reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@HappyBabyMama, to tym bardziej kursowanie musisz wzmocnić. Pij duzo planowi i spij jak najwiecej. To najlepsza regeneracja :)

@askl, pochwał sie co nakupowalas:) ja po przeprowadzce tez ruszam z zakupami. Juz sobie wszytsko wpisałam:)

Dziewczyny, kiedyś był poruszany juz temat prania ubranek niemowlaków. W czym pierzecie? Jak chciałam cos w Niemczech kupić, bo mam zdecydowanie lepieszej jakości produkty u wszystko piorę w proszkach i płynach niemieckich. Szukałam tam czegoś specjalnie dla dzieci, ale nie znalazłam:/ widziałam persil taki delikatny i sie zastanawiam czy tez w nim mozna prac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja przy pierwszym pralam wszystko w orzechach piorących. Bałam się,że będzie alergikiem,bo mój mąż jest. Ale wszystko było ok i jak minął miesiąc zaczęłam prać w normalnym,tylko więcej plukalam. Teraz mam wyprane w Loveli.

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry :)

@brzusio ekstra wiadomość!

@HappyBabyMama współczuję choróbska, może jakiś rosołek?? Kuruj się tam i nie daj chorobie!

@askl25 powodzenia na zapupach :) Pochwal się później! :)

Jeśli chodzi o wspólny pokój to u nas też będzie, jak maluch już zacznie przesypiać noce, żeby nie obudzić starszego brata :) A do tego czasu będzie z nami w sypialni. Myślę, że u nas to rozwiązanie na jakieś 3-4 lata, bo jednak budowa w planach…

A ja mam kaca moralnego.... synek ostatnio mega niegrzeczny... przez tą chorobę nie chodził do przedszkola,a w domu gorzej chyba roznosi i robi co chce... ehh... Może antybiotyk mu szkodzi na zachowanie,nie wiem. Dziś już przesadził, w ogóle nie liczy się z moimi zakładami i prośbami. Zaciągłam co za rękę do łazienki do kąta. Wyrodna matka. Ale mam doła...

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Co tam sobie fajnego pozamawialaś? Pochwal się
Jak przesylka dojdzie to wrzuce fotki. A kupiłam :pieluszki flanelowe, rożki x2, laktator, przewijak na łóżeczko, ocieplacz na ręce do wózka :), grzechotki na rzepy zaczepiane do rączek, stelaż do baldachimu i to chyba wszystko :) A dziś jestem z gościem umowiona na zakup łóżeczka za 100,00 sprzedaje +materac+posciel+ochraniacz. Pisze ze wszystko w stanie bdb-zobaczy się :)

Kamisia tylko ja nie mam takiej pysznej pigwy :( a tez bym z chęcią wciągnęła :)
Kiki o rosołek widzisz sto lat nie jadłam zapomniałam wogole o takim lekarstwie.
Marcje a jak przeprowadzka idzie? Ja piorę w dzidziusiu bo czoperka polecała a ja sie jej słucham ;) Polecała jescze lovelle i płatki mydlane jesli dobrze pamietam.
Danutka nie przejmuj sie no czasem trzeba tez trochę dzieciaczkami wstrząsnąć nic sie małemu nie stanie. Jak poprawi zachowanie to mu wynagrodzisz :) nie jestes wyrodna :)
No to założyłam dwie warstwy ubrań, koc i kołdrę, wypiłam gorąca herbatę i mam zamiar sie wygrzać. Moja mama zawsze mowila ze na takie choroby najlepiej sie wypocić i zawsze działało. Tak wiec moze sie uda. Zastanawiam sie czy takie wypacanie nie przegrzewa bobasa ale lekarze tez polecają sie wypocić w chorobie wiec chyba nie. Mam nadzieje ze zasne o ile mój tuptuś przestanie urządzać impreske w moim brzuchu ;)
Kolorowa mama jak tam u ciebie? Napawasz sie Polska? :) Córa juz poszła do nowej szkoły cY załatwianie dopiero.
Wreszcie oliwka nasza sie odezwała i Maryqska tez długo milczała ale w końcu jest :)

W przypadku dzieci jednej płci byłoby łatwiej z wspólnym pokoju ale planuje je pomęczyć maksymalnie do 10lat później to już sama nie wyobrażam sobie żeby córka przy dojrzewaniu miała pokój z bratem ale póki co myślę samolubnie i nie chce mieć sypialni połączonej z salonem

Witam dziewczyny. Ja też właśnie siedzę na glukozie ,możemy sobie przebić piątkę @Marcje [emoji6].
@brzusio super dobre wieści [emoji16]
@DAnutka czasem trzeba sięgnąć po ostrzejszą artylerię z dzieciakami. Nie można sobie pozwolić wejść na głowę.
@julia0903 kciuki są [emoji4]
Co do wspólnego pokoju to ja na razie o tym nie myślę. Na razie mala bedzie z nami w sypialni. A potem to się zobaczy, nie robię takich dalekosiężnych planów . Może mieszkanie zmienimy?, a jak nie będą razem i też im korony z głów nie pospadają. Zobaczymy.

Wszystkie chorowitki kurujcie się.[emoji11]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Gato piatka[emoji113] jak u Ciebie? mi jeszcze niecała godzina została. Najgorsze jest to,ze spac sie troche chce a do pracy muszę jechać po...:/ juz sie nie moge doczekać l4, a jeszcze cały październik mam plan pracować...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jeszcze 10 minut[emoji5]. No ja mam to szczęście,że po badaniu lecę do domu na śniadanie. Ale spać mi się też chce z braku porannej kawy [emoji6]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry