reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
dziewczyny czy nie boicie się przedawkowania wit b6 z magnezem,? ja się zastanawiam odkad zaczelam dodatkowo spozywac magnez na twardnienia.
a propo mojej przelozonej wizyty nie udało się:( co prawda gin powiedzila ze mogę przyjść jutro po godz pracy ale ze będzie wtedy po dyżurze w szpitalu i 8 god zpracy w gabinecie- będzie wykończony takich uzyl sów. stwierdziłam ze wole jakby co jechać na pogotowie gdyby mocno mnie cos zaniepokoiło.

reklama
jakie obowie nosicie? ja caly czas chodziłam na obcasach ale odkad jestem w ciąży nie, bo bola mnie kosci stopy i pachwiny- musze zrobić butowe zakupy na jesien i zime-potrzebuje butow na plaskiej podeszwie a tak ich nie cierpie :growl:( jedyne buty plaskie które toleruje to balerinki)

jakie obowie nosicie? ja caly czas chodziłam na obcasach ale odkad jestem w ciąży nie, bo bola mnie kosci stopy i pachwiny- musze zrobić butowe zakupy na jesien i zime-potrzebuje butow na plaskiej podeszwie a tak ich nie cierpie :growl:( jedyne buty plaskie które toleruje to balerinki)
Ja teraz też unikam obcasow, gdzieś czytałam że przy niewydolności szyjki są niewskazane [emoji16]

Teraz chodzę w trampeczkach wkladanych, później pewnie w adidasach... ewentualnie połbutach na płaskim. A na zimę buty emu [emoji3]

dziewczyny czy nie boicie się przedawkowania wit b6 z magnezem,? ja się zastanawiam odkad zaczelam dodatkowo spozywac magnez na twardnienia.
a propo mojej przelozonej wizyty nie udało się:( co prawda gin powiedzila ze mogę przyjść jutro po godz pracy ale ze będzie wtedy po dyżurze w szpitalu i 8 god zpracy w gabinecie- będzie wykończony takich uzyl sów. stwierdziłam ze wole jakby co jechać na pogotowie gdyby mocno mnie cos zaniepokoiło.

Szczerze to nie spotkałam się z przedawkowaniem magnezu. Ja biorę od początku ciąży 3x2. Bardziej boję się tej no-spy, która od wizyty w szpitalu brałam 3x1, ale ostatnio sama zmniejszyła dawke do 2x1,a od wczoraj próbuje brać tylko na noc, po całym dniu.

witam!
co do nieoczekiwanych niespodzianek u naszych Pociech po porodzie to ja u swojego syna nie obciagalam napletka lekarz zabronil, u Córci nie miałam ani powiększonych cycuszkow ani krwi ale czytałam ze to się zdarza. u dziewczynek trzeba zwracać uwagę na kierunek podmywania pupci zawsze od pisi do pupci aby bakteri nie wprowadzić. najlepiej podmywać dzieci przy każdej zmianie pieluszki zwykla ciepla woda z kranu a nie chusteczkami one przydają się w podrozy, a pupcie obsypać maka ziemniaczana ( czasami to nie wystarczy ale jeśli nie ma potrzeby nie trzeba uzywac kosmetyków)
Przyszlym mamom planującym karmienie polecam kupic bepantenna sutki bo przy pierwszych dniach karmienia mogą bolec i powstawać nabrzmienia oraz ranki , mi on przy córci bardzo pomogl , smarowałam zawsze po karmieniu a następnie jak zblizala się pora karmienia obmywalam ciepla woda tak aby bardziej nie podraznic.

Zgadzam się całkowicie co do podmywania zwykła przegotowana woda [emoji6]a husteczki tylko w razie konieczności.
I trzeba pamiętać ze zanim ubierzemy pampka pupka musi być całkowicie sucha [emoji6]

Natomiast na sutki polecam ta maść.
1504716973-aaaaaa.jpeg

Uratowała mi sutki jak byłam na skraju załamania i chciałam poddać się z karmieniem piersia. 100% naturalna i nie trzeba jej zmywać przed karmieniem.
Minus taki ze bardzo tłuści rzeczy ale zazwyczaj używałam wykładek laktacyjnych wiec nie było zle.

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

Zgadzam się całkowicie co do podmywania zwykła przegotowana woda [emoji6]a husteczki tylko w razie konieczności.
I trzeba pamiętać ze zanim ubierzemy pampka pupka musi być całkowicie sucha [emoji6]

Natomiast na sutki polecam ta maść.
1504716973-aaaaaa.jpeg

Uratowała mi sutki jak byłam na skraju załamania i chciałam poddać się z karmieniem piersia. 100% naturalna i nie trzeba jej zmywać przed karmieniem.
Minus taki ze bardzo tłuści rzeczy ale zazwyczaj używałam wykładek laktacyjnych wiec nie było zle.

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel
bepanthenu tez nie trzeba zmywac ale ja dla spokojności to robiłam- żeby później nie przezywac .

Szczerze to nie spotkałam się z przedawkowaniem magnezu. Ja biorę od początku ciąży 3x2. Bardziej boję się tej no-spy, która od wizyty w szpitalu brałam 3x1, ale ostatnio sama zmniejszyła dawke do 2x1,a od wczoraj próbuje brać tylko na noc, po całym dniu.
ja biore tylko magnez i nie o magnez się boje a o wit b6- ponoc wysikujemy ja jak jest za dużo ale to zawsze sa wątpliwości, to samo z wit e w suplemencie jest jej 200% a tej na pewno nie wysikujemy bo jest ona rozpuszczalna w tłuszczach.

reklama
Do góry