reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
reklama
Ja też chcę kupić monitor oddechu, już powoli patrze na allegro. Kupuje teraz takie rzeczy przy których nieistotna jest płeć :) monitor to takie urządzenie które Wkłada się pod materac i w momencie kiedy dziecko przestałoby oddychać piszczy. Ja strasznie się stresowalam snem młodego, co chwilę bieglam sprawdzić czy oddycha :( w nocy miałam niekiedy problem z zaśnięciem bo podnosiłam się żeby do niego zajrzeć.
A to są monitory oddechu z nianią od razu czy osobno? Tak się zastanawiam bo teściowa chce kupić jakąś nianię elektroniczną z monitorkiem ale nie wiem czy nam się to bedzie przydawać a jakby miało monitor oddechu to było by lepiej. Nie wiem tylko czy cena wtedy nie jest kilująca...

Właśnie takie usg miałam na myśli :D o detektorach oczywiście słyszałam, ale zanim zdecydowałam się na zakup to synuś zaczął dawać o sobie bardzo mocno znać i to na razie wystarcza by zupełnie nie osiwieć :)
Moje gałgaństwo mało ruchliwe, ale zaczęłam czuć ruchy w tamtym tygodniu, pewnie czuję tylko te solidniejsze wiercenie. Teraz łaskocze [emoji169]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ah jeszcze zapomnialam o mojej dzisiejszej sytuacji w rossmanie. Stalam sobie w kolejce i nagle slysze jak babka w kasie wola: pani w ciazy prosze bez kolejki. Mile to bylo [emoji4]
Ale zazdroszcze. U mnie niestety brzucha jeszcze nie widac. Wygladam jakbym sie porzadnie najadla [emoji23]. No i ruchy tez dopiero zaczynam czuc delikatnie. Takie jakby pukanie. Podobno lozysko jest tak ulozone i dlatego tak moze byc.
Na IP poznalam w poczekalni dziewczyne, tez 20 tc a przy mnie wygladala tak jakby za chwile miala urodzic.
Już są detektory płodu na wyciągnięcie ręki, kwestia czasu, aż pojawią się usg 24h [emoji12]

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ah jeszcze zapomnialam o mojej dzisiejszej sytuacji w rossmanie. Stalam sobie w kolejce i nagle slysze jak babka w kasie wola: pani w ciazy prosze bez kolejki. Mile to bylo [emoji4]
Ja też tak usłyszałam, jak byłam w hebe. Tylko, że nie byłam wtedy w ciąży [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Ja mam nisko położone. Gin powiedzial ze daje czas zeby sie podnioslo. Teraz i tak leze wiec moze choc to sie poprawi.

Zerknęlam w wypisie że mam nisko położone.
Dziś zaczęłam 20. Tydzień.
Jutro umówiłam się do lekarki, która mnie przyjmowała na izbie przyjęć żeby zerknęla czy ok. W pon mam polowkowe u innego lekarza, w czwartek wizytę u innej lekarki a lekarza który wystawił mi skierowanie do szpitala zobaczę dopiero 28 września. Trochę zeswirowalam, że nikt z przyjmujących nie będzie miał porównania, stąd ta jutrzejsza wizyta.
I pytanie- czy Was nie boli nic od tego ciągłego wsadzania luteiny i czopkow? Ja dopiero aplikuje drugi dzień, ale cała pipka jakąś poharatana :(

A to są monitory oddechu z nianią od razu czy osobno? Tak się zastanawiam bo teściowa chce kupić jakąś nianię elektroniczną z monitorkiem ale nie wiem czy nam się to bedzie przydawać a jakby miało monitor oddechu to było by lepiej. Nie wiem tylko czy cena wtedy nie jest kilująca...
Z tego co widzę są w zestawie z niania. Nie wiem jaka cena jest nowego, ja poluje jak narazie na jakąś uzywke, tylko planuje baterie dać nową.

reklama
Zerknęlam w wypisie że mam nisko położone.
Dziś zaczęłam 20. Tydzień.
Jutro umówiłam się do lekarki, która mnie przyjmowała na izbie przyjęć żeby zerknęla czy ok. W pon mam polowkowe u innego lekarza, w czwartek wizytę u innej lekarki a lekarza który wystawił mi skierowanie do szpitala zobaczę dopiero 28 września. Trochę zeswirowalam, że nikt z przyjmujących nie będzie miał porównania, stąd ta jutrzejsza wizyta.
I pytanie- czy Was nie boli nic od tego ciągłego wsadzania luteiny i czopkow? Ja dopiero aplikuje drugi dzień, ale cała pipka jakąś poharatana :(
Mnie luteina podraznila ale to dopiero po kilkunastu dniach uzytkowania

Napisane na HUAWEI VNS-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry