reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
No pewnie, odpocznij. Pamiętaj, ze prac w życiu możesz mieć kilka a zdrowie Twoje i malucha jest jedno.

Dzięki.
Od ponad godziny strasznie mi słabo, nawet jak siedzę w głowie mi się kręci.
Pielęgniarka mi sprawdziła ciśnienie, 90/45, więc nie tragiczne, ale jednak źle się czuję.
Wiem nawet co powiecie, idź do domu...
tak więc słucham Waszego (jeszcze niewypowiedzianego) głosu [emoji23] i kończę najważniejsze sprawy i się zaraz zmywam stąd.

reklama
4,9 i dostałam Euthyrox 50. Ty takze masz niedoczynnosc? Jaki wynik? Zaluje, ze tak pozno to badanie zostalo mi zlecone. Pierwszy lekarz chyba jednak mnie olal (a sprawial dobre wrazenie), nie zalozyl mi karty ciazy, ani nie wystawil mi zwolnienia gdy mialam plamienia. Zmienilam doktorke, ona wystawila mi to na skierowanie od razu. Ale dla mnie to jednak pozno, bo lek zaczelam przyjmowac po 18 tygodniu, a podobno najwazniejsze jest aby brac go wlasnie do 18 tygodnia. Kontrola tsh na poczatku sierpnia, jesli bedzie sie pogarszac - endokrynolog. Ciekawe gdzie ja sie teraz dostane i ile bede czekac na wizyte.
Nie martw sie na zapas. Z tsh to jakos dziwnie faktycznie bo ja np. miałam oznaczane przed ciąża a teraz niedawno sama sobie poszłam zbadać bo nie zleciła mi tego badania. Następna wizytę mam w 19tc to ciekawe czy w ogole cos o tym wspomni :/.

A moze zadzwoń do niej?
W sumie to myślę, że nie ma sensu dzwonić. We wtorek do niej pójdę to mi powie wszystko.

Wiem tylko tyle, że ona nie chciała żebym luteine brała dopochwowo i dlatego mam 2x2 doustnie. (Ponoc częstsze są infekcje )

A ten lekarz chciał żebym przeszła na luteine dopochwowo i duphaston .

Chyba w 14tc przeszłam z duphastonu na luteine (bo też jest tańsza jakby nie było)

W sumie to myślę, że nie ma sensu dzwonić. We wtorek do niej pójdę to mi powie wszystko.

Wiem tylko tyle, że ona nie chciała żebym luteine brała dopochwowo i dlatego mam 2x2 doustnie. (Ponoc częstsze są infekcje )

A ten lekarz chciał żebym przeszła na luteine dopochwowo i duphaston .

Chyba w 14tc przeszłam z duphastonu na luteine (bo też jest tańsza jakby nie było)
Ja przez 10 tygodni brałam luteine dopochwowo i musiałam przejść na duphaston bo mnie podrazniala. Po zmianie jak ręką odjął.

Ja bralam do 14 tc duphaston 2x1 i luteine dopochwowa 2x1 potem stopniowo przeszlam na 1x1 a teraz biore sama luteine ,niby juz nie musze ale jakos tak z tydzien jeszcze wezme[emoji4]luteina duzo tansza oj tak.
Raz sie wkurzylam bo jak lezalam to M zalatwial zakupy,ja mam apteke w ktorej dupka kupuje za 19.90 a ten kupil w superpharm w scc za 49,99 myslam ,ze osiwieje,dwa opakowania,dobrze ,ze lekarz wiecej nie dal na tej recepcie bo bylabym bankrutem[emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja bralam do 14 tc duphaston 2x1 i luteine dopochwowa 2x1 potem stopniowo przeszlam na 1x1 a teraz biore sama luteine ,niby juz nie musze ale jakos tak z tydzien jeszcze wezme[emoji4]luteina duzo tansza oj tak.
Raz sie wkurzylam bo jak lezalam to M zalatwial zakupy,ja mam apteke w ktorej dupka kupuje za 19.90 a ten kupil w superpharm w scc za 49,99 myslam ,ze osiwieje,dwa opakowania,dobrze ,ze lekarz wiecej nie dal na tej recepcie bo bylabym bankrutem[emoji23]

To fakt, dupek niestety drogi jak cholera. U mnie w aptece 27zł. Ja biorę 3*1 ale chce jeszcze pobrać. Lekarz też sugerował że pomału możemy odstawiac a ja mimo to mam obawy. Zwlasza że w 13 tc też miałam odstawić i zaczęłam plamic. Dzięki Bogu wtedy nie odstawiłam bo kto wie jakby to było... ale dziwne to ze leki o tym samym działaniu mają tak różne ceny. Luteina jest refundowana a dupek niestety nie:(

@Ann90 ja miałam tsh 3.9, wyszło to po tych pierwszych badaniach, dostałam Euthyrox, po miesiącu dostałam znów skierowanie na kontrole i tsh spadło do 2.2, ale kazała brać dalej Euthyrox, kazała na początku tym się nie martwić bo tak się zdarza. Tsh w ciąży skacze tak jak pisały dziewczyny więc nie martw się i nie czytaj głupot. Ja też zaczęłam czytać, ale się opanowałam... Ważne, że już wiesz, dostałaś leki i na prawdę bądź dobrej myśli! Nie warto czytać, trzeba słuchać się lekarza, my też możemy napisać o objawach i naszych odczuciach, ale najlepiej wie lekarz który Cię prowadzi i który obserwuje i zna Twój organizm :* Nic się nie martw! :*

Moje bobo chyba fika salta w brzuchu :D

@Małgosia87 bez sensu ,ze nie ma refundacji ale co poradzisz:/
Od 14 tc lozysko zaczyna przejmowac funkcje ,wydaje mi sie ,ze powoli mozesz schodzic z dawki ale ja lekarzem nie jestem[emoji4]

reklama
@Kejka współczuje, chyba każda z Nas ma takie gorsze okresy. Mi jak zaczęła gadać teściowa to zaczęłam żałować, że jestem w ciąży. Bo jak to tak dziecko w drodze, u Nas wcale bogactwem nie opływa, a Ona mi jeszcze wymyśla, że niby ją mają dzieci utrzymywać... Zaczęłam szukać i drążyć i na jej wszelkie dziwne argumenty mam już odpowiedzi.
Spróbujcie się zrelaksować oboje, bo i stres taty też wpływa na maleństwo :)
dziewczyny dołączam do klubu smutnych mam. ja dziś przeryczałam cały dzień, wiem ze to nie pomaga ale..... na dodatek pokłocilam się z Mezem......

Do góry