reklama
@kass.es no to Ci się stawia... spróbuj naprawdę odpocząć do wizyty. Ja w ogóle unikam leżenia na wznak bo wtedy też mi bardziej twardnieje brzuch. Nie wiem czy tutaj pisały dziewczyny czy gdzieś to czytałam że przy leżeniu na płasko dziecku niewygodnie bardziej się wierci i przez to macica źle reaguje
07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
kasia2309
Fanka BB :)
Tak, też mi się tak wybrzusza. Nawet trochę mniej ale ja mam więcej tluszczyku [emoji6] nie miałam zamiaru Cię straszyć, ale uważaj, u mnie szyjka okazała się mocno skrócona [emoji53]Teraz mnie wystraszyłaś i to bardzo tym szpitalem... wyjazd u nas jest niemożliwy, nie mamy na to w ogóle czasu, maz ciagle pracuje, do tego dom, No po prostu nie ma takiej opcji.
Wczoraj postawił mi sie tak, Tobie tez sie tak działo?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
kasia2309
Właśnie, jak się masz?
Dzięki dziewczyny, że pytacie. Dzisiaj jest już dobrze, brzuch się nie stawia. Rozmawiałam wczoraj z moją koleżanką która leży od 14tc i też właśnie mówiła żebym nie leżała na plecach. No więc leżę tylko na bokach, choć na tym szpitalnym łóżku jest to upierdliwe, ale udało mi się wyprosić drugi koc, który wkładam pod plecy i jest łatwiej. I faktycznie, nie wiem czy to od leżenia, czy to leki, ale dzisiaj nic się nie działo. Tylko Młodego bardzo słabo czuję, może to przez te ilość no-spy... Jutro decyzja co dalej. Obstawiam, że wyjdzie w posiewie infekcja, więc mimo że chciałabym wyjść do domu to się nie nastawiam. Byle by szyjka nie okazała się krótsza niż w piątek, całą resztę dzielnie zniosę [emoji4]Kasia właśnie jutro zadecydują czy zostajesz czy wracasz? Jak się w ogóle czujesz? A Ty @xssenia ?
Lovi23
No to trzymamy kciuki żeby szyjka nie była skrócona jeszcze bardziej niż jest.Dzięki dziewczyny, że pytacie. Dzisiaj jest już dobrze, brzuch się nie stawia. Rozmawiałam wczoraj z moją koleżanką która leży od 14tc i też właśnie mówiła żebym nie leżała na plecach. No więc leżę tylko na bokach, choć na tym szpitalnym łóżku jest to upierdliwe, ale udało mi się wyprosić drugi koc, który wkładam pod plecy i jest łatwiej. I faktycznie, nie wiem czy to od leżenia, czy to leki, ale dzisiaj nic się nie działo. Tylko Młodego bardzo słabo czuję, może to przez te ilość no-spy... Jutro decyzja co dalej. Obstawiam, że wyjdzie w posiewie infekcja, więc mimo że chciałabym wyjść do domu to się nie nastawiam. Byle by szyjka nie okazała się krótsza niż w piątek, całą resztę dzielnie zniosę [emoji4]
Może zaproponują Ci jakiś passar?
Z tego co kojarzę, Twoja szyjka mierzyła ostatnio poniżej 2.5 cm ?
kasia2309
Tak. W pierwszym pomiarze widziałam, że wyszło mu 2,5 dokładnie, ale za drugim razem 2,2. Mówił właśnie o pessarze.No to trzymamy kciuki żeby szyjka nie była skrócona jeszcze bardziej niż jest.
Może zaproponują Ci jakiś passar?
Z tego co kojarzę, Twoja szyjka mierzyła ostatnio poniżej 2.5 cm ?
Magiczna83
Hej Dziewczyny
@kass.es mi poki co sie tak nie stawia pare dni ale mialam tak jak Ty z tym ze po prawej stronie. Tak jak pisze Lovi I Dreams nie lez na wznak. Jak u mnie tak sie dzialo to szybko przekladalam sie na bol i to mijalo! Dodatkowo dla spokoju ducha wzielam dodatkowy magnez z b6. Zabawne ze Moja polozna odpisala mi na maila, ze to normalne po 20 tygodniu ciazy...ale gdybym byla naprawde zaniepokojona to mam dzwonic na oddzial.
Piszecie o ciezkiej nocy a ja wrecz odwrotnie prawie wcale sie nie ruszalam dzieki pierwszej nocy z poducha ciazowa (ktora jest super) po lewej I zwinieta cienka koldra po prawej. Obudzilam sie o 7 jak budzik przypominal mi o tabletce ale dawno calej nocy nie przespalam I sie nie ruszalam. Ale wstalam wypoczeta. Dzidzia tez chyba mocno spala... bo jakos sie nie ruszala.
Ogolnie to nie lubie jak rusza sie mniej ale chyba na tym etapie nie jest to niepokojace.
@kass.es mi poki co sie tak nie stawia pare dni ale mialam tak jak Ty z tym ze po prawej stronie. Tak jak pisze Lovi I Dreams nie lez na wznak. Jak u mnie tak sie dzialo to szybko przekladalam sie na bol i to mijalo! Dodatkowo dla spokoju ducha wzielam dodatkowy magnez z b6. Zabawne ze Moja polozna odpisala mi na maila, ze to normalne po 20 tygodniu ciazy...ale gdybym byla naprawde zaniepokojona to mam dzwonic na oddzial.
Piszecie o ciezkiej nocy a ja wrecz odwrotnie prawie wcale sie nie ruszalam dzieki pierwszej nocy z poducha ciazowa (ktora jest super) po lewej I zwinieta cienka koldra po prawej. Obudzilam sie o 7 jak budzik przypominal mi o tabletce ale dawno calej nocy nie przespalam I sie nie ruszalam. Ale wstalam wypoczeta. Dzidzia tez chyba mocno spala... bo jakos sie nie ruszala.
Ogolnie to nie lubie jak rusza sie mniej ale chyba na tym etapie nie jest to niepokojace.
Dzięki dziewczyny, że pytacie. Dzisiaj jest już dobrze, brzuch się nie stawia. Rozmawiałam wczoraj z moją koleżanką która leży od 14tc i też właśnie mówiła żebym nie leżała na plecach. No więc leżę tylko na bokach, choć na tym szpitalnym łóżku jest to upierdliwe, ale udało mi się wyprosić drugi koc, który wkładam pod plecy i jest łatwiej. I faktycznie, nie wiem czy to od leżenia, czy to leki, ale dzisiaj nic się nie działo. Tylko Młodego bardzo słabo czuję, może to przez te ilość no-spy... Jutro decyzja co dalej. Obstawiam, że wyjdzie w posiewie infekcja, więc mimo że chciałabym wyjść do domu to się nie nastawiam. Byle by szyjka nie okazała się krótsza niż w piątek, całą resztę dzielnie zniosę [emoji4]
Trzymam kciuki. U mnie pomiar długości szyjki we wtorek wieczorem. Macica zdecydowanie rzadziej się stawia, nie mam już takich ataków seryjnych skurczy.
Witaj.Ja pessar miałam zakładany przy drugiej ciąży w 18 tygodniu.Zakładanie zupełnie nie boli.Trwa to dosłownie moment.Pamiętam ten intensywnie niebieski kolor.Chodziłam do lekarza co dwa tygodnie aby sprawdził czy dobrze się trzyma.Zdjął go w 36tc i wytrzymałam ż porodem do 38tc.Wszystko będzie dobrze.Trzymam mocno kciuki.Tak. W pierwszym pomiarze widziałam, że wyszło mu 2,5 dokładnie, ale za drugim razem 2,2. Mówił właśnie o pessarze.
reklama
oli-oli
Ja też mam problem ze snem ze względu na ból bioder. Staram się spać tylko na bokach ale ciężko wytrzymać na jednej stronie przez całą noc. Skóra wtedy piecze. Poduszki ciążowe macie w kształcie litery C czy L?Dzisiaj w nocy akurat było ok ale kilka wcześniejszych było słabych ale to ze względu na ból w boku :/
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom