reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Nie liczyłam, za każdym razem jak sie pojawiają, odpoczywam i czekam az przejdą. I za każdym razem jak mijają, czuje intensywniejsze ruchy małego.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Nie bierzesz magnezu? Ewentualnie nospy?
Takie twardnienia niestety mogą skracać szyjke , musisz uważać i się nie denerwować. Kiedy masz wizytę?

Może Ci się tylko tak wydaje? :)
No wiesz... hormony... ja sama często dużo rzeczy wyolbrzymiam [emoji3]

Wręcz mi się wydaje, że te hormony aż tak mnie nie zdominowały... jestem bardziej spokojniejsza nawet, mniej wybuchowa i czepialska. Ponownie z nim usiądę i pogadam choć z nim sie ciezko na takie tematy rozmawia [emoji16]

@kass.es mąż ma pewnie gorszy czas, zresztą trudno mu się dziwić. Mój sam remontował mieszkanie i pracował po prawie 400godz w mcu. Był wykończony, nie dogadywalismy się, no naprawdę trudny czas. Ale też nie powiedział od razu o co chodzi... Musisz z nim na spokojnie porozmawiać, może tydzień przerwy od remontu i np 2-dniowy wyjazd (o ile to możliwe) wiele by zmieniły. A Ty się nie stresuj. Wiem że to trudne, ale można sobie naprawdę zaszkodzić. I uważaj na twardnienia brzucha, bo ja właśnie leżę z tego powodu w szpitalu [emoji58]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie bierzesz magnezu? Ewentualnie nospy?
Takie twardnienia niestety mogą skracać szyjke , musisz uważać i się nie denerwować. Kiedy masz wizytę?

Biorę magnez, codziennie.
Wizytę mam w czwartek. Niestety stres u mnie teraz jest na porządku dziennym, w związku z budowa. Musiałabym sie wyłączyć ale nie ma takiej opcji [emoji849]

@kass.es mąż ma pewnie gorszy czas, zresztą trudno mu się dziwić. Mój sam remontował mieszkanie i pracował po prawie 400godz w mcu. Był wykończony, nie dogadywalismy się, no naprawdę trudny czas. Ale też nie powiedział od razu o co chodzi... Musisz z nim na spokojnie porozmawiać, może tydzień przerwy od remontu i np 2-dniowy wyjazd (o ile to możliwe) wiele by zmieniły. A Ty się nie stresuj. Wiem że to trudne, ale można sobie naprawdę zaszkodzić. I uważaj na twardnienia brzucha, bo ja właśnie leżę z tego powodu w szpitalu [emoji58]

Teraz mnie wystraszyłaś i to bardzo tym szpitalem... wyjazd u nas jest niemożliwy, nie mamy na to w ogóle czasu, maz ciagle pracuje, do tego dom, No po prostu nie ma takiej opcji.
Wczoraj postawił mi sie tak, Tobie tez sie tak działo?
1504461100-aaaaaa.jpeg

Właśnie, jak się masz?

Teraz mnie wystraszyłaś i to bardzo tym szpitalem... wyjazd u nas jest niemożliwy, nie mamy na to w ogóle czasu, maz ciagle pracuje, do tego dom, No po prostu nie ma takiej opcji.
Wczoraj postawił mi sie tak, Tobie tez sie tak działo?
1504461100-aaaaaa.jpeg

Ja ostatnio miałam 6 takich twardnien, moja doktorka była mega przejeta - powiedziała, że jak powtórzy się taka sytuacja to mam natychmiast jechać z tym do szpitala.
Dzięki Bogu, szyjka na tym nie ucierpiala i po zwiększeniu nospy 3x1 I magnezu 3x1 taka akcja się nie powtórzyła.

Licz takie twardnienia (Ja liczę nawet te twardnienia przy których brzuch się nie robi taki krzywy, tylko po prostu jest twardszy) jak jest ich ponad 10 na dobę to powinno się jechać na IP (bynajmniej kiedyś dostałam taka informacje)

Lepiej czasem dmuchać na zimne :)

reklama

Kasia właśnie jutro zadecydują czy zostajesz czy wracasz? Jak się w ogóle czujesz? A Ty @xssenia ?

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Do góry