reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
A co do ćwiczeń po porodzie. Jeśli tylko jest siła i nic nie dolega to ja myślę, że delikatne treningi można uskuteczniać już ok.6-8 tygodnia po. A poza tym dziewczyny, opieka nad takim maluchem to już jest porządny trening;). Mój Antek w pierwszych miesiącach życia miał całodzienną kolkę i ryczał przez cały dzień. Usypiał w wózku na spacerze. no to chodziłam....prawie cały czas:p. Z oczami na zapałaki ale chodziłam, bo inaczej ryczał. 8 tygodni po porodzie ważyłam 2 kg mniej niż przed ciążą. Na pewno nie pomyślałabym wtedy o treningach, bo zwyczajnie padałam na twarz, zresztą same wiecie jak to jest.
Natomiast ja tak jak @Czoperka myślę, że jeśli jest wszystko dobrze podczas ciąży to trzeba się ruszać. Aktywność bardzo dodaje energii:)

Gato witaj w klubie ja tez prawdopodobnie bede miec polowkowe 14.09;) bedzie wtedy skonczony 22 tc

Kochane wlasnie dostalam wiadomosc ze moja kuzynka urodzila! May ma 5500 gram ja pierdziele!;)

Anula0000 jeny kieszen jest straszna, ja mialam zapalenie ile sie wycierpialam na fotelu...brrrr;( bo ropa mi sie zebrala tam

Id
@ankamaz nie pamiętam w jakim wieku jest Twoje dziecko, ale jak będzie już starsze to polecam gotowany len. Ja z moim bratem mam refluks od dziecka i zawsze pomagał. Mama gotowała nam co drugi dzień. Jak na początku nie chcieliśmy jeść to nam słodziiła i mówiła, że to taki kisiel :D
Mój syn ma 2,5 roku, a od jakiego wieku mniej więcej można ? Kisiel uwielbia, więc myślę, że poszłoby łatwo

Gato witaj w klubie ja tez prawdopodobnie bede miec polowkowe 14.09;) bedzie wtedy skonczony 22 tc

Kochane wlasnie dostalam wiadomosc ze moja kuzynka urodzila! May ma 5500 gram ja pierdziele!;)

Anula0000 jeny kieszen jest straszna, ja mialam zapalenie ile sie wycierpialam na fotelu...brrrr;( bo ropa mi sie zebrala tam
@julia0903 czy ja dobrze widzę , że waga noworodka to 5,5 kg ???:baffled: o matulu!!!

Witam w niedzielę :)

Jak samopoczucie u Was? No ja muszę powiedzieć, że energii mam za troje, ale to tak do 18, bo później spadek ;) Wczoraj zrobiliśmy grilla na pożegnanie lata, było trochę znajomych z dzieciakami i siedzieliśmy 6 h! Myślałam, że mi się kość ogonowa złamie, ale fajnie się siedziało, dzieciaki same się ogarniały,a my mieliśmy spokój:) Dziś myślałam, że będzie dzień nicnierobienia, ale od rana mnie wzięło na przegląd ciuszków po starszaku i trochę ubranek zostawiłam, ale większą część oddam do PCK, bo albo zmechacone, albo już mi się nie podobają (minęło 6 lat!), albo pamiętałam, że były np niewygodne do ubierania i po prostu się nie nadają. Mam już więc rozeznanie ile ciuszków mam, a jutro usg połówkowe, mam nadzieję dowiem się kto u mnie mieszka i ruszam już na konkretne zakupki w końcu i kupuję wyprawkę, wózek itd :D

Miłego dnia dziewczynki!

Witajcie niedzielnie!

Mamy wreszcie typy imion. Najpierw padło: może Szymon? Potem doszedł Staś. A ostatnio pytamy naszego synka "Jak będzie miał na imię Twój braciszek: Staś czy Szymon?" a Adaś na to: "Jaś" - i tym sposobem jest typ trzeci i na razie przewodni :D

@ankamaz , nie wiem kurcze, bo moje dziecko młodsze i na razie nie podaję probiotyków, bo nie chodzi do żłobka. Wprowadzę pewnie więcej jogurtów i kiszonek.
Ja też czyszczę łazienkę pastą ze startego szarego mydła, wody, sody oczyszczonej i olejki herbacianego. @aniay soda i ocet się neutralizuja, więc razem się ich nie stosuje (chyba że alternatywa kreta) ale jedno po drugim jak najbardziej :) Ja robię psikacz octowy - woda + ocet (do którego ze 2 tyg wcześniej wrzucam skórki z cytryny żeby tak nie śmierdział) + olejek cytrynowy.

@KIKI83 ładny zestaw, próbowałaś takie coś u siebie?

reklama
@julia0903 przybijam połówkową piątkę;) . No powiem Ci , że waga tego malucha nieprawdopodobna!

Kurcze dziewczyny zobaczyłam reklamę ciastek Milka parę dni temu i taka mnie na nie wzięła ochota, że teraz jeżdżę po mieście i ich szukam. I znaleźć nie mogę:mad:. Im bardziej ich nigdzie nie ma, tym bardziej chce je zjeść:-) :). Gorzej ze mną niż z dzieckiem:wink:.

Do góry