reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ja też chcę kupić monitor oddechu, już powoli patrze na allegro. Kupuje teraz takie rzeczy przy których nieistotna jest płeć :) monitor to takie urządzenie które Wkłada się pod materac i w momencie kiedy dziecko przestałoby oddychać piszczy. Ja strasznie się stresowalam snem młodego, co chwilę bieglam sprawdzić czy oddycha :( w nocy miałam niekiedy problem z zaśnięciem bo podnosiłam się żeby do niego zajrzeć.
A to są monitory oddechu z nianią od razu czy osobno? Tak się zastanawiam bo teściowa chce kupić jakąś nianię elektroniczną z monitorkiem ale nie wiem czy nam się to bedzie przydawać a jakby miało monitor oddechu to było by lepiej. Nie wiem tylko czy cena wtedy nie jest kilująca...

Właśnie takie usg miałam na myśli :D o detektorach oczywiście słyszałam, ale zanim zdecydowałam się na zakup to synuś zaczął dawać o sobie bardzo mocno znać i to na razie wystarcza by zupełnie nie osiwieć :)
Moje gałgaństwo mało ruchliwe, ale zaczęłam czuć ruchy w tamtym tygodniu, pewnie czuję tylko te solidniejsze wiercenie. Teraz łaskocze [emoji169]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ah jeszcze zapomnialam o mojej dzisiejszej sytuacji w rossmanie. Stalam sobie w kolejce i nagle slysze jak babka w kasie wola: pani w ciazy prosze bez kolejki. Mile to bylo [emoji4]
Ale zazdroszcze. U mnie niestety brzucha jeszcze nie widac. Wygladam jakbym sie porzadnie najadla [emoji23]. No i ruchy tez dopiero zaczynam czuc delikatnie. Takie jakby pukanie. Podobno lozysko jest tak ulozone i dlatego tak moze byc.
Na IP poznalam w poczekalni dziewczyne, tez 20 tc a przy mnie wygladala tak jakby za chwile miala urodzic.
Już są detektory płodu na wyciągnięcie ręki, kwestia czasu, aż pojawią się usg 24h [emoji12]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ah jeszcze zapomnialam o mojej dzisiejszej sytuacji w rossmanie. Stalam sobie w kolejce i nagle slysze jak babka w kasie wola: pani w ciazy prosze bez kolejki. Mile to bylo [emoji4]
Ja też tak usłyszałam, jak byłam w hebe. Tylko, że nie byłam wtedy w ciąży [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Ja mam nisko położone. Gin powiedzial ze daje czas zeby sie podnioslo. Teraz i tak leze wiec moze choc to sie poprawi.

Zerknęlam w wypisie że mam nisko położone.
Dziś zaczęłam 20. Tydzień.
Jutro umówiłam się do lekarki, która mnie przyjmowała na izbie przyjęć żeby zerknęla czy ok. W pon mam polowkowe u innego lekarza, w czwartek wizytę u innej lekarki a lekarza który wystawił mi skierowanie do szpitala zobaczę dopiero 28 września. Trochę zeswirowalam, że nikt z przyjmujących nie będzie miał porównania, stąd ta jutrzejsza wizyta.
I pytanie- czy Was nie boli nic od tego ciągłego wsadzania luteiny i czopkow? Ja dopiero aplikuje drugi dzień, ale cała pipka jakąś poharatana :(

A to są monitory oddechu z nianią od razu czy osobno? Tak się zastanawiam bo teściowa chce kupić jakąś nianię elektroniczną z monitorkiem ale nie wiem czy nam się to bedzie przydawać a jakby miało monitor oddechu to było by lepiej. Nie wiem tylko czy cena wtedy nie jest kilująca...
Z tego co widzę są w zestawie z niania. Nie wiem jaka cena jest nowego, ja poluje jak narazie na jakąś uzywke, tylko planuje baterie dać nową.

reklama
Zerknęlam w wypisie że mam nisko położone.
Dziś zaczęłam 20. Tydzień.
Jutro umówiłam się do lekarki, która mnie przyjmowała na izbie przyjęć żeby zerknęla czy ok. W pon mam polowkowe u innego lekarza, w czwartek wizytę u innej lekarki a lekarza który wystawił mi skierowanie do szpitala zobaczę dopiero 28 września. Trochę zeswirowalam, że nikt z przyjmujących nie będzie miał porównania, stąd ta jutrzejsza wizyta.
I pytanie- czy Was nie boli nic od tego ciągłego wsadzania luteiny i czopkow? Ja dopiero aplikuje drugi dzień, ale cała pipka jakąś poharatana :(
Mnie luteina podraznila ale to dopiero po kilkunastu dniach uzytkowania

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry