reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Też tak mam w tej ciąży :o Jestem roztargniona jak dzik i to nie tylko za kółkiem... A jak zapominam wyrazów! :o na mózg mi ta ciąża pada.

@Lovi23 uwielbiam takie matki :D jeszcze szkoda, że go nie przeprosiła, że mu uwagę zwraca :D

@AnnieQ. jak dzisiaj samopoczucie maleńka? :)

@dreamscometrue kochana, od tego syntetycznego żelaza może mulić i to bardzo. A weź spróbuj zielonych koktajli żeby sobie hemoglobinę poprawić :) Wbrew pozorom są naprawdę smaczne, moje dzieci i ja codziennie pijemy koktajl z natki pietruszki i jabłka z dodatkiem wody. Albo seler naciowy + gruszka + pomarańcza i uzupełnić wodą. :)

Co do szczepień- ja swoich szczepię, ale tylko podstawowymi. Każdy z moich znajomych, kto pracuje z dziećmi bardzo odradza szczepienia skojarzone, więc polegam na ich zdaniu. Tym bardziej, że te osoby sie nawet nie znają nawzajem, a maja bardzo podobne zdanie.:) Więc im wierzę.
Ja mam wielkie dylematy po szczepieniach mojej młodszej córki. Szczepilam obie dziewczyny 5w1 i teraz się zastanawiam
Czyli koleżanki polecają te "darmowe"? A te ileś w jednym odradzaja? A jeśli tak to co np 3 uklucia za jednym razem czy rozłożyć w czasie?

Ja mam wielkie dylematy po szczepieniach mojej młodszej córki. Szczepilam obie dziewczyny 5w1 i teraz się zastanawiam
Czyli koleżanki polecają te "darmowe"? A te ileś w jednym odradzaja? A jeśli tak to co np 3 uklucia za jednym razem czy rozłożyć w czasie?

NIe wiem jak jest teraz, ale jak okolo 6 lat temu pytalam sie pielegniarke o te darmowe, to zdecydowanie odradzala z uwagi na duze zanieczyszczenie tych szczepionek. Mysmy jakos placily po 100 zl za szczepienia. Taki posredni pakiet

Mnie raz przepuścil znajomy w kolejce [emoji3] Ale to chyba tylko z tego względu, że miałam dwie rzeczy tylko, a on cały koszyk... nawet nie mam pojęcia czy zwrócił uwagę na brzuch, pewnie nie, bo to było na samym początku ciąży [emoji23]

A tak teraz.. jak już brzuch widać to nikt nie przepuszcza, no i wolę poczekać...

Ale nie, pamiętam jakoś 2 tygodnie temu byłam w plusie, kolejka ogromna. To sobie przysiadlam i była jakaś mamusia z synem (strasznie się ten mały rozpychal, normalnie kładł się na tej kanapie i wierzgal nogami ) wstałam, bo bałam się żeby nie dostać noga w brzuch. Już wolalam postac. Matka tego dziecka nawet nie zwróciła mu uwagi... A co dopiero żeby mnie przepuścić w kolejce [emoji19]
To ja miałam podobną sytuację - było gorąco, czekałam na męża i usiadłam na ławce. Po chwili na tej ławce usiadła kobieta i odpaliła papierosa. Ten cały smród zaczął na mnie lecieć więc wstałam i odeszłam kawałek. Tak się wtedy wku..., że aż wolałam się do tej baby nie odezwać w obawie, że mnie poniesie.

Za wszystkie wizytujące osoby kciuki zaciśnięte [emoji8]

Czytałam rownież wpisać mamaginekolog ja przeszłam dwie straty to bardzi trudny temat- szczerze podziwiam ja ze była w stanie to opisać i podziwiać sie swoimi uczuciami. Dla mnie to najbardziej bolesny temat w życiu oczywiście na samo wspomnienie mam łzy w oczach.
Moje ciąże zakończyły sie na samym początku, ona straciła dziecko na tym etapie na którym teraz jesteśmy, to musi byc jeszcze gorsze...

Milkyway watpię ze jest rada na uniknięcie poronienia/porodu przedwczesnego, śmiem twierdzić ze nawet takiego sposobu nie ma bo inaczej nie działoby sie to tak często.

Lovi zdrówka [emoji8]

Nie zdarzyłam na pnś niestety córka po 8 wstała a ja przed nią nigdy nie wstaje ona jest moim budzikiem [emoji23] nie marnuje snu bo potem z dwójka to wyspie sie chyba dopiero jak na studia pójdą ;p
Mam nadzije ze gdzieś w necie można znaleść bo jestem ciekawa co mówiła.

Mnie nigdy nikt nie przepuścił w kolejce l, dwa razy w kasie dla uprzywilejowanych zostałam przez kasjerkę poproszona o podejście jako pierwsza ale to w poprzedniej ciazy.

Wyprawka ;p kupiłam jedna rzecz [emoji23] mam ambitny plan moja córcię zawieść w sobotę do mamuśki (niestety przy strerczacej przy noce jedynastomiesiecznej dziewczynę sie nie da) i przejrzeć wszystkie rzeczy ze strychu które mam po córci i od siostry po chrzesniaku i ruszam z wyprawka chyba chce miec to juz za sobą [emoji13]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wrzućcie te swoje listy wyprawkowe pls ;) tylko w nowy temat na forum, bo tutaj nie znajdę :D potrzebuję ściągi, odkąd okazało się, że jednak chłopak, a nie dziewczynka będzie, podejrzewam, że nie ominą mnie zakupy. Z podarowanych mi rzeczy większość raczej będzie na dziewczynkę :)
Ja do tego zupełnie nie mam głowy, chociaż przyznam, że bardzo już bym chciała mieć to "załatwione".
Właśnie [emoji3] dobry pomysł

Dziewczyny trzymam kciuki i czekam na dobre wieści z USG i wizyt.
Kolejki i ustępowanie miejsca... Jeszcze mi się nie zdarzyło, za to zdarzyło mi się zasłabnąć na zakupach i chyba nikt nie zauważył, że jestem ciężarna. Brzuch nie za wielki, a jeszcze miałam bluze. Skierowania na badania dostaje prywatnie więc jak i tak mam płacić to wolę jechać do prywatnej przychodni. Strasznie ciężko się teraz zastanawiam czy na kosultacje okulistyczną iść prywatnie czy na NFZ. Jak zdecyduje się państwowo to najpierw muszę iść po skierowanie, a potem umówić się do okulisty i to umawianie mnie przeraża, a jak sobie przypomne cyrki z kolejki do okulisty to też mi się odechciewa i już dla świętego spokoju wole zapłacić i mieć też pewność, że kompleksowo mnie przebadają.
Kierowcą jestem raz na ruski rok, najcześciej po imprezach kiedy to B uraczy się alkoholem albo jak ja mam gdzieś jechać, a akurat jakimś cudem B jest w domu, a nie w pracy. Jak sobie pomyśle, że każda podróż kończy się parkowaniem to mnie paraliżuje strach. Ale generalnie nie zauważyłam żeby mi się koncentracja obniżyła, najcześciej jak jeżdzę to sobie spiewam, bardziej nerwowa się zrobiłam, nie daj Boże postawić złotówe na mojej drodze.
@MilkyWay do mnie się kiedyś taki dosiadł na przystanku, gdzie jest generalnie zakaz palenia. Ale palaczowi nie przetłumaczysz...

Za wszystkie wizytujące osoby kciuki zaciśnięte [emoji8]

Czytałam rownież wpisać mamaginekolog ja przeszłam dwie straty to bardzi trudny temat- szczerze podziwiam ja ze była w stanie to opisać i podziwiać sie swoimi uczuciami. Dla mnie to najbardziej bolesny temat w życiu oczywiście na samo wspomnienie mam łzy w oczach.
Moje ciąże zakończyły sie na samym początku, ona straciła dziecko na tym etapie na którym teraz jesteśmy, to musi byc jeszcze gorsze...

Milkyway watpię ze jest rada na uniknięcie poronienia/porodu przedwczesnego, śmiem twierdzić ze nawet takiego sposobu nie ma bo inaczej nie działoby sie to tak często.

Lovi zdrówka [emoji8]

Nie zdarzyłam na pnś niestety córka po 8 wstała a ja przed nią nigdy nie wstaje ona jest moim budzikiem [emoji23] nie marnuje snu bo potem z dwójka to wyspie sie chyba dopiero jak na studia pójdą ;p
Mam nadzije ze gdzieś w necie można znaleść bo jestem ciekawa co mówiła.

Mnie nigdy nikt nie przepuścił w kolejce l, dwa razy w kasie dla uprzywilejowanych zostałam przez kasjerkę poproszona o podejście jako pierwsza ale to w poprzedniej ciazy.

Wyprawka ;p kupiłam jedna rzecz [emoji23] mam ambitny plan moja córcię zawieść w sobotę do mamuśki (niestety przy strerczacej przy noce jedynastomiesiecznej dziewczynę sie nie da) i przejrzeć wszystkie rzeczy ze strychu które mam po córci i od siostry po chrzesniaku i ruszam z wyprawka chyba chce miec to juz za sobą [emoji13]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Ja od września daje do przedszkola młodsza, starsza idzie do szkoly a 19 myślę że poznam płeć i dopiero wtedy będę szaleć

Zastanawiam się teraz, czy na pewno powinnam być kierowcą na wakacjach - jedziemy z rodziną M do Francji i tam wynajmujemy samochód. Normalnie uwielbiam jeździć, ale nie wiem czy mój mózg ogarnie nawigację i nowy samochód w obcym kraju.

Teraz niestety czekam na lekarkę (spóźnia się), ma wypisać receptę, bo z wymazu pochwy wyszło mi jakieś grzybiczne świństwo.
Brzuch mam też od rana strasznie twardy, nie wiem czy bakterie też na to wpływają?

reklama
Do góry