reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Cześć!

Prognoza pogody mówi że dzisiaj ostatni piękny dzień, a ja jakoś nie mam powera do życia.
Dziewczyny czy słyszałyście o witaminie K2? Czytam właśnie, że się o niej nie mówi, a przy suplementacji D3 powinno się brać K2, bo sama D3 może prowadzić do zwapnienia kości. No i w ogóle poleca się ją kobietom w 3 trymestrze. Ja rozważam jesienną suplementację D3 z K2 właśnie. Tutaj artykuł Link do: Jak to jest naprawdę z tą witaminą K2 w suplementacji dla dzieci? - Pepsi Eliot

Shaer, w pierwszej ciąży też miałam problemy z trawieniem i często biegunkę. Ale kurczę 10 dni pod rząd to dużo, może idź z tym do lekarza? I pij dużo.

Katem, gratulacje!

Ehh mnie też temat ustawy już męczy, choć moje zdanie jest nieco odmienne od Waszego. Wdałam się w dyskusję na fejsie i ze smutkiem stwierdzam, że plan rządowy się powiódł - naród został skłócony...

reklama
Ta ustawa nie przejdzie, propozycja jest dlatego,aby odciagnac nasza uwage od czegos innego. Ludzie skupia sie na aborcji itd a oni przepchna cos innego.

Jedyne co by osiagneli to napedzanie podziemia aborcyjnego, wzrost chorych,porzuconych dzieci w placowkach i wzrost smiertelnosci wsrod kobiet (a takze dzieci).
Mnie oburzylo ze jedno z miast wydalo zgode na marsz obroncow zycia pod szpitalem. Kobiety z patologii ciazy musialby ogladac zdjecia martwych plodow na bannerach. Kobiety ktore stracily dzieci, lub ze wszystkich sil probuja utrzymac ciaze.
Ja nie jestem za aborcja,nie jestem tez nawiedzona wojujaca katoliczka,chce miec tylko prawo wyboru. Wyboru tego co dla mnie i mojej rodziny bedzie najlepsze. Bo noszenie w sobie np gnijacego bezmozgowca, ktory i tak urodzi sie martwy, ktory moze zatruc moj organizm tak, ze umre i osieroce inne, zdrowe dzieci nie jest dla mnie aktem heroizmu.
Nie jest dla mnie heroizmem patrzenie jak moje dziecko kazdego dni cierpi a ja nie moge mu ulzyc i mam swiadomosc, ze gdy umre to nikt sie nim nie zajmie.
Swoja droga to ciekawe ze 18nastolatka bez meza w ciazy czesto nazywana jest kur.wa, a ciezarna 12latka jest bohaterka.

Do lekarza mialam isc, ale uwierzcie mi nie doszlabym ani nie wysiedziala w poczekalni. Dzis jest ok. Ostatni raz bylam w nocy. Czuje takie sciskanie we flakach, ale to sie da przezyc.

I u nas zostaje Nikos. Mam nadzieje, ze bedzie tak grzeczny jak bezproblemowa jest ta ciaza...

@HappyBabyMama, jak juz będziesz miała wózek i fotelik to wrzucaj fotki :)

@Malina, zgadzam sie Twoim rozżaleniem w 100 %. Jutro tez idę do pracy, ale rownież ubieram sie na czarno zeby zaprotestować.

@katem86, gratuluje dziewczynki!:)

Chłopaki remontują, a ja przy garach dzis stoję, albo siedzę, bo nogi bolą:( dzis wzięło mnie na jabłecznik, bo mnóstwo jabłek na ogrodzie. A na obiadek mamy krupnik i kurczaka w sosie dyniowym z kasza gryczana [emoji5]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Shaer, nikt by Ci nie kazał nosić gnijącego bezmózgowca, bo w sytuacji kiedy zdrowie lub życie kobiety jest zagrożone, lekarze mogą działać, mogą walczyć o zdrowie kobiety nawet jeśli ucierpi na tym płód. Tak samo nie będzie żadnego zakazu badań prenatalnych, to jakaś ściema. Co do ciąż pozamacicznych, itp powinni to doprecyzować - w sensie, że wtedy taką ciążę się usuwa. Smutne jest to że kobiety protestują a nawet nie wiedzą dokładnie przeciwko czemu, bo nie przeczytały projektu ustawy...
Masz rację, że to ustawa pewnie nie przejdzie, a wszystko jest *****-burzą żeby przepchnąć coś innego.

katem gratuluje coreczki!
czoperka ja w pierwszej i drugiej ciazy mam zaplanowana suplementacje przez lekarza wit D i K. mimo tego ze D mam w codziennych suplementach to teraz w 3 trymestrze mam jeszcze dodatkowo lyknac sobie taka konska dawke jednorazowo
shaer tez wydaje mi sie ze ta ustawa w takiej formie o jakiej teraz mowia nie przejdzie. ALE wkourza mnie i tak ta hipokryzja i bezczelnosc z jaka chce pokazac ze od nich zalezy wszystko. lacznie z naszym i naszych bliskim zdrowiem, komfortem, zyciem, godnoscia..
Poza tym nie chodzi tylko o prawo do aborcji w tragicznych sytuacjach zyciowych ale zaczynaja rownoczesnie tez mieszac przy in vitro (de facto uniemozliwiajac skuteczna procedure), przy tabletkach dzien po (ktore dzialaja jak srodki antykoncepcyjne, ale propagandowo nazywane sa wczesna aborcja), czy przy tak waznych i oczywistych badaniach prenatalnych...
marcje u nas tez dzisiaj jablkowo :)

Shaer, nikt by Ci nie kazał nosić gnijącego bezmózgowca, bo w sytuacji kiedy zdrowie lub życie kobiety jest zagrożone, lekarze mogą działać, mogą walczyć o zdrowie kobiety nawet jeśli ucierpi na tym płód. Tak samo nie będzie żadnego zakazu badań prenatalnych, to jakaś ściema.
niestety nie masz racji. wielu ginekologow wypowiedzialo sie juz w tym temacie ze ustawa w takiej formie de facto bokuje znaczna czesc badan prenatalnych bo jesli jakies niesie za soba chocby 1 % niepowodzenia jak np amniopunkcja to zaden lekarz nie bedzie sie narazal na jej wykonanie biorac na siebie ryzyko grzywny czy wiezienia...

"Nie popełnia przestępstwa określonego w § 1 i § 2, lekarz, jeżeli śmierć dziecka poczętego jest następstwem działań leczniczych, koniecznych dla uchylenia bezpośredniego niebezpieczeństwa dla życia matki dziecka poczętego."
"Nie popełnia przestępstwa określonego w § 1 i § 2 lekarz, jeżeli uszkodzenie ciała lub rozstrój zdrowia dziecka poczętego są następstwem działań leczniczych, koniecznych dla uchylenia niebezpieczeństwa grożącego zdrowiu lub życiu matki dziecka poczętego albo dziecka poczętego."

Ale też uważam, że projekt ustawy jest niedopracowany. Celowo, żeby wywołać burzę i podzielić społeczeństwo, a w międzyczasie przepchnąć inną ustawę. Myślę że ustawa w tej formie nie przejdzie, ponieważ stwarza wiele sytuacji wątpliwych, które powinny zostać jasno określone.

reklama
Witam kochane!!!

Anula0000 zdrowka dla meza , wiadomo juz cos?

Marlena odpoczywaj tyle ile sie da;) kiedy nastepna wizyta?

HappyBabyMama pochwal sie wozkiem i fotelikiem;)

Kamisia oby w dzien cie tak nieprzeczyszczalo:/
Wspolczuje nocki...
No nie fajnie zrobil M...ehhh

Shaer zebys tymi biegunkami sie nie odwodnila...
Trzymam kciuki za pozytywne rozpatrzenie komisji;)

Katem pochwal sie wozeczkiem;)

Musze wjesc dzis na kompa i obejrzec wasze fotki bo w tel niemoge zadnych zobaczyc a i sama mam pare do wstawienia;)

19.10 dopiero

Do góry