reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
No wydaje mi się że np. smażonego, ostrych rzeczy czy słodyczy na początku jeść nie będę... teraz pozwalam sobie na zachcianki a potem będę się pilnować:)
Kobiety w Indiach jedzą curry od początku i dzieciom nic nie jest :)
Smażonego to się w ogóle powinno ograniczac, ale nie unikać.
Jak od początku zaczniesz czegoś unikać to później faktycznie może być problem z tolerancja tego u dziecka. Takie błędne koło, w ktore same wpadamy.

@marta64, mi mąż rano po porodzie przyniósł naleśniki z truskawkami [emoji23] zezarlam, i dwie drożdżówki z czekoladą i jagodami

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Dziewczyny zdarzyło mi się to już drugi raz i nie wiem czy to normalne bo w pierwszej ciąży nie mialam czegoś takiego.

Złapała mnie skurcz bardzo przypominający skurcz jaki łapie np w łydce mocny i bolesny- pod pępkiem z boku, nie na całej części brzucha. Stało się to przy obracaniu się na łóżku. Nie wiem czy powinnam się martwić, może po prostu zacząć brać magnez...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny zdarzyło mi się to już drugi raz i nie wiem czy to normalne bo w pierwszej ciąży nie mialam czegoś takiego.

Złapała mnie skurcz bardzo przypominający skurcz jaki łapie np w łydce mocny i bolesny- pod pępkiem z boku, nie na całej części brzucha. Stało się to przy obracaniu się na łóżku. Nie wiem czy powinnam się martwić, może po prostu zacząć brać magnez...

Mnie tak złapał skurcz właśnie przy obracaniu, a potem pojawiło się to krwawienie. Chociaż nie łącze tego.

Myślę, że to kwestia tego, że za gwałtownie chciałam się podnieść. Teraz staram się ruchy bardziej płynne i mniej gwałtowne wykonywać i już się nie powtórzyło. No i biorę magnez 3x1 i nospe 3x1

Sent from my NEM-L21 using Forum BabyBoom mobile app

Mdlosci mnie coś dzisiaj męczą, a dzisiaj jednak jadę do rodziców [emoji6] trochę mam stres przed jazdą autem bo ostatnio jak jechalam tak daleko to krwawienie się zaczęło no ale gin twierdzi, ze to przypadek. Już prawie spawokana[emoji6]

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu
Wypocznij kobieto, odstresujesz się :)

A to skurcz czy takie jakby ciągnięcia? Bo to Raczej więzadła się Rozciągają i dlatego taki nagły ból

reklama
Hej, z wiadomości u mnie, w nocy nie spałam, budziłam się. 5 razy, gardło boli masakrycznie... Kupiłam tantum i scorbolamid do ssania, płucze gardło szałwią i pije syrop z cebuli. Kompletnie nic nie pomaga, a do tego mam lekko podwyzszona temperaturę 37,4° i łamie mnie w kościach. Idę do lekarza na 11:45 a później chyba od razu na usg, mam nadzieję, że to żadna angina... I takim sposobem siedzimy z mężem w domu, on na nogę dostał wczoraj antybiotyk i tydzień zwolnienia.
Aktualnie wstaje się trochę do żywych doprowadzić żeby nie straszyć ludzi w przychodni [emoji23]
Dam znać po badaniu.

Ps. Oczywiście też namiętnie czytam mameginekolog. super babka.
Dieta matek karmiących to oczywiście bzdura, jak się o tym dowiedziałam to, aż mi się wierzyć nie chciało, ale człowiek całe życie się uczy ;)

Napisane na 2014813 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry