reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Hej hej!!! Zamówiłam sobie rogal do spania! Już nie mogę doczekać się kiedy przyjdzie :laugh2: podobno super sprawa. Czy któraś z was korzystała w poprzedniej ciąży?
Nie miałam przyjemności korzystać, ale mi się bardzo dobrze spi i chyba raczej w moim przypadku to zbędny wydatek.

Też chciałabym żeby Zuzia nie poczuła się odrzucona gdy pojawi się młodsze rodzeństwo. Zwłaszcza że była jedynaczką przez 6 lat
Moja starsza miała 5 lat jak pojawila się jej siostra. W jej zachowaniu nie zauwazylam zmian nie widziałam zazdrości. Ale corcia zaczela co noc się moczyc i trwalo to z miesiąc. Takze swój stres przeszla tylko nie okazywala.

A połówkowe i prenatalne to nie to samo?
Kurcze myslalam ze to zupełnie inne badania, czyli nie potrzebnie tak wkurzalam się na moja lekarkę :D

Ja dzisiaj byłam w urzędzie i wszystkie sprawy załatwione tylko do odebrania za tydzien papiery.
Nałaziłam się strasznie i naczekałam ale warto było teraz reszte dnia w pracy trzeba siedziec
Super ze masz to z glowy no i nie musialas jezdzic pociągami :)

@askl25 to uważaj na siebie z tą krótką szyjką i naprawdę staraj się nie dźwigać. Jak się zastosujesz to na pewno będzie dobrze :)
Nie wiem do końca czy lekarka troche nie przesadza. Przeciez krótka szyjka to nie to samo co skrócona. Mówila że krótka bo po dwóch ciążach...

któraś czuję już ruchy?
tak czuje i to coraz częściej :) ale w dalszym ciągu sa bardzo delikatne.

reklama
Marcje znieczulenie mozna podac bodajze miedzy 4 a 7 cm. nie tak latwo sie w to wstrzelic ; )
Ja sie wymeczylam strasznie zeby dojsc do 4 cm. Juz myslalam ze moje meki sie skoncza I w tym momencie dostane znieczulenie, ale lekarz zaczal mnie przekonywac ze tak super mi idzie, ze jak juz tyle dalam rade to teraz juz pojdzie, no I dalam sie przekonac ze nie biore znieczulenia... ojjjj zalowalam kilka godzin pozniej, bo jednak szybko sie nie potoczylo ; )
A z drugiej strony mysle sobie ze moze komplikacje byly by jeszcze wieksze przy znieczuleniu, a tak szybko na emergency przewiezli mnie na cesarke...
Gdybym miala rodzic naturalnie nastepnym razem to juz TYLKO ze znieczuleniem. Ale na szczescie ta przyjemnosc mnie juz ominie tym razem :)

Moje lekarki pierwszego kontaktu :) jest problem, od pewnie już i dwóch tygodni mam zatkana jedną dziurkę od nosa.. Ciągle tą samą, nigdy tak nie mialam. Nie leci mi, jak dnucham to gęste białe fluki. Słaby smak mam przez to, no i dokuczliwe to.. Ratujcie mnie!

A i ja ruchów jeszcze nie czuję..
mi Pani doktor mówiła że standardem jest że ruchy się czuje w 20 tygodniu i to jest normalne i do tego czasu nie ma sie co denerwować. Póżniej juz mozna zacząc wyczekiwac. I mówiła że przy pierwszej ciąży czuć póżniej niz przy kolejnych. Natomiast mówiła że nie ma opcji żeby czuć ruchy w 15 czy 16 tygodniu - wiec wnioskuje że jestescie kłamczuchy :yes: a kolorowamama spreparowala fotkę :-D.

Dziewczyny dostałam właśnie wyniki cytologi i mam taki zapis "Rozmaz odpowiedni do oceny, ale nie zawiera komórek endocerwikalnych." - co to sa te komórki i to dorze że ich nie ma czy źle?

reklama
Happy baby mama ja mam dziś to samo. Totalny brak energii. O 12 wypełniamy z wyra. Do tego mam dziś okropny dzień. Mój pierworodny dał mi dziś tak popalić że marzę już żeby ten dzień się skończył.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry