reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
co do masazu bo kilka z Was pytalo to goraco polecam, czuje sie jak nowonarodzona :)
w pierwszej ciazy co chwila latalam na takie masaze bo mialam duzo czasu, teraz od czasu do czasu.
masaz jest intensywnoscia i technikami dostosowany do kobiet w ciazy wiec w 100% bezpieczny (jesli nie ma przec iwskazan od lekarza).
jestes masowana we wszystkich pozycjach oprocz oczywiscie lezenia na brzuchu ;)

Asska, ja np miałam sutki wklęsłe - czyli na dotyk lub zimno zamiast sterczeć to się chowały do środka jak strusie :D dało się je wyssać lub lekko wyciągnąć palcami, ale po chwili chowały się z powrotem. To spore utrudnienie przy karmieniu, bardzo się męczyłam, ale się udało. Po roku karmienia już się tak nie chowają ;).
aha, rozumiem.... no ja na szczęście nie mam tego problemu jak na razie...

@Shaer nie dołuj się, myślę że w ciąży dużo z nas ma jakieś smutki i psychicznie nie najlepiej się miewa ale po takich dniach przychodzą te radosniejsze.poza tym masz perspektywę ze w końcu przeniesiesz się do lepszego miasta a przecież tak bardzo tego chciałas.poza tym masz starszego synka i on napewno cie potrzebuje.
@shariotka wszystkiego najlepszego dla synka,5 lat to już poważna sprawa:)mój za niedługo kończy 4 latka i wierzyć mi się nie chce jak czas leci.Jakieś przyjęcie szykujcie?a co do mdłości to tez miewam,pije mięty sporo i czasem cole wygazowana jak juz wytrzymac nie mogę.

@askkka2 właśnie doczytalam jak można sprawdzic czy sutki sa plaskie, wklesle czy wypukle w ciazy.
Trzeba polozyc palec wskazujacy I kciuk na brzegu aureoli I scisnac, sutek sie albo schowa, albo zostanie plaski albo sie uwypukli. Podobno sa cwiczenia zeby je uwypuklic, bede czytac.

Aniay, ja próbowałam trochę je rozćwiczyć przed pierwszym porodem, ale niewiele to dało (może byłoby jeszcze gorzej gdybym tego nie robiła). U mnie nie dość że płaskie, to tak jak wspomniałam, chowały się do środka, więc synkowi ciężko było złapać no i nie chciały mi się zagoić. Jak już wspominałam uratowały mnie muszle laktacyjne. Po roku karmienia sutki są już zupełnie inne, choć wciąż nie mogę powiedzieć żeby były jakoś specjalnie wypukłe ;)

Kochane a ja zaczelam panikowac ehhh;(

Czy moze ktoras z Was tez tak miala?
Aplikuje sobie lutke i czuje ze szyjka zmienila pozycje... jakby byla nizej, tez tak mialyscie?
Napisalam do lekarki kazala podjechac w poniedzialek...chyba jakby czula ze jest cos zle to kazaaby od razu na IP jechac prawda?

reklama
Kochane a ja zaczelam panikowac ehhh;(

Czy moze ktoras z Was tez tak miala?
Aplikuje sobie lutke i czuje ze szyjka zmienila pozycje... jakby byla nizej, tez tak mialyscie?
Napisalam do lekarki kazala podjechac w poniedzialek...chyba jakby czula ze jest cos zle to kazaaby od razu na IP jechac prawda?
Kochana, jakby bylo cos nie tak to napewno by cie wyslala na IP, poza tym szyjka zmiemia polozenie jak masz pusty I pelny pecherz. Bedzie dobrze.

Do góry