reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Nadążyć za Wami dziewczyny ciężko. Tylko na trochę się położyłam, żeby poczytać, a tu kilka stron!

@marta64 współczuję tej cukrzycy, ale na pewno dasz radę!
I a propos cukrzycy - trochę się martwię, bo tutaj badania w ciąży są jakieś minimalne. Nie wiem czy w ogóle tutaj krzywą cukrową badają.
A TSH sama sobie badam tylko dlatego, że mogę wysłać próbkę z pracy.
Toxo już nie mam jak zbadać, a chyba powinno się w każdym trymestrze? (Mam kota, który noce spędza poza domem, ostatnio ze strachu wbił mi się pazurami w nogę)

@dreams trzymam kciuki, żeby ból Ci przeszedł!

reklama
Apropo śledzi - też dziś kupiłam sobie [emoji3] Znając życie... zje Tz :) Twierdzi,że też ma zachcianki [emoji3] tzn ja jestem w ciąży... A on ma zachcianki [emoji3] [emoji23][emoji23][emoji23]

Jeny... Ledwo nadrobiłam tych naście stron.
Chorującym dziewczynom strasznie współczuje, wierzę, że warto się pomęczyć.
@xssenia trzymam kciuki za Ciebie i męża

Zaczęłam się stresować odbiorem wyników, o USG jakoś jestem spokojna.

@Lovi23 mój B ostatnio o 22 gonił po bitą śmietane, bo mu się zachciało gofrów... Znam te męskie zachcianki

Uff nadrobiłam z czytaniem te kilkanaście stron [emoji4]

Leżę już w łóżku i dopiero teraz mam czas, bo od razu po wizycie jechałam na urodziny mamy.
Dzidzia ma się dobrze, nawet się wiercił wyjątkowo. Nic mu nie odpadło, więc syn aktualny [emoji6] waży 243g. Gin powiedział, że mam za duże oczekiwania co do ruchów [emoji14] ja wiem że jeszcze jest czas, no ale większość z Was już czuje i ja już też tak strasznie na to czekam... Myślę że byłabym dużo spokojniejsza. Szyjka jest zamknięta i trzyma, ale wymiaru nie znam [emoji53] kolejna wizyta 19.09, może jakoś to wytrzymam [emoji4]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Male szaleje od rana i nie wazne czy chodze, czy siedze. Wczesniej czulam ruchy jedynie lezac. A teraz praktycznie caly czas. Co bedzie dalej? Wszystko praktycznie mi sie odbija, muli tez chwilami. Powtorka z 1 trymestru, niecale dwa tygodnie odpoczynku bylo :/ Kolejne znajome osoby dzis mnie widzialy i stwierdzily, ze nic po mnie nie widac. Tzn po buzi, po ciele "ogolnie nooo taaak w sumie", ale brzuch to nie jest ciazowy. Nawet mnie to cieszy, ciekawe czy sasiedzi cos podejrzewaja, beda mieli hardkor juz od stycznia, a u nas malych dzieci nie ma i pewnie sie odzwyczaili. Takie najmlodsze to 10- letnie dwie dziewczynki. Nikt nie bedzie spal po nocach :3 ja nie moglam zwrocic uwagi balkonowym palaczom, bo przeciez kopca "u siebie", to dla odmiany troche im ktos zycie uprzykrzy... No dobra, szukam po prostu pozytywow w tym nocnym wstawaniu ;)
Niech moi sąsiedzi tylko spróbują coś sapnąć na dziecko. Zaraz im wypomne, tupanie po nocach, awantury za ścianą i palenie fajek na klatce. Jestem bojowo nastawiona w tej kwestii. Dziecko to dziecko, jak komuś przeszkadza sąsiad to trzeba było dom w Bieszczadach pobudować, a nie wybierać mieszkanie w bloku ze ścianami pezez które słychać najmniejsze pierdnięcie...

@xssenia trzymam kciuki za męża
Mi nawet nie robili żadnych badań na dimery - policzyli ryzyko i clexane przepisali - nie jestem za bardzo przekonana że potrzebuję, każą to się kluje. Z badań to miałam krew pobierana raz - na HIV, hep b, grupę krwi, hemoglobinę - następne badanie w 28 tygodniu w czasie kolejnej wizyty u położnej. Mocz badają papierkiem i tyle. Na datę USG połówkowego nadal czekam, jutro chyba zadzwonię, pewnie znowu im się gdzieś zapodzialam.

Napisane na Moto G (5) w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny przebrnelam przez ponad 200 postow od 15:30 ...;) gratuluje pozytywnych wizyt!

@xssenia mam nadzieje ze zaloza Ci passer lub szew wkrotce! Trzymam kciuki za prawidlowa diagnoze dla meza I najbardziej pozytywna z mozliwych....

@Kejka ja jeszcze tez nie mialam krzywej cukrowej robionej ale mam na koniec wrzesnia chyba tylko dlatego ze mamy siostra miala w ciazy I niestety zostala jej do konca zycia bo nie uwazala na diete. Warto zapytac polozna.

@dreams Ty chyba masz niedlugo wizyte to koniecznie dopytam o te bole.

Moja szyjke zbadam jutro wieczorem.
Mam ginekolog pisala ze musi byc powyzej 2,5 mm.

@Lovi23 mam dokladnie tak samo z twardnieniem/stawianiem macicy. Rano po przebudzeniu mialam z dwa dni pod rzad potem cisza przez kilka kolejnych.

A ja milo spedzilam wieczor w restauracji z babkami z poprzedniej pracy I moj brzusio bardzo ucieszyl moje kolezanki. Kategorycznie zabronily mi wracac do pracy i mysle ze je poslucham.

Spokojnego wieczoru Kochane I przyjemnych kuksancow zycze ;)

@xssenia trzymaj się dzielnie, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku

No to tak: z dzidzia chyba wszystko ok, no tylko na szybko spojrzał na usg :( więc płci ani.nic nie znam.
Szyjka ponoć ok, słuchałam serduszka i dzidzia się strasznie wiercila było słychać jakby pływanie i takie czasem łup łup jakby się obijala.
Teraz smutne wieści, prawdopodobnie mam cukrzycę ciążowa i mam się udać do diabetologa żeby ona oceniła te wyniki.
Z tego co pamiętam to lapalas się w normie. Ja miałam poprzednio cukrzycę ciążowa, nie nakręcaj się póki co bo czasem wystarczy tylko odpowiednia dieta i badanie glukometrem poziomu cukru godz po posiłku [emoji6] Moja córka urodziła się zdrowa, po porodzie cukrzyca ustąpiła [emoji6] w całej ciąży przybrałam 13 kg, ale fakt, że zaczęłam tyc dopiero w 6 miesiącu. Dieta nie jest wcale spoko, bo naprawdę człowiek chodzi głodny przez tydz zanim się przyzwyczai, trzeba bardzo uważać co się je bo każda słabość zaraz wychodzi na glukometrze. Ale da się to przeżyć [emoji6]

Napisane na E5823 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja właśnie takich problemów ze snem dostałam że masakra,kilka dni męczę się do 4 rano a później młoda fika aż brzuch skacze do tego zgaga albo duszności. Dopiero udało mi sie dobić do wagi z przed ciąży bo wcześniej tylko chudlam. Ryby mi totalnie nie smakują jakieś takie gorzkie ;) czasami mam tylko smaka na łososia wędzonego ale nie wiem czy można niby nie zdrowy ale może taki bio ? Właśnie nam leci 22 tydzień ;) cały karton już ciuszkow uzbieralam a babcia chyba nie zamierza sie z kupowaniem uspokoić ;)

Do góry