reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
A co do reszty, to Dzidek wczoraj tak szalał, że mąż widział skaczący brzuch po drugiej stronie kanapy :) pierwszy raz tak mocno, ale też tak wysoko kopała.

Ja problemów ze spaniem nie mam, odkąd na ten basen chodzę, działa na mnie rewelacyjnie, bóle kręgosłupa też odeszły w niepamięć. Mam nadzieję, że uda mi się chodzić jak najdłużej.
Już nie mogę się doczekać poniedziałku, w końcu USG, nie widziałam Kropki od miesiąca...

Wyprawka u mnie to jakaś masakra, totalnie nie wiem co trzeba a czego nie... do tego wcale nie chce mi sie chodzić po sklepach.

reklama
Och, dzień dobry w ten trudny poranek.
@kasia2309 tak jak inne dziewczyny pisały, dobrze, że jesteś pod opieką i tak szybko zareagowałaś na ból. Trzymam kciuki, żeby wszystko się uspokoiło.

Wszystkie piszecie o dentyście, ja mam kiepskie zęby, ale wciąż odkładam wizytę. Muszę wreszcie zadzwonić do mojej dentystki. Kanałowe na szczęście miałam zrobione przed ciążą (i to w Polsce, co poleciła mi sama moja irlandzka dentystka! Lepszy sprzęt i koszt nieporównywalnie niższy, nawet z kosztem lotów).

A nastrój mam kiepski - niewyspana, jak się położyłam do łóżka to wydało mi się tak cholernie niewygodne, miejsca sobie znaleźć nie mogłam. A byłam padnięta, bo poszłam na spinning. I tak zasnąć nie mogłam.
No i teraz się martwię - na rowerku robiłam tylko to, co wydawało mi się komfortowe i pilnowałam tętna, żeby nie przekraczało 150. Ale i tak od tego treningu ani razu nie poczułam żadnych kopnięć ani ruchów. Generalnie nie panikuję, ale zaczynam się martwić, że może to był jednak głupi pomysł, taki wysiłek. :(
Na basen nie mogę iść przez infekcję, może jutrzejsza joga będzie lepsza dla ciała.
No i czekam, aż bobo się obudzi...

Powodzenia na wizytach, zwłaszcza na dzisiejszych połówkowych!

@Kejka dentysty nie ma co odkładać, teraz jest najlepszy moment, zeby sprawdzić i zrobić porządek. Nieleczona próchnica może stanowić realne zagrożenie dla dziecka niestety :(
Ja byłam już w lipcu, zrobiłam jeden ząb, w którym nic nie było, ale plomba się rozszczelniła. Na drugim mam jakieś przebarwienie, które można zrobić, ale nie ma musu, bo też nic się tam nie dzieje póki co. Jak będzie okazja to pójdę jeszcze przed porodem, a jak nie to jakieś 3-6 miesięcy po porodzie trzeba będzie się musowo wybrać na przegląd. Na szczęście mam dosyć mocne zęby.

@marta64 z tymi Paniami bywa różnie i "moja " też zyskała dopiero przy bliższym poznaniu na tyle, że mlofy jak najpierw jej się bał tak później tylko ją chciał odwiedzać i z nią przebywać:)
No i pierwsze płacze w przedszkolach trwaja nawet do miesiaca i płacze wtedy pół przedszkola.
W miare możliwości odbierac przez pierwsze dni wcześniej i stopniowo wydłużać czas.

Będzie dobrze:*

@marta64 z tymi Paniami bywa różnie i "moja " też zyskała dopiero przy bliższym poznaniu na tyle, że mlofy jak najpierw jej się bał tak później tylko ją chciał odwiedzać i z nią przebywać:)
No i pierwsze płacze w przedszkolach trwaja nawet do miesiaca i płacze wtedy pół przedszkola.
W miare możliwości odbierac przez pierwsze dni wcześniej i stopniowo wydłużać czas.

Będzie dobrze:*
Wiesz to mniej więcej wiem, starsza ma 10 lat a ja kiedyś kiedyś byłam na stażu w przedszkolu...

reklama
Do góry