reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Moja koleżanka miała. Długo z tym walczyła, ale zamknęła to. Chodziła do fizjo, ale w domu też musiała ćwiczyć 3 (albo nawet 4) x dziennie po 20min.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mało przyjemna perspektywa, ale dobrze że jej się udało.
Pogadam z fizjoterapeutką w środę na pilates.

Kejka w ciąży mięśnie bardzo sie rozciagaja. Panietam jak po pierwszej wpdly mi ręce jakbym z ciastoliny była, nawet gdy próbowałam je napiąć, z czasem doszly do siebie, nawet byly w lepszej formie niż przed. No i bylas wysportowana juz przed ciąża, wtedy dużo latwiej wrócić do formy.
Bez leku to mięśnie ! Tworzywo plastyczne rzec by mozna i jesli nie dojdzie do mechanicZnego uszkodzenia, wszystko jest do naprawienia.!

My pomalowany i umeblowany pokój mieliśmy już w 8 tc, akurat były odłożone pieniążki i B miał czas, bo meble projektowałam ja, zamawialiśmy płyty na stolarni i B składał z moją pomocą. Zostaje jeszcze ogarnąć łóżeczko i elementy dekoracyjne i oczywiście zapełnienie półek, pewnie gdzieś na przełomie październik/listopad, bo łóżeczko też mamy do odświeżenia po dzieciakach siostry B.
Z pieluch planuje kupić tylko tetrowe i bambusową z przeznaczeniem jako kocyk na lato.
@Guanta chyba pierwsza taka wypowiedź na temat szczepień jaką spotkałam na forum/fb :) dziękuję!
@Lovi23 dotrwamy do stycznia, ja mogę rodzić już choćby 2-giego, jak będzie to styczeń xD Czytałam wiele opinii dziewczyn, którym skracała się szyjka, miały szewek a w rezultacie miały wywoływany poród, bo się maluchom na świat nie śpieszyło.

Jak ja się dziś nie wyspałam... zmarzłam, plecy obolałe i jeszcze na siku musiałam latać piętro niżej po schodach. Jak ja kocham swoje malutkie mieszkanko w bloku xD

Załączniki

• 21291793_1253919484731311_1941744242_n.jpg
    21291793_1253919484731311_1941744242_n.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 104
  • 21245320_1253919168064676_8382183_n.jpg
    21245320_1253919168064676_8382183_n.jpg
    70,7 KB · Wyświetleń: 102
My pomalowany i umeblowany pokój mieliśmy już w 8 tc, akurat były odłożone pieniążki i B miał czas, bo meble projektowałam ja, zamawialiśmy płyty na stolarni i B składał z moją pomocą. Zostaje jeszcze ogarnąć łóżeczko i elementy dekoracyjne i oczywiście zapełnienie półek, pewnie gdzieś na przełomie październik/listopad, bo łóżeczko też mamy do odświeżenia po dzieciakach siostry B.
Z pieluch planuje kupić tylko tetrowe i bambusową z przeznaczeniem jako kocyk na lato.
@Guanta chyba pierwsza taka wypowiedź na temat szczepień jaką spotkałam na forum/fb :) dziękuję!
@Lovi23 dotrwamy do stycznia, ja mogę rodzić już choćby 2-giego, jak będzie to styczeń xD Czytałam wiele opinii dziewczyn, którym skracała się szyjka, miały szewek a w rezultacie miały wywoływany poród, bo się maluchom na świat nie śpieszyło.

Jak ja się dziś nie wyspałam... zmarzłam, plecy obolałe i jeszcze na siku musiałam latać piętro niżej po schodach. Jak ja kocham swoje malutkie mieszkanko w bloku xD
Super to wygląda [emoji813][emoji169][emoji172]

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Dzień dobry!
Co za koszmarna noc, druga juz nie śpię. ... 2h spalam na kanapie pod oknem tylko z kocykiem, w tym czasie przysnilo mi się, że zaczęłam krwawić i pieszo szłam na pogotowie, obudziłam się z płaczem i pobiegłam do sypialni. :(

Pokoik zaczynam dziś od komody na rzeczy maleństwa, ale łóżeczko pewnie koniec grudnia-początek stycznia co by za dużo kurzu nie zbierało ;)
Mi się dzisiaj śniło, że krwawiłam i musiałam zgłosić urlop na żądanie mojej poprzedniej kierowniczce, co jeszcze bardziej spotęgowało mój stres

reklama
Do góry