reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Co zły dla mnie ten weekend, ten tydzień... Uszkodziła mi.sie karta pamięci w telefonie, a na niej były zdjęcia. Normalnie przykro mi bardzo ;(

reklama
Z innej beczki.
Może dziwnie to zabrzmi, ale byłam dosyć przywiązana do swojego ciała przed ciążą, lubiłam, żeby było w miarę umięśnione i wysportowane.
Rosnący brzuch mnie nie martwi, ale właśnie zauważyłam, że robi mi się rozstęp mięśni brzucha... i dosyć mnie to zdołowało, że tak wcześnie (19tc).
Jak napnę lekko brzuch jak się podnoszę robi mi się "namiocik" na środku, zwłaszcza w wyższych partiach brzucha.
Czytam o tym, i w sumie niewiele na to można poradzić, trzeba walczyć po porodzie, żeby mięśnie się zeszły.
Czy któraś z Was też tak ma?
Albo miała w poprzedniej ciąży?
Koniecznie skontaktuj się z fizjoterapeutą [emoji4] teraz ćwiczenia aktywujące mm brzucha odpadają wiadomo. Mam nadzieję,ze nie ćwiczysz tych partii bo oprócz przeciwskazań ze względu na dzidziusia może to również zwiększać ryzyko rozstępu m.prostego brzucha. Po porodzie duzo ćwiczen na mm skośne (bardzo fajny nordic walking) bo typowe brzuszki jeszcze zle wykonywane zazwyczaj powoduja tylko przykurcz m biodrowo-lędzwiowego. Skontaktuj sie z dobrym fizjo, może kinesiotaping w tej chwili ciut pomoże.

Napisane na EVA-L09 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja odczuwam klucia z obu stron a ponadto jeszcze coś jakby kolki. I byłam z tego powodu w szpitalu i badal mnie jeszcze inny lekarz i nic niepokojącego nie zauważyli.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Kolki można mieć np od długiego siedzenia przy stole biurku pochylając się np nad laptopem

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Kolki można mieć np od długiego siedzenia przy stole biurku pochylając się np nad laptopem

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Bardzo możliwe ale teraz odczuwam głównie przy chodzeniu. Jak jestem w pozycji siedzącej z poduchami pod plecami to nie czuje bólu. A dziś boli mnie pomiędzy lokalami też;). Dzień bez dolegliwości dniem straconym [emoji12]

Bardzo możliwe ale teraz odczuwam głównie przy chodzeniu. Jak jestem w pozycji siedzącej z poduchami pod plecami to nie czuje bólu. A dziś boli mnie pomiędzy lopatkami też;). Dzień bez dolegliwości dniem straconym [emoji12]

reklama
Do góry