reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Mi tez moja gin gadala ze za niedlugo bedzie te wlasnie badanie z glukoza jakos przeraza mnie pic takie cos na czczo gdzie ja mie zjem z pol h po wstaniu i mi niedobrze a gdzie dopiero po takim czyms bleee na sama mysl.

Wgl mialam dzisiaj bardzo okropny sen.
Szlam sobie do pracy i po drodze zaczelam krwawic wszedzie pelno krwi jedna wielka kaluza normalnie wstalam spocona i pierwsze co to szlam do lazienki czy naprawde nic mi nie leci. glupie sny eh

reklama
Gratuluje wizyt Kobietki i piękne zdjecia [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Ja od paru dni na wysokich obrotach, dzis tez; rano pojechałam z Corka na parade;
pózniej praca i w domu po 19
I jak wróciłam to aż sie poryczalam, bo nie daje rady
Jutro (wasze juz dzisiaj) poranek na spokojnie
A pózniej połówkowe nr.2, mam nadzieje ze uda sie wszystko zrobic i w czwartek lekarz rodzinny i dowiem sie wszystkiego
Mam nadzieje, ze bedzie dobrze
A u nas jak dobrze pamietam to piłam cos słodkiego, po tym badanie krwi i nie czekałam żadnych dwóch godzin, hmmmm
A co do porodu to przerażają mnie Wasze historie, u mnie sie zaczęło nad ranem, pojechałam spokojnie a po 15 nie spodziewana cesakra, Julka nie była główka odwrócona; i tez żadnych dolegliwości, smigalam powoli na drugi dzieni tez miałam cewnik ale Wogole go nie czułam
Ze nawet nie wiedziałam, ze mam,
A teraz sama nie wiem, fakt ze większa świadomość tego wszystkiego i boje sie

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Askl i Maryqska powodzenia na wizytach [emoji4]

Współczuje wszystkim nieśpiącym mamuśkom. Ja mam rożne etapy w ciąży a teraz akurat taki, se kładę się koło północy, godzinkę ekscytuję się ruchami w brzuszku a potem śpię nieprzytomnie do 8/9. Rano juz z bólem pęcherza się budzę i natychmiast na kibelek ale o dziwo przestałam budzić się w nocy do toalety. [emoji4]

Miłego dnia wszystkim [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mi tez moja gin gadala ze za niedlugo bedzie te wlasnie badanie z glukoza jakos przeraza mnie pic takie cos na czczo gdzie ja mie zjem z pol h po wstaniu i mi niedobrze a gdzie dopiero po takim czyms bleee na sama mysl.

Wgl mialam dzisiaj bardzo okropny sen.
Szlam sobie do pracy i po drodze zaczelam krwawic wszedzie pelno krwi jedna wielka kaluza normalnie wstalam spocona i pierwsze co to szlam do lazienki czy naprawde nic mi nie leci. glupie sny eh
Cześć Dziewczyny

Ja ostatnio też mam sny ciążowe. Większości nie pamiętam. Ale kilka dni temu śniło mi się,ze urodziłam(nie wiem co) i dziecko wazylo 2,800 i powiedziałam do lekarza,ze najmniejsze z mojej trójki.A dzisiaj nad ranem przysnilo mi się badanie usg na którym zobaczyłam ogromnego siusiaka :-D
A zanim się dowiedziałam i ciąży, śnił mi się mój poród na stacji benzynowej...mieli normalne łóżko porodowke,tylko stało pod daszkiem przy dystrybutorze :sorry: Urodziłam syna i klocilam się,ze coś jest nie tak bo miała być córeczka :D
Podobno sny bierze się na odwrót,tak więc czeka mnie dorodna córka, urodzona w idealnych warunkach :rofl2:

Marlena,ja też się boję tego badania.Nawet zakaszlec nie mogę, bo ciągnie mnie na wymioty, więc kiepsko ta glukoze widzę :dry:
A to jest naprawdę ohydne.Z trudem we wcześniejszych ciazach to polknelam :no:

Ja jeśli synek nie obudzi to też śpię do rana , ale dzisiaj wnocy zaczęło go podbijać i mocny kaszel, zwymiotował z 2 razy, chyba przyniosło mu ulgę ,teraz lżej kaszle, no i do przedszkola nie poszedł. Zrobiłam mu kisielek z siemienia lnianego, posłodziłam i wypił calutki :)
On nie ma zbadanego refluksu, bo za mały jest. Ale gastrolog twierdzi, że to to.Leki na refluks bardzo mu pomagają, podobnoto z wiekiem,albo raczej z masą ciała ,przejdzie mu .. jak to lekarz nam tłumaczył- jednego dnia zje kilo owoców, litr mleka i nic, a drugiego łyka zrobi i będzie kaszel,podbijanie..
Może któraś też miała z tym doczynienia?? nie chcę go faszerować tymi leki non stop ..

Dzień dobry:) o widzę że robicie dyżury i zawsze któraś czuwa :) Ja teraz na wakacjach przesypiam całe noce i tylko raz wstaje siku. Śnił mi sie dzisiaj mój Rysiu że go nosiłam sobie i próbowałam karmić super był sen i tak mi sie podobał jak wyglada ale miał jedno oko tylko na stodku twarzy ale we śnie mi to nie przeszkadzało dopiero skumalam to po przebudzeniu :)
Straszycie strasznie tymi porodami. Jak sie czyta wasze przeżycia to powiem szczerze ze mam ochotę zwiać gdzies albo zeby mnie uśpili i żebym nic nie czuła :) Juz nie wiem czy lepiej czytać i byc świadomym czy nie czytać i isc na żywioł. Ale ponieważ strasznie mnie te historie przerażają to chyba nie bede czytać lepiej na nieswiadomca :)
Dziewczyny gratuluje pięknych zdrowych bobasków:) @KIKI83 fajnie ze poznałaś płeć. Gratuluje syna. No nie zostało ci nic innego jak spróbować jeszcze raz i moze bedzie dziewczynka ;) Fajnie ze juz macie połówkowe za soba a zdjecia super !
Anula nie przejmuj sie ta szyjka założysz paser albo szew i bedzie wszystko dobrze. Seks nie jest najważniejszy a moze nie bedziesz musiała leżeć cały czas tylko poprostu sie oszczędzać bardziej. Dobrze ze zdjagnozowane szybko.
U mnie wczoraj i dzis cos mniej ruchów i tylko takie delikatne nie mocne kopy. Macie tak ze czujecie z rożna częstotliwością te kopy czy zawsze podobnie mocno?
Miłego dnia

@MamusiaToJa no u mnie będzie to pierwsze badanie więc nie wiem jak będzie oby nie skończyło się pawiem.

@HappyBabyMama widze każda ma takie dziwne sny związku z naszymi bobasami.
Miłego wypoczynku na wakacjach :)

Ja się juz dziewczyny nie umiem doczekac wolnego szczerze wam powiem. Czekam tylko az juz będzie październik bedzie po weselu i bede miala wolne od pracy az do porodu chce wkoncu odpoczac ale juz mam umowe podpisana tylko do paxdziernika z szefem wiec klamka zapadła chociaz on chcial zebym jeszcze popracowała

@HappyBabyMama dzięki, ale raczej się z trzecim wstrzymam :p Nie będę ryzykować trzeciego piłkarza :p Może kiedyś przytrafi mi się słodka wnusia to wtedy dam sobie upust z sukienkami i kokardkami :)

Dziewczyny a co do glukozy to sam fakt siedzenia na czczo przez tyle czasu nie jest fajny, ale na samo wypicie tego g… jest sposób. Jeszcze jak byłam w ciąży z pierwszym bobo wiedziałam od koleżanki, żeby zabrać ze sobą pól cytryny albo całą nawet i wycisnąć sok z niej do roztworu glukozy. Wtedy smakuje to jak lemoniadka i pije się bez problemu. No i weźcie koniecznie ze sobą śniadanko, żeby od razu po skończonym badaniu zjeść sobie coś konretnego już i powinno być ok :)

reklama
Do góry