reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Ja też już czuję bulgotki, ale w pierwszej ciąży czułam ok 19 tc. Dużo zależy od tuszy- chudsze osoby poczują szybciej i umiejscowienia łożyska, jeśli jest na ścianie przedniej, to słabiej odczuwa się ruchy.

reklama
jest problem, od pewnie już i dwóch tygodni mam zatkana jedną dziurkę od nosa.. Ciągle tą samą, nigdy tak nie mialam. Nie leci mi, jak dnucham to gęste białe fluki. Słaby smak mam przez to, no i dokuczliwe to.. Ratujcie mnie!
Ja mam wiecznie zatkany nos.Mimo że nie mam kataru. Jakas paskudna alergia, ale na testach nic nie wyszlo...Przed ciazą brałam buderhin ale ginekolog mi nie pozwolila i kazala kupywac wapno musujące. Pomaga, nie tak bardzo jak buderhin ale da się z tym żyć.

@HappyBabyMama moja położna twierdzi, ze w okolicach bioder mam żołądek [emoji23] a ja wiem, ze to dzidzia od kilku dni fika systematycznie rano i wieczorem dzis jeszcze po obiedzie były kopniaki :)

Mnie tez cos rozkłada, ta opryszczka to raz a dwa pieką mnie oczy od wczoraj i mam zatkany nos :/

To jak w pl chce sie znieczulenie zzo to trzeba wcześniej miec zgodę od anestezjologa i dostanie sie jak bedzie takowy jak będziemy rodzic? [emoji849][emoji15][emoji15][emoji15]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@HappyBabyMama moja położna twierdzi, ze w okolicach bioder mam żołądek [emoji23] a ja wiem, ze to dzidzia od kilku dni fika systematycznie rano i wieczorem dzis jeszcze po obiedzie były kopniaki :)

Mnie tez cos rozkłada, ta opryszczka to raz a dwa pieką mnie oczy od wczoraj i mam zatkany nos :/

To jak w pl chce sie znieczulenie zzo to trzeba wcześniej miec zgodę od anestezjologa i dostanie sie jak bedzie takowy jak będziemy rodzic? [emoji849][emoji15][emoji15][emoji15]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
tak wiem że jestes jakimś niewiarygodnym przypadkiem posiadajacym żoładek w miednicy :) To chyba w czasie miesiączki to zamiast jajników to Cie żoładek bolał ;) to jest hicior z tą twoją położną :)

Hej,

@kolorowaMama ja używałam zovirax, gin powiedziała, że ok

@Marcje szkoła rodzenia - najlepiej jak skończy się miesiąc przed porodem. Uwagami lekarza się nie przejmuj. Mi lekarz kiedyś powiedział, że mam małą macicę i mogę mieć problem z donoszeniem ciąży. Miałam wtedy 19 lat więc mocno się nie przejęłam. Żaden inny lekarz nie powiedział mi tego. Pierwsze dziecko urodzone w zasadzie w terminie.

Połówkowe i prenatalne 2 trym to jest to samo badanie. Lekarz dokładnie ocenia narządy wewnętrzne, przepływy w łożysku itd. Ja idę w 22 tygodniu. Tak samo była z pierwszym dzieckiem.

Ja też przeziębiona jestem :( Od dwóch dni gorączka, problem z przełykaniem, głowa mnie bolała, kark i barki, no myślałam, że umrę. Dzisiaj został mi tylko ból gardła i karku. Jutro gotuję zupę-krem z czosnku, a zaraz biorę się za syrop z cebuli. Może pomoże:) Nawet byłam umówiona do lekarza wczoraj ale ostatecznie nie poszłam, no bo co by mi dał, paracetamol? Jeszcze spróbuję inhalacji z soli, ale sama nie wiem.

Inna sprawa, że hormony mi żyć nie dają. Ryczę z byle czego:( Jak jakaś wariatka. Chciałabym, żeby już był ten styczeń.

@Marcje a w którym szpitalu chcesz rodzic?
Zewnątrzoponowe nie dają ani za wcześnie ani za późno. Są pewne konsekwencje. Ja nastawiałam się na bez znieczulenia. Ale przy tej mojej indukcji porodu (kroplówka z oksytocyną) wymiękłam, bo miałam w zasadzie non stop skurcze (co 1,5-2 minuty) już przy 4 cm rozwarcia. Wymęczyło mnie to okropnie. Ale jak zapytałam się o znieczulenie to było za wcześnie. Skończyło się na cc. I pomimo nastawiania się na sn, polecam przygotować się potencjalnie (teoria jak się zachować po) do cc. Tak na wszelki wypadek.
O znieczuleniach mówią w szkole.

A co do miłości do drugiego dziecka. Kiedyś powiedziałam mojej gin, ze chociaż myślimy o drugim dziecku to niewyobrażam sobie jak to może być bo pierwsze to oczko w głowie i czuję, że drugie to jakbym zdradzała pierworodnego. Powiedziała, że tak samo miała, ale nie można się przejmować tym bo miłości starczy na oboje. Także mimo wszystko wierzę, że będzie ok.

@askl25 w takim razie niech monitoruje czy Ci ta szyjka się nie skraca.

@ankamaz mi się przytykały zatoki z jednej strony i płukałam wodą morską w sprayu.

A i wspomnialyscie o wit c w dużych ilościach. Ktoś tu wcześniej pisał ze duże ilości nie są wskazane.

My dzisiaj z m podglądaliśmy córcię. Wszystko dobrze. Szyjka długa, blizna ok, dziecko wielkościowo adekwatne do wieku ciąży. Niestety więcej wymiarów nie widziałam bo akurat w tym gabinecie nie ma dużego ekranu tv przy usg. Ale narządy żeńskie już widać ;-) Łożysko na przedniej ścianie. Podobno za tydzień mogę poczuć ruchy, choć łożysko wytłumia. No i jak do tej pory tak słabo się czuję to może być tak już do końca ciąży. Magii 2 trym (czyli energii itd) u mnie brak....

reklama
@askl25 w takim razie niech monitoruje czy Ci ta szyjka się nie skraca.

@ankamaz mi się przytykały zatoki z jednej strony i płukałam wodą morską w sprayu.

A i wspomnialyscie o wit c w dużych ilościach. Ktoś tu wcześniej pisał ze duże ilości nie są wskazane.

My dzisiaj z m podglądaliśmy córcię. Wszystko dobrze. Szyjka długa, blizna ok, dziecko wielkościowo adekwatne do wieku ciąży. Niestety więcej wymiarów nie widziałam bo akurat w tym gabinecie nie ma dużego ekranu tv przy usg. Ale narządy żeńskie już widać ;-) Łożysko na przedniej ścianie. Podobno za tydzień mogę poczuć ruchy, choć łożysko wytłumia. No i jak do tej pory tak słabo się czuję to może być tak już do końca ciąży. Magii 2 trym (czyli energii itd) u mnie brak....
gratuluje udanej wizyty i córeczki :) A jak rocznica?

Do góry