reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Anula0000 co ja czytam ???ty tez masz problem?
Ehhh wspolczuje...
Jakie zalecenia?
Moja szyjka w 17 tc miala 23mm...
Damy rade kochana ale niestety zmienic tryb zycia!
Ktory masz tc?
Ktore lepsze niemam pojecia kochana:/ ja zaufalam lekarzowi...ona wie co robi.
Bridget Jones gratuluje wizyty;)

Anula0000 co ja czytam ???ty tez masz problem?
Ehhh wspolczuje...
Jakie zalecenia?
Moja szyjka w 17 tc miala 23mm...
Damy rade kochana ale niestety zmienic tryb zycia!
Ktory masz tc?
Ktore lepsze niemam pojecia kochana:/ ja zaufalam lekarzowi...ona wie co robi.
Bridget Jones gratuluje wizyty;)

@julia0903 u mnie 21+4, dzwonilam wlasnie do lekarza, powiedzial, zebym nie panikowala i przyszla w srode. Mam kupic pessar polozniczy nr 2 i zobaczymy, co dalej...

Czesc poniedzialkowo, ja tez po wizycie u lekarza, chociaz nie spodziewalam sie cudow.
Od czwartku twardnieje mi brzuch (jakos sie to zbiegło ze stresem w pracy) lekarka powiedziała że dziecko zdrowe, macica miękka, i że skurcze przepowiadające mogą zacząć się nawet w 18 tygodniu.
Mam się nie martwic o ile nie zacznę krwawić.
Wiem że z oliwią przenosiłam praktycznie ciąże z rozwarciem szyjki 2cm przez ostatnie dwa miesiące, ale kurcze sprawdziłam sobie szyjkę sama i jest miękka, szeroka i otwarta. No ale mam powiedziane żeby samemu nie sprawdzać. Może panikuje, wogóle ostatnie kilka dni chodzę zdołowana ale 10 będzie 11 lat odkąd straciłam swoje pierwsze maleństwo i w połączeniu ze stresem w pracy jakoś tak nie mam siły psychicznej.
Słyszałam serduszko, czuję ruchy więc jestem spokojniejsza ale jak się podejscie w pracy nie zmieni to wezmę wolne. stracę kasę ale może trochę się psychicznie ogarnę. Następną wizytę u położnej mam na konice września, potem dwa tygodnie i glukoza i lekarz, kolejne dwa i USG.

Gratuluje zdrowych dzieciaczków wszystkim które już wizytowały. Super wiadomości. wciąż trzymam kciuki za pozostałe wizytki.

Hej,

Gratki wizyt i kciuki za jeszcze czekające na swoją kolej.

U nas ok. Młoda prawie 400 gram.
Hmm, szyjka prawie 4,5 cm.

Ja miałam to szczęście w nieszczęściu, że po cc nie miałam żadnych dolegliwości. Wkłucie za pierwszym razem, rana ładnie zszyta. Nawet leków przeciwbólowych nie brałam po pionizacji. A cewnik miałam założony w czasie porodu. Moje dziecko zablokowało mi pęcherz. I na pewnym etapie, oprócz skurczy, dostałam strasznych bóli cewki. Tak więc jak szłam na stół to w czasie skurczy narzekałam na ból cewki. Strasznie bałam się, że po wyciągnięciu cewnika będzie nadal tak bolało. Ale nie bolało.
Widzę, że macie traumy po pierwszych porodach. Może jednak wynajęcie położnej było u mnie dobrym ruchem.... Poród mnie wymęczył, ale nie tak jak Was. Ach i lekkie i szybkie porody też się często zdarzają, także tzw pierworódki nie bójcie się porodu ... :-)

Anula0000 jak watek na BB o dziewczynach z pessarami i szwai, jak chcesz podam tobie nazwe.
Bedzie dobrze;)
Leki jakie masz zalecone?

Aniay gratuluje wizyty choc za duzo sie nie dowiedzialas...

MiMeMi ale piekna szyjka;) gratuluje;)

Hej Kochane! Dziękuję za kciuki, bo….wszystko ok!!!! Nie było się do czego przyczepić. Dzidzi zdrowe, wspaniałe, piękne :) Wszystko było widać, pomierzone, poważone i idealnie stosownie do wieku ciąży i mimo, że to dopiero 19 tc to połówkowe zaliczone na 5! Szyjka twarda, długa, zamknięta. Przepływy ok, w mózgu wszystko tak jak ma być, nerki prawidłowe, wszystko super :) Ale jestem szczęśliwa :D
No i…dołączyłam do grona tych, które miały nadzieję na parkę, a będzie…drugi syn :p Ale powiem Wam, że miałam już od kilku dni takie przeczucie, nie potrafiłam nawet wybierać dziewczyńskich rzeczy i poza tym już czuję ulgę, że wiem co będzie. Możemy w spokoju teraz wybierać imię i kompletować wyprawkę :)

Dziewczynom, które po wizycie gratuluję!

reklama
Do góry