reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Moja koleżanka miała. Długo z tym walczyła, ale zamknęła to. Chodziła do fizjo, ale w domu też musiała ćwiczyć 3 (albo nawet 4) x dziennie po 20min.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Mało przyjemna perspektywa, ale dobrze że jej się udało.
Pogadam z fizjoterapeutką w środę na pilates.

Kejka w ciąży mięśnie bardzo sie rozciagaja. Panietam jak po pierwszej wpdly mi ręce jakbym z ciastoliny była, nawet gdy próbowałam je napiąć, z czasem doszly do siebie, nawet byly w lepszej formie niż przed. No i bylas wysportowana juz przed ciąża, wtedy dużo latwiej wrócić do formy.
Bez leku to mięśnie ! Tworzywo plastyczne rzec by mozna i jesli nie dojdzie do mechanicZnego uszkodzenia, wszystko jest do naprawienia.!

My pomalowany i umeblowany pokój mieliśmy już w 8 tc, akurat były odłożone pieniążki i B miał czas, bo meble projektowałam ja, zamawialiśmy płyty na stolarni i B składał z moją pomocą. Zostaje jeszcze ogarnąć łóżeczko i elementy dekoracyjne i oczywiście zapełnienie półek, pewnie gdzieś na przełomie październik/listopad, bo łóżeczko też mamy do odświeżenia po dzieciakach siostry B.
Z pieluch planuje kupić tylko tetrowe i bambusową z przeznaczeniem jako kocyk na lato.
@Guanta chyba pierwsza taka wypowiedź na temat szczepień jaką spotkałam na forum/fb :) dziękuję!
@Lovi23 dotrwamy do stycznia, ja mogę rodzić już choćby 2-giego, jak będzie to styczeń xD Czytałam wiele opinii dziewczyn, którym skracała się szyjka, miały szewek a w rezultacie miały wywoływany poród, bo się maluchom na świat nie śpieszyło.

Jak ja się dziś nie wyspałam... zmarzłam, plecy obolałe i jeszcze na siku musiałam latać piętro niżej po schodach. Jak ja kocham swoje malutkie mieszkanko w bloku xD

Załączniki

• 21291793_1253919484731311_1941744242_n.jpg
    21291793_1253919484731311_1941744242_n.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 100
  • 21245320_1253919168064676_8382183_n.jpg
    21245320_1253919168064676_8382183_n.jpg
    70,7 KB · Wyświetleń: 96
My pomalowany i umeblowany pokój mieliśmy już w 8 tc, akurat były odłożone pieniążki i B miał czas, bo meble projektowałam ja, zamawialiśmy płyty na stolarni i B składał z moją pomocą. Zostaje jeszcze ogarnąć łóżeczko i elementy dekoracyjne i oczywiście zapełnienie półek, pewnie gdzieś na przełomie październik/listopad, bo łóżeczko też mamy do odświeżenia po dzieciakach siostry B.
Z pieluch planuje kupić tylko tetrowe i bambusową z przeznaczeniem jako kocyk na lato.
@Guanta chyba pierwsza taka wypowiedź na temat szczepień jaką spotkałam na forum/fb :) dziękuję!
@Lovi23 dotrwamy do stycznia, ja mogę rodzić już choćby 2-giego, jak będzie to styczeń xD Czytałam wiele opinii dziewczyn, którym skracała się szyjka, miały szewek a w rezultacie miały wywoływany poród, bo się maluchom na świat nie śpieszyło.

Jak ja się dziś nie wyspałam... zmarzłam, plecy obolałe i jeszcze na siku musiałam latać piętro niżej po schodach. Jak ja kocham swoje malutkie mieszkanko w bloku xD
Super to wygląda [emoji813][emoji169][emoji172]

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu

Dzień dobry!
Co za koszmarna noc, druga juz nie śpię. ... 2h spalam na kanapie pod oknem tylko z kocykiem, w tym czasie przysnilo mi się, że zaczęłam krwawić i pieszo szłam na pogotowie, obudziłam się z płaczem i pobiegłam do sypialni. :(

Pokoik zaczynam dziś od komody na rzeczy maleństwa, ale łóżeczko pewnie koniec grudnia-początek stycznia co by za dużo kurzu nie zbierało ;)
Mi się dzisiaj śniło, że krwawiłam i musiałam zgłosić urlop na żądanie mojej poprzedniej kierowniczce, co jeszcze bardziej spotęgowało mój stres

reklama
Do góry