reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Malz mial wyjechac w poniedzialek na 2 tygodnie, ja mialam wziasc wolne z pracy i wreszcie odetchnac, ogarnac kilka rzeczy, a tu chyba im nie wypali, szkoda, bo dla nas to bylby duzy zastrzyk finansowy, mam nadzieje, ze moze jednak cos sie jeszcze zmieni

reklama
Czesc dziewczyny, mam ostatnio kiepskie dni, jak prawie cala ciaze. Wszystko mnie denerwuje a sytuacja w domu najbardziej.

Co do glukozy, to mi pielegniarka mowila, ze mozna wody tylko pare lyczkow, bo to wyplukuje glukoze, tak samo nie mozna chodzic, bo sie "wytrzącha" poziom glukozy i wynik nie jest prawidlowy. Najlepiej siedziec albo lezec.

Co do okularów mi raz zle dobrali i strasznie glowa mnie bolala i oczy i to nie byla kwestia przyzwyczajenia sie do nich, wiec lepiej isc i sprawdzic czy to na pewno odpowiednie szkla.
Konsultacje okulistyczna mialam poprzednio i teraz, z zapytaniem czy porod nie zagraza moim oczom, bo mialam 3 operacje. tak wiec jak ktos kiedys mial cos robionego z oczami warto isc w ciazy do okulisty.
Ja w pierwszej ciąży mialam nadcisnienie, bralam leki i ciaza zakonczyla sie w 34tc. Teraz na razie tylko kontroluje cisnienie bez lekow. Póki co jest dobrze.
W czwartek moja przyjaciółka miala tzw masaz szyjki, prawie z tym fotelem wyskoczyla przez okno z bólu, jeszcze troche jej popekalo skory i czula wszystko przy sikaniu. Z sob na niedziele zaczely jej sie skurcze po 21h urodzila córkę. Skurcze miala rozwarcia nie bylo w ogole. znieczulenie zbytnio nie pomagalo, nawet czula jak ja nacinali. Koszmar niby szybciej wraca do siebie niz po cc. Ale ja mam nadzieje ze tak jak doktorek mowil bede miec cc

Melduje się po śniadaniu. Chłopakowi wyprawilam do szkoły i pracy i sama przysięgam jeszcze na godzinkę bo miałam kiepską noc. Nos zapchany glowa pęka i ból w każdej kosteczce [emoji32]
U nas chłopaki będą mieli wspólny pokój bo mamy tylko dwa na stanie. Póki co młody łóżeczka bedziemy ale u nas w pokoju potem jak już będziesz spał w nocy wymelduje go do Antosia. Pokój mamy dość spory i ustawny więc łóżeczko się ładnie wpasuje .

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry!

Ja wlasnie na glukozie i jestem w fazie czekania na pobrania.. Wiec 2 h tutaj posiedzę... Muszę Wam powiedzieć,ze smak nienajgorszy i do przeżycia:) miałam przygotowana cytrynę, ale jej nie użyłam. Pielęgniarka powiedziala,ze jest taka możliwość i moge to zrobić na własna odpowiedzialność. Spróbowałam i dałam radę bez cytryny, smakowało troche jak cukier puder rozrobiony z woda.

@marlena, uważaj na siebie, bo przeziębienie po przeziębieniu, to nie brzmi zbyt dobrze.

@kamisia1101, Ty rownież kuruj sie .

@HappyBabyMama, nie lekceważ przeziebienia, zeby pózniej nie wyszło z tego cos gorszego.

Wiedzę,ze na styczniowych troche chorowitych mamuś sie znalazło. Trzeba sie kurować i dbać o zdrówko. Teraz niestety bedzie tylko gorzej z pogoda:(

@brzusio, super wiadomość! Uważaj na siebie:)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Marcje wywolalaś wilka z lasu :) umieram. Głowa mi pęka, gardło boli i katar trochę aaaaa! Ratunku. Źle spałam do tego, leżę teraz w łożku ale miejsca sobie znaleść nie moge, zasnąć tez nie:(
Twardzielka jestes marcje z ta glukoza:) daj znac jak wyniki.
Czy wasze dzieci tez sa takie ruchliwe w brzuchu? Bo ja to jakiegos zbója urodzę chyba. On całe dnie buszuje. Skopana jestem jak mata do boksu :)
Ja mysle ze dzieci jednej płci fajnie jak sa w jednym pokoju. Jesli chodzi o chłopca i dziewczynkę to mysle ze ok 10 roku zycia trzeba ich bedzie rozdzielić:) Siostra ma chłopca 8 i dziewczynkę 5 lat w jednym pokoju ale pewnie jeszcze ze dwa lata, pozniej beda za duzi.
Brzusio super ze wychodzisz.
Kamisia kurujemy sie wiec obie. Chociaż ja juz nie mam pomysłu jak. Moze imbir dzisiaj zastosuje bo cebula i czosnek u mnie odpada niestety.

@HappyBabyMama, to tym bardziej kursowanie musisz wzmocnić. Pij duzo planowi i spij jak najwiecej. To najlepsza regeneracja :)

@askl, pochwał sie co nakupowalas:) ja po przeprowadzce tez ruszam z zakupami. Juz sobie wszytsko wpisałam:)

Dziewczyny, kiedyś był poruszany juz temat prania ubranek niemowlaków. W czym pierzecie? Jak chciałam cos w Niemczech kupić, bo mam zdecydowanie lepieszej jakości produkty u wszystko piorę w proszkach i płynach niemieckich. Szukałam tam czegoś specjalnie dla dzieci, ale nie znalazłam:/ widziałam persil taki delikatny i sie zastanawiam czy tez w nim mozna prac.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry