reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Witam się szpitalne. Noc miałam ciężka obok mnie leży dziewczyna chorujaca na nerki i nie pozwala na noc okien otwierać. Podobno rzuciłam się w nocy na łóżku. Parę razy się przebudzilam co w domu się nie zdarza. Dieta cukrzycowa jestem załamana. Musze się jeszcze dużo nauczyć. Dostałam pistolecik do nakuwania i mierze sobie sama cukier. Godzinę po jedzeniu miałam 131 wiec nie najlepiej. A wczoraj prawie cały dzień ból głowy. Z głodu chyba bo wszystko co miałam do jedzenia to się nie nadawało. Ale za to dziewczyny synuś jaki ruchliwy. Czuje ze mu dużo lepiej jak jestem na diecie. Tak to biedny niemal siły tyle się ruszać
Mojej gin tez wczoraj zgłaszają ze moim zdaniem maluch za mało się rusza i mój instynkt okazał się trafny. Mam nadzieje ze teraz będzie dobrze :)
@malina4444 jacy wy ładniutcy jesteście super focia.
Co do szyjki to ja nie wiem nic w tych tematach zupełnie nic.
Któraś piała że ją miesnie bolą kurcze mnie też ja co roku zachoruje na stawy i bez sterydów sie nieobejdzie i zaczynają mnie w tym roku też bolec kurcze żeby przeszło po zwykłej masci.Dziewczyny może wy znacie cudny środek na stawy????
mnie jak stawy bolały to poszłam do ortopedy. Dostałam leki jak przy leczeniu teumatyzmu i pomogło. Co do maści to mnie gin przestrzegają abym absolutnie są się niczym nie smarowala bo to przenika przez skórę do maluszka i mu szkodzi.

@katem86 cudownie to napisałaś, wiem, że się boisz ale opis był humorystyczny:wink:. Ja też bardzo nie lubię pająków i takich robali typu chrząszcze, karaluchy. Jak zobaczę to zwiewam gdzie pieprz rośnie, albo odmawiam wykonania jakiegokolwiek ruchu do czasu likwidacji ptrzeciwnika, także rozumiem cię 100%.

@nutka13 z leczeniem bólu reumatycznego w ciąży mogą być problemy. Może spróbuj wyleżeć w cieplej wodzie, rozgrzewaj generalnie.

Jestem totalnie padnięta i niewyspana. W odróżnieniu do niektórych przykładam wieczorem głowę do poduszki i śpię jak niemowlę najlepiej do 9.00. Nawet już nie sikam w nocy. Niestety dzisiaj do pracy na 8.00. Ja chcę do łóżeczka !!!!

Malina444 super wyglądacie cała wasza czwórka.
Katem nie smuć sie tak. Mi sie wydaje ze te objawy ktore masz nie sa związane z ciąża. Wez przez dwa dni paracetamol moze zmniejszy zapalenie jakies ktore sie zrobiło. Wymasuj moze troszke wygrzej w kąpieli. Jak nie przejdzie po kilku dniach to ja bym tego paracetamolu juz nie brała. Obserwuj siebie ale pewnie to nie jest związane z ciąża i moze sie okazać ze przyczynę bólu poznasz dopiero po porodzie jak zrobią generalne badania. A z pająkami mam tak samo! Nie nawidze i jak sie jeden zaplata w domu to sie rozglądam drapie i przeglądam wszystko :)
Katem głowa do gory bo moze to poprostu nerwobóle za duzo myślisz u sie przejmujesz.
Askl25 a ty miałaś jakies objawy sugerujące cukrzyce? Jak sie bobas wierci mało to ospały od cukru czy cukier pobudza ? Trzymaj sie tam i smacznej diety :)A akurat dieta na cukrzyce ta z niskim poziomem glikemicznym jest bardzo smaczna. Ja na niej schudłam 5 kg maz 8 w ok 4 mce :)
Miłego dnia

Witam się z rana,

@askl25 trzymaj się. A wiesz jak długo bedą Ciebie tam trzymać?

@katem86 ja się też boję pająków, choć nie z taką fobią. Generalnie traktuje je kapciem. Tylko m marudzi więc jak ma pająka oszczędzić to ma sobie go na dwór sam wynosić.

@Czoperka może to był moj skrót myślowy. Ale jak są zajęcia dla kobiet w ciąży to albo niepracujących albo na l4. A jednak dużo kobiet pracuje. Więc musza być na l4 żeby rano mieć czas na zajęcia...

@malina4444 ślicznie wyglądacie. A to Twój m pracuje w tv? Myślę, że nie możesz mieć kompleksów. A brzuszek zgrabniutki w trzeciej ciąży, fiu, fiu.

@maryqska a jaki w końcu ekspres kupiliście?

Miłego dnia

My dzisiaj się znów podglądamy z młodą :-)

Dzien dobry [emoji6] No ja dzis niewyspana na maksa :/ dzis czuwałam od 2.30 na forum w nocy ;) nawet obudziłam swojego M na nocne igraszki i sie poddał nawet :) Dzis od rana sprośne smsy mi śle i w ogole Haha
Zaraz ruszam z Młodym do szkoły i wracam do Was takze prosze pisać co u Was i czy jakies wizyty sa [emoji106][emoji2]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny z rana :)

Leze pije kawke i za chwile zbieram sie do pracy .

Wczoraj po pracy poszłam na zakupy i nigdzie nie moge znalezc białych butów do ślubu.. Zadne w salonach mi sie nie podobaja a sklepach bialych nie maja i jestem zalamana . Miesiac do wesela a ja nie mam butow i zaczynam juz szalec naprawde.

Moj M mnie wczoraj zaskoczyl bo przyszedl do mnie do pracy z 50 cm roza i sie wzruszylam bo juz od roku nie dostalam od niego kwiatka:)

@malina4444 jaka ty jestes szczupła i zgrabna :) A dzieciatka masz piekne

Witam się porannie.
@katem86 bardzo współczuje wizyty u lekarza, ale niestety my panikujemy a oni nam mówią że wszystko dobrze. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką to mówi że w Polsce miała podobnie, że ją lekarze zbywali na każde zamartwianie. Co do pająkó współczuje, też się boje chociaż kiedyś było dużo gorzej, tzn jak mi ktoś zażartował że mam pająka na sobie to zemdlałam prawie, teraz po prostu nie znoszę ich widoku. Mam nadzieję że chociaż trochę kimniesz w ciągu dnia.

Ja się dziś obudziłam z bólem przy siusianiu. :( mam nadzieję że to tylko piasek z nerek zszedł a nie jakaś infekcja. Dzisiaj długi dzień.

Wszystkim życzę spokojnej środy.

reklama
@katem86 ja nienawidzę służby zdrowia tutaj i w ciazy czuje sie jak tykająca bomba nic nie wiem i wszystko na czuja, wczoraj zadz do dentysty bo bola mnie dziąsła mam uczucie jakby mi sie zeby rozpychały i boli mnie strasznie, stwierdził, ze to normalne w ciazy, ze mam kupić miękka szczoteczkę i płukać zeby, a ja sie boje zeby to nie była jakas ropa albo cos... Maskara [emoji849]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry