reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ja wylicytowalam na Allegro dwa kombinezony od babeczki. Jeden jeszcze z metką. Oba zimowe, jeden 56, drugi 62. Nawet jeśli maly zaraz wyrośnie to za takie grosze w ogóle mi nie żal ;) bo więcej wydam na jakiś fajny wózek.

Poka, poka [emoji6]

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

@aleksandra.a to zazdroszczę, ja w ciąży mam nawroty bo już miałam spokój jakiś czas ;)

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

Na samym początku rozmawiałam ze swoją ginekolożką o opryszczce w ciąży, bo wyskoczyła mi w I trymestrze i mówiła, że Heviran mogę stosować gdyby nawracała, ale jednak wolałam walczyć z nią maściami. Najważniejsze, że to ta wtórna :)

Jestem już po badaniach. Szyjka zamknięta, ale krótka, 2,2cm [emoji20] posiewy pobrane, w poniedziałek wyniki i decyzja co dalej, czy pessar zakładać czy co.. póki co magnez, luteina i no-spa. Jestem oszołomiona, muszę oswoić się z tą sytuacją. Cały czas było wszystko bardzo dobrze i nagle bach.. takie coś.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Będzie dobrze, najważniejsze, że jesteś w szpitalu, tam Ci nic nie grozi.
Ale nospe jednak podają. Podobna sytuacja jak u @xeenia a dwa inne podejścia lekarzy.

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

@annias ja rozumiem takich ludzi. Depresja potrafi być bardzo silna. Nie wiesz tak naprawdę co się z Nią dzieje. Może się leczy? Czasami jest lepiej się odciąć niż zrobić sobie krzywdę. Dla Was to bolesne ale widocznie dla Niej jeszcze bardziej. @Jolen26 ja mialam nóż na gardle, M naturalnie raczej dzieci nie może mieć, ale adopcja to było dla mnie cos nie do przeskoczenia. Sam proces adopcyjny potrafi trwać kilka lat i jest bardzo wyczerpujący psychicznie. Nie każdy potrafi przejść testy psychologiczne otwarcie mówić o tym wszystkim. A jak zdyskwalifikuja w jednym ośrodku to praktycznie inne OA się wypinaja na taką parę....

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Ja jak miałam depresję, przez pół roku z nikim z rodziny nie rozmawiałam. Nawet z moja mama.
Nie jeździłam, uciekałam z domu jak ktos przyjeżdżał.

Domyślam się uwierz. Musi to być bardzo trudne, właśnie czasem nie do przeskoczenia... wyniszczajace. Dlatego podziwiam ludzi którzy się na to decydują. Szanuję ich. Podziwiam moja kuzynke że ma siłę na to.

Tak...bluzka której koszt to 4 zl kosztuje 150zl[emoji23]

07.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
No dosłownie. Dochodzą jeszcze etyczne aspekty produkcji. Wim jak wygląda sytuacja na szwalniach w Polsce. Potem sie niby tlumacza, ze polska produkcja jest droższa od chińskiej, szkoda tylko, ze szwaczki nadal zarabiają slabo.

reklama
Do góry