reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

MartynaM u nas jak mielismy takie kilka miesiecy ze mlody sie wybudzal w nocy (kolo roczku) to tez wolal konkretnie kogo chce I nie bylo zmiluj. jak chcial tate to plakal dopoki tata nie przyszedl. na szczescie dosyc szybko minelo ;) ale niebawem zacznie sie pewnie z nastepnym potomkiem ;)
brzusio, bridgetjones sama jestem ciekawa czy jedzenie slodkich rzeczy ma wplyw na cukrzyce. mysle raczej ze nie bo nietolerowanie insulin ma podloze hormonalne (dlatego najczesciej uaktywnia sie tylko w okresie ciazy, czyli okresie hustawek hormonalnych). Ja w pierwszej ciazy mialam nieduza cukrzyce ciazowa a slodkiego nie jadlam prawie w ogole (nie lubialam). zreszta potem jak juz mierzylam sobie cukier po posilkach to wcale najwyzszy nie byl koniecznie po slodyczach ale po roznych innych produktach z wysokim indeksem. wiec ta nazwa 'cukrzyca' chyba jest troche mylaca ;)

my dzis poszlismy na latwiize z obiadem, bedzie ryz z jablkami ; )

reklama
Ja też od wczoraj nie czuję ruchów :( moje dzieciątko ogółem spokojne

My kupiliśmy wózek używany Graco Symbio 3w1w idealnym stanie, gondolka miała być nie używana, fotelik kilka razy i tak wygląda, spacerówka też bez śladów, a jeszcze dali gratis huśtawkę Tako, z której mój starszak jest mega zadowolony, ale ogółem pójdzie na działkę, bo gabaryty wielkie ma.
Łóżeczko też kupiłam używane, stan już gorszy, ale miało szufladę, na której bardzo mi zależało i sprzedawali bez materaca, który mam już.
Więc z większych wydatków już wszystko :)
Ciuszków niestety mam aż na kilku chłopców, zostały pierdoły jakieś kosmetyki, szumisia tego chyba też zakupię, butelkę, smoczek ?? no i nowe pieluszki tetrowe, żeby do lekarza mieć. Po pierwszym synu mam nawet nowy ręcznik z kapturkiem , szkoda mi, że nie mogę zaszaleć z ubrankami.

Zdrówka wszystkim chorowitkom! :)
Dobrych wyników glukozy ;)

ja w poprzedniej ciazy dzien przed porodem mialam 8-9 kg na plusie... teraz bedzie na pewno gorzej.. waze sie tylko u ginki raz na miesiac, nie chce sie codziennymi pomiarami za bardzo ekscytowac ; )

Dzień dobry.
Czekam na wyniki połówkowych.
Powodzenia po słodkościach, ja Idę w przyszłym tygodniu.
Też bym chciała dostęp do zamkniętego, bo tu żadnych zdjęć nie wrzucę.
U mnie dziś pracowity dzień. Zawiozłam młodego do mamy i pojeździłam na mopie. Teraz ma drzemkę, więc szybki prysznic i paznokcie, bo wieczorem kino z dziewczynami.
Miłego dnia

Płakać mi się chce. Mój synus przyszedł że szkoły z bólem brzuszka do tego dostał rozwolnienia więc odstawiam wirus. Oby się bardziej nie rozkrecilo. Ja przeziebiona i osłabiona więc pewnie dostanę też. Mąż dziś w delegację wyjeżdża a ja sama a na dodatek jutro wizyta u gina. Ciekawe jak tam pojadę jak antkowi nie przejdzie [emoji47][emoji46][emoji26][emoji32]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
O widzę że temat ustawy aborcyjnej. Ja nie jestem ani za ustawa ani za tym co uważają protestujące kobiety... Ale to temat rzeka.
Co do pokoi to u nas najpierw maluszek z nami a starszak osobno, a potem chłopaki razem w pokoju.
Nutka, też zdarzało mi się mieć taką bolaca kuleczke na pipce . Po kilku dniach powinno samo przejść.

Do góry