reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Dzwoniłam do mojego lekarza w sprawie tych kulek, które mi się robią na brzuchu a ona pyta czy po lewej stronie. No fakt - po lewej. Diagnoza - jelita. Mam brać espumisan...No fakt wczoraj męczyłam się od rana ale dziś już nie czuje się tak ciężko. No nic będę brała i zobaczę.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Poważnie? [emoji3]

reklama
Ale takie kulki jak dodawala kass? Czy to jakieś inne kulki?
Tzn. ja fizycznie nie widzę tych kulek tylko jest takie wrażenie jakby się robiła taka kulka bo to tylko jakaś część twardnieje. O może bardziej takie uczucie jakby się wypełniał balonik ;). Sama już nie wiem co mam teraz zrobić [emoji17]

Tzn. ja fizycznie nie widzę tych kulek tylko jest takie wrażenie jakby się robiła taka kulka bo to tylko jakaś część twardnieje. O może bardziej takie uczucie jakby się wypełniał balonik ;). Sama już nie wiem co mam teraz zrobić [emoji17]

Hmm, to też chyba zależy na jakiej wysokości masz te kulki. U mnie są bardzo nisko, tam gdzie czuję dziecko, więc na 100% to nie jelita. I ta kulka jest wielkości mojej pięści, tak na środku z reguły lub po prawej.

Może źle jej wytłumaczylas albo ona źle odebrala.. [emoji52] nie wiem .

Ja też pod ręką czuje twardnienia, tzn że brzuch jest twardy ale nikt jeszcze mi nie powiedział, że to jest od jelit..

Hej laseczki,
Dzis bylam zrobic test obciazenia glukoza, kupilam sobie 75g glukozy cytrynowej, wypilam to chyba w 3minuty.... nie bylo tragedii, najgorszy byl ostatni łyk.... wyszlam zeby poczekac na pomiar, czulam sie na prawde ok, po 30minutach zaczal sie armagedon.... wszystko zwrocilam :-( dobrze, ze zdarzylam wyjsc na zewnątrz, ehhh zadzwonilam do swojej Pani Ginekolog i powiedziala, ze nie bedzie mnie meczyla i jesli mam dostep do glukometru poswiecic jeden dzień i mierzyc co 2-3h.... i w nocy tez mowila zeby choc raz zmierzyc.
Współczuję

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

@michasia30 dobrze ,ze piszesz o tej wydzielinie bo bym na zawal padla jakby mnie to spotkalo[emoji4]

@Jolen26 to poszedl M na latwizne:/

Moj na szczescie nie stawia oprow ,chce isc do szkoly rodzenia i byc przy porodzie,a poza tym to ja sie musze tam po kims drzec hahah
O sprzataniu i gotowaniu ehhh nic nie mowie,moj nie robi nic ,wlacze z nim i
Wlacze ale to nic nie daje[emoji29]

@dreamscometrue a Ty kiedy masz badanie przeplywow?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Jutro...juz sram po gaciach[emoji51]

Dzwoniłam do mojego lekarza w sprawie tych kulek, które mi się robią na brzuchu a ona pyta czy po lewej stronie. No fakt - po lewej. Diagnoza - jelita. Mam brać espumisan...No fakt wczoraj męczyłam się od rana ale dziś już nie czuje się tak ciężko. No nic będę brała i zobaczę.

O widzisz pisałam nawet Ci ze mi tez od jelit twardnieje

reklama
Właśnie dostałam wyniki moczu i krwi.
W moczu bakterie nieliczne, ale leukocytów od 5-10 W.p.w .... jestem ciekawa czy to oznacza już infekcje czy co...
Jeszcze w krwi jest jakiś czynnik IG i mam go 0.08 a norma to 0.04 i jakieś %IG - 1 a norma 0.6
Wiecie co to ?

Do góry