reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe mamy 2018

ile macie dzieci? (licząć z tym/tymi w brzuszku;))

• to będzie moje pierwsze dziecko

Głosów: 50 50,0%
  • to będzie moje drugie dziecko

Głosów: 34 34,0%
  • to będzie moje trzecie dziecko

Głosów: 13 13,0%
  • to będzie moje czwarte dziecko

Głosów: 3 3,0%

• Wszystkich głosujących
    100
Ja właśnie zjadlam na śniadanie tosta i Rafaello. I to tylko z rozsądku tego tosta, bo naprawdę nic mi nie przechodzi przez gardło. Już się zaczynam tym denerwować :( w brzuchu mi burczy, ale jak pomyślę o jedzeniu to mi niedobrze. Stąd też myślę te zawroty głowy i ogólne osłabienie, żebym tylko jakiejś anemii się nie nabawiła :/

Do tego wszystkiego nabawiłam się jakiejś infekcji gardła, boli od dwóch dni, w nocy kaszlalam tak, że mnie teraz cały brzuch boli i znowu stres czy ten krwiak nie pęknie albo coś. Póki co syrop z cebuli zrobiłam i liczę, że przejdzie.

W środę jadę na badania a w piątek USG i wizyta, jestem cała w nerwach

Myślę, że te zawroty głowy to na pewno od braku jedzenia, tracisz w ciagu dnia energię a w niewielkich ilościach ją uzupełniasz, czasem chyba lepiej się przemóc, zatkać nos i zjeść posiłek skoro tak ciężko przechodzi :) Do tego ta infekcja, tym bardziej powinnaś zadbać o dobre jedzonko, może jakiś rosołek?
Ja nie mam żadnych problemów z jedzeniem, zreszta moja dieta nigdy nie była jakoś bardzo urozmaicona, jem to co jadłam wcześniej choć na chwile obecna na myśl o tym hamburgerze kolegi czy w ogole jakiegoś mięsa jest mi nie dobrze - a wczoraj jeszcze jadłam kurczaka :/

Z dzisiejszych dolegliwości - ciągnące więzadła i kłucie w prawym boku.
Wizyta u gin. na pierwszym usg za 10 dni - to chyba beda najdłuższe dni w moim życiu!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Tez mieszkalam w UK 2 lata, ale w tym czasie nie byłam w ciązy. Wiem natomiast, ze sluzba zdrowia jest tam specyficzna :D. Gdzie w UK mieszkasz?
Odczuwam taki ból grzucha i towarzyszą temu mdłości oraz wzdęcia. Na razie jest w miarę znośne, zobaczymy jak będzie dalej. ;)

Mieszkam w Szkocji, tak mają inny system niż w Pl, 2 miesiące temu poronilam, i tym razem biorę Duphaston na podtrzymanie ciąży załatwiony przez lekarza w Pl , mam nadzieję że się uda... a Ty gdzie mieszkasz? :)

Tak ja miałam ost miesiączkę w marcu to było 26 maja termin na 2 stycznia a z usg na 3 ;)

A u nas dzis ładniej niż wczoraj nacieszylabym sie pogoda ale no cóż mój dziec śpi na mnie, a ja ruszyć sie nie moge bo co odkładam to w ryk ;/ nieszczęsny zeby...

Mamaincognito z doświadczenia wiem ze jak mam mdłości to zatykam nos i zjadam cos jak mam pełny żołądek to mniej mnie mdli...

Mnie cos w plecy złapało dźwigać nie moge, a muszę młoda podnosić... eh...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ja mam tak,ze jeśli po przebudzeniu w ciagu 30min czegosc nie zjem, to do poludnia mam jedzenie z glowy,slaba jestem i sie mecze,dlatego jak sie budze wiem ze musze wstac i cos uszykowac zeby przetrwac :-) i jest oki. Dzis ładnie póki co sniadanko od razo po przebudzeniu, teraz truskawki i borowki a co najlepsze ogorki poki co slodko kwasne i kapusta tez na słodko mloda :-) czy ja jestem jakas dziwna? :-D ale np. Czekolada w ogole mnie nie ciagnie tak samo jak mieso. Chyba,ze chuda wedlinka z indyka ale to tez nie musi byc.

Mieszkam w Szkocji, tak mają inny system niż w Pl, 2 miesiące temu poronilam, i tym razem biorę Duphaston na podtrzymanie ciąży załatwiony przez lekarza w Pl , mam nadzieję że się uda... a Ty gdzie mieszkasz? :)

Teraz w Warszawie. Wczesniej w Polnocnej Anglii.
Bardzo mi przykro. Teraz na pewno bedzie ok. Trzymam kciuki! :*

@monia_123 wydaje mi się czy też nie ale idziemy łeb w łeb odnośnie ciąży ☺ moja ostatnia @23.03 termin pomiędzy 28.12 to 1.01 ☺

@Caryca88 nie jesteś sama na przełomie grudnia / stycznia ☺

Dziewczyny ja od 3 tygodni nie mogę chodzić w jeansach ☺ tylko getry. a co do wielkości brzucha to tez wyglądam jakbym była już w 4 miesiącu
Ogólnie mam mdlosci cały dzień, jeść mi się nie chce a w sobotę miałam taką chęć na pierś z grilla ze myślałam że zwariuje . .. szkoda tylko że jak już była zrobiona to kompletnie mi nie smakowała :(

Dziewczyny a może każda mama zrobiłaby sobie suwaczek ?? wtedy będziemy wszystkie wiedziały który tydzień ciąży ma każda z nas ☺ co Wy na to ?

Ja chyba w całym swoim życiu nie zjadłam tyle mięsa co teraz... zawsze byłam warzywno- owocowa + chude mięsko, ale bywało, że mogłam tydzień nie jeść mięsa... teraz moje chęci na mięso są hardkorowe... ale jem mało, a często, a przynajmniej staram się bo więcej po prostu nie mogę bo źle się czuję. Za to odrzuciło mnie od słodyczy, których nie mogłam sobie odmówić. Śmieje się, że mając do wyboru tort i śledzia, wybiorę śledzia :D W weekend majowy byliśmy nad morzem i tam mają takie pyszne śledzie i na samą myśl mam ślinotok :p

Jestem jak najbardziej za suwaczkami, fajnie popatrzeć kto ile tygodni ma :) Tylko czy można jakoś na stałe jego ustawić? Czy za każdym razem muszę wklejac link ?

hchy3e3k0m8ikjez.png

reklama
Ja czekam do wizyty u lekarza, niech mi dokładnie powie, który to dzień i jaki przewiduje termin, wtedy pobawię się w suwaczka :) Choć wg aplikacji która sobie pobrałam, termin mam na 15.01 :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry