reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Danutka 24 mnie kręgosłup bolał ale przy pierwszym cięciu przy drugim prawie wcale niewiem czemu ,ale wydaje mi sie że lepiej blokada zrobiona .

reklama
ja miałam cewnik zakładany na szybko na siłę i pamiętam że kazali mi z nim iść na salę operacyjna to szłam okrakiem ze łzami w oczach. znieczulenie było dla mnie tak cudowne bo przestałam wkoncu czuć to pieczenie i szczypanie. boli kręgosłupa chyba nie miałam tylko ból pleców od zgietej pozycji później. za to długo jeszcze bolały mnie mięśnie brzucha przy sikaniu.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Danutka24 mnie to jeszcze nieraz boli kręgosłup w miejscu wkłucia najgorzej było przez miesiąc od cc przy dłuższym spacerze wracałam do domu zgięta w pół:D

MartynaM ja również oba cewniki wspominam bardzo źle ale chyba najgorzej podaniesienie się z łóżka ogólnie jestem naprawdę wytrzymała na ból ale jak po 5 godz od cc pielęgniarki szarpnieciem za rękę pomogły mi wstać i z bólu zemdlałam to wszystko zależy od personelu moja mama miała cc w innym szpitalu pielęgniarki pomagały jej przy wszystkim od przebrania w świeżą koszule umycia się po przebieranie dziecka w moim przypadku zostałam pozostawiona sama sobie
u mnie też nie pomagali.pomaga tylko opłacona położna ja nie opłaciłam wić czekałam na m aż przyjedzie mi pomóc wstać i umyć się ale w łazience zemdlalam i nie byłam wstanie się wykapac tylko na szybko się obmylam

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej,

Wyspałam się dzisiaj cudnie - do 8, bez wstawania do synka, bez wstawania na siku :)
Za to humor mimo wszystko mam jakiś słaby. Zła jestem na męża o wszystko... Dziecko zasnęło mi na spacerze na 15 min i teraz nie chce iść na drzemkę :/ ehh

Maryqska, super, napiłabym się takiej kawki z ekspresu :)

HappyBabyMama, miłego świętowania :)

Witam sie z rana.

Moja córa odesłana do szkoły :) dziwnie cicho w domu.

Trzymam kciuki za wizytujące [emoji5]

@Ketrinna ja pierwsza tez miałam cc nieplanowana w 42tyg a teraz nie wiem co robic, nie potrafię podjąć decyzji

@MartynaM ja byłam w takim amoku, ze nawet nie wiem kiedy mi założyli cewnik przed cc

Powiem wam wczorajszy porod tej dziewczyny z rodziny mnie przeraził. Zostaje w szpitalu i to na dobry tydz, bedzie miała przetaczaną krew bo miała takie krwotoki, ze nie moze wstac nawet. 20 szwów wewnętrznych i 4 zewnętrzne.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ja w ogole cewnika nie pamietam, ale moze to dlatego ze mialam cc emergency I moze juz zdazyli mnie znieczulic zanim podlaczyli cewnik.. nie wiem.
ale jeden z najgorszych boli jaki pamietam w okol cc to ten jak juz po operacji, kiedy znieczulenie zeszlo, przychodzila do mnie co jakis czas polozna I mocno naciskala na brzuch (dopiero co pochlastany!!) zeby sprawdic czy macica sie dobrze obkurcza... muslalam ze jej przywale, tak mnie to bolalo....
Wam tez tak naciskali mocno brzuchy po cc?? moze tylko ja trafilam na takie babsko...

kolorowaMama mi moja gin sama zaproponowała cc tym razem bo uznała że nie chce mnie znowu narażać na takie przeżycia i a ja się z nią zgadzam wolę żeby szybko mnie ciachneli i wrócić szybko do domu do córki zamiast znowu dwa tyg leżeć w szpitalu i się męczyć no chyba że tak jak pisałam synek przed wyznaczonym terminem cc zechce sam wyjść to będę musiała spróbować sama urodzić

reklama
Do góry