reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
@Kate.0oo to jak mierzyła pęcherzyk żółtkowy to mogła nie dać rady, za wcześnie na to. Widziałaś USG? Była czarna w miarę okrągła plamka? Wątpię, żeby przy widocznym pęcherzyku zoltkowym nie dało się zmierzyć pęcherzyka ciążowego. Mój pusty pęcherzyk w tamtym tygodniu miał 1 cm długości (gs). Głowa do góry!

Ja biorę Femibion, w nim już jest kwas foliowy w jakiejś bardziej przyswajalnej formie.
No i do tego z zaleceń lekarza Duphaston i magnez 3 razy dziennie.
A przed chwilą Espumisan bo mi... gazy żyć nie dają. Dramat jakiś ;P

reklama
@Kate.0oo to jak mierzyła pęcherzyk żółtkowy to mogła nie dać rady, za wcześnie na to. Widziałaś USG? Była czarna w miarę okrągła plamka? Wątpię, żeby przy widocznym pęcherzyku zoltkowym nie dało się zmierzyć pęcherzyka ciążowego. Mój pusty pęcherzyk w tamtym tygodniu miał 1 cm długości (gs). Głowa do góry!

Ja biorę Femibion, w nim już jest kwas foliowy w jakiejś bardziej przyswajalnej formie.
No i do tego z zaleceń lekarza Duphaston i magnez 3 razy dziennie.
A przed chwilą Espumisan bo mi... gazy żyć nie dają. Dramat jakiś ;P

Widziałam obraz. Było małe okrągłe kółeczko, a środku kołeczka taka otoczka :) i to właśnie był ten pęcherzyk żółtkowy. Tak mi lekarka powiedziała i tyle wiem. Reszty ponoć nie dało się zmierzyć [emoji848]

Widziałam obraz. Było małe okrągłe kółeczko, a środku kołeczka taka otoczka :) i to właśnie był ten pęcherzyk żółtkowy. Tak mi lekarka powiedziała i tyle wiem. Reszty ponoć nie dało się zmierzyć [emoji848]
To świetnie! U mnie był pusty. Pewnie na następnej wizycie już będzie serduszko, trzyma kciuki!
Widzę po pasku, że jesteśmy na tym samym etapie (u mnie om 1.04, zaszłam +/- 14.04). Jeszcze mamy czas, że tak powiem :) w pierwszej ciąży serduszko u mnie pokazało się dopiero w 10 tc. Spokojnie :*

To świetnie! U mnie był pusty. Pewnie na następnej wizycie już będzie serduszko, trzyma kciuki!
Widzę po pasku, że jesteśmy na tym samym etapie (u mnie om 1.04, zaszłam +/- 14.04). Jeszcze mamy czas, że tak powiem :) w pierwszej ciąży serduszko u mnie pokazało się dopiero w 10 tc. Spokojnie :*

A ile robilas badań na bete? Ja się zastanawiam czy nie zrobić jeszcze jednej, robiłam dwa razy w zeszłym tygodniu i mysle czy dla pewności nie zrobić jeszcze w przyszłym przed wizyta...

Jestem po parokilometrowym spacerze i dzięki temu że sie bardzo dotlenilam czuje sie bardzo dobrze :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
To moje 3 badanie. Zamierzam zrobic jeszcze raz w przyszlym tygodniu. Narazie przyrasta wg norm wiec mam nadzieje ze wszystko dobrze sie dzieli tam na dole :)

To moje 3 badanie. Zamierzam zrobic jeszcze raz w przyszlym tygodniu. Narazie przyrasta wg norm wiec mam nadzieje ze wszystko dobrze sie dzieli tam na dole :)

Coś czuje, że i ja sama polecę jeszcze na badanie, dla pewności czy wszystko jest ok, tak bardzo bym chciała wiedzieć co się dzieje tam w moim brzuszku ;) W czwartek wizyta więc chyba polecę we wtorek, żeby na spokojnie w czwartek wydrukować wyniki i pokazać lekarzowi :) Miałaś skierowania od lekarza czy dla siebie samej robilas badania? :)

Coś czuje, że i ja sama polecę jeszcze na badanie, dla pewności czy wszystko jest ok, tak bardzo bym chciała wiedzieć co się dzieje tam w moim brzuszku ;) W czwartek wizyta więc chyba polecę we wtorek, żeby na spokojnie w czwartek wydrukować wyniki i pokazać lekarzowi :) Miałaś skierowania od lekarza czy dla siebie samej robilas badania? :)

2 mialam ze skierowania, za jedno placilam. W sumie szkoda ze takie cos jak beta nie jest dostepne bezplatnie, ale trudno jak trzeba to trzeba :)

Ojej ile nadrabiania ;)
No to tak witaminy biorę kwas foliowy i wit. D
U mnie w poprzedniej ciąży (szczęśliwie zakończonej) w 7-8 tygodniu jak wylądowałam z plamieniami w szpitalu to na jednym aparacie usg było widać bijące serduszko a na drugim jak mi robili badanie nie było słychać więc dużo zależy od aparatu
U mnie dopiero sam początek ciąży ale już mi okropnie skaczą hormony, jestem nie do wytrzymana ... ehhh... a wioeczorem poszłam spać z płaczem i nawet nie wiedziałam czemu

reklama
Dziewczyny ja wierze cały czas, ale nie powiem zastanawiam się czy historia u mnie się nie powtórzy i znów nie będzie poronienia :( najbardziej zastanawia mnie brak objawów bo u mnie to naprawdę bardzo nietypowe. No nic nie będę wam smęcić. Jutro idę na bete. Jak będę miała wynik dam znać :* trzymajcie się kochane i niech wasze fasolinki zdrowo rosną! Trzymam za was wszystkie kciuki [emoji4]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
U mnie było tak w 7 tyg dwóch lękarzy widziało tylko pusty pęcherzyków. W 10 tyg od jednego z nich dostałam skierowanie na zabieg w 13 tyg zupełnie inny zobaczył dobrze rozwijającą się dzidzia i był bardzo oburzony poprzednimi bo według niego zarodek był od 6 tyg.wiedz naprawdę lepiej się nie załamywać bo ja teraz żałuję że tyle nerwów straciłam. Pozdrawiam. Listopadowa mama[emoji4]

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry