reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@kolorowaMama współczuję wizyty, szkoda, że nie jesteś w Pl, byłoby ci łatwiej i w każdej chwili mogłabyś skontrolować dzidzię. Macie extra psa, wygląda jak Ildefix z Asterixa:)

@KIKI83 powodzenia na wizycie

My od wczoraj siedzimy u znajomych nad jeziorem. Mamy tutaj w porywach do 8 dzieci, więc zabawa przednia. Gorzej z obsługującymi dorosłymi;). Wracamy dzisiaj wieczorem a jutro do roboty. Denerwuję się bo rzadko czuję dzidzię:(.

reklama
Cześć Dziewczynki :) Po powrocie z kilkudniowego odpoczynku nie sposób Was nadrobić :D

@kolorowaMama już tyle słyszałam historii z tymi angielskimi położnymi i każda kolejna przyprawia mnie o większe zdumienie. Niby mamy XXI wiek, a tam taki ciemnogród, kobieta zostawiona sama sobie. Szok po prostu. Współczuję. Zmieniaj jak najprędzej.

Mam do Was pytanko. Macie może problemy z upławami? U mnie coraz gorzej. Kupiłam sobie Gynomed vaginal, ale jeszcze nie stosowałam, dzisiaj zadzwonie do swojej lekarki, bo na ulotce nie ma ani słowa o stosowaniu w ciąży. Może kojarzycie ten lek, albo stosujecie coś innego na tą przykrą przypadłość? Chcę się tego pozbyć, bo boję się, że zaszkodzi maleństwu, ale boję się też sama aplikować leki, których nie znam. No i jestem w kropce :(:(:(

Shariotka uwazaj z takimi lekami bo w ciazy duzo z nich jest zabronionych... co do poloznej to ja tez w uk ale moja widzialam narazie raz. Moja przyjaciolka tez ciezarowka i do niej chodzi i mowi ze przesympatyczna babka. Mam nadzieje ze sie nie zawiode [emoji6]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry.
Dziecko właśnie ma drzemkę to można Was nadrobić a potem pojeździć na desce ;)
Shariotka na Twoim miejscu zrobiłabym sobie mocz, żeby wykluczyć infekcję, bo ona jest często powodem upałów.
Kolorow naprawdę współczuję.
Ja czekam na wyniki trab wykluczające chorobę tarczycy- jutro endokrynolog a pojutrze ginekolog, oby wszystko było ok.
Dziewczyny zaczynam odczuwać chormony- jak D mnie wkurza to mam ochotę mu oczy wydrapać a potem buczę z bezsilności :-D

kolorowa wspolczuje wizyty, bo tak to tylko sie zdenerwowalas. Jesli jest taka mozliwosc to zmien ta kobiete czym predzej. Pewnie polozna I tak nikt odkrywczego nie powie ale mogla by byc chociaz mila I bardziej empatyczna.

@kolorowaMama to jesteś chyba ewenement ma skalę światową z tym żoładkiem poniżej pępka :p ale masakra z tą położną, totalna olewka :/ w ogóle starszna jest u Was ta służba zdrowia :(
@shariotka w ciąży mogą występować bardziej obfite upławy i jest co całkiem normalne. No chyba że mają nieprzyjemny zapach i kolor to wtedy jak najszybciej do lekarza bo to może być infekcja. I nie berz żadnych leków bez konsultacji z lekarzem.
A my siedzimy u moich rodziców na wsi :) tzn dzisiaj wyjeżdza mój M a zostaję sama z synkiem. jestem rozpieszczana przez moja mamę więc pewnie nadrobię szybko te zgubione kg :p dzisiaj mam fazę na ogórki kiszone i śliwki :D oby mnie tylko żołądek nie bolał.

Hej laski!
Jestem po wizycie u położnej i tak zirytowana jeszcze nie byłam.
Wizyta moze 10 minut, baba nie pofatygowała sie nawet mnie zważyć, przeczytała mi stare wyniki z czerwca i była zaskoczona, ze mam anemię i pewnie zapomnieli do mnie zadzwonic bo widzi ze mnie mam leków [emoji15] za kilka dni mam dziwnie do gp czy jest gotowa recepta dla mnie.
Żadnych badań.
Krwiak eee to luzik zdarza sie :)
Bóle brzucha ? Moze jakas infekcja jakby co to przyjść do GP to da mi jakies dopochwowe bo to na pewno nic innego.
Migrena ? Wez paracetamol do skutku.
Czy to była dzidzia te ruchy? Pokazałam jej zdjecia- eee nie to za wczesna ciąża to uwaga ŻOŁĄDEK poniżej pępka z jednej strony :)
Następna wizyta na koniec października [emoji52]
I ogóle nie mam zwracać uwagi jak cos mnie boli bo z zasady druga i kolejna ciąża boli bardziej bo jest sie juz rozlazłym.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana, powinnaś miec na karcie numer do takiego nadzorcy poloznych ( nie pamietam nazwy angielskiej) dzwonisz I mowisz ze jest niemila, że zbyla cie bez wystarczajacych informacji I ze nie masz do niej zaufania. Popros o zmiane poloznej.
Mnie też nie waza ale badanie moczu mam za każdym razem I zazwyczaj wszystko dokładnie tlumacza. A ze czasem odesla do gp to inna sprawa. Pamietaj ze to Ty decydujesz czy chcesz chodzic do tej poloznej I mozesz sobie zazyczyc w przychodni zeby zapisali cie do innej. A ja jeszcze zlozylabym potem nania skarge.
@kolorowaMama no masakra po prostu!!! Jak można być tak olewczym :( Tragedia w tej Anglii!

A zoladek poniżej pępka to też jakiś ewenement hahhah Chyba ja bym Ci lepiej tą ciążę poprowadziła hahha albo każda jedna z naszego forum dziewczyna :)
To nie anglia, ja nie moge złego słowa na moja polozna powiedzieć, Kolorowa po prostu trafila na glupia babe I tyle.

Ja poniedzialkowo I cała obolala. Podbrzusze mnie ciagnie jak diabli od wczoraj, nie wiem czy sie infekcji na dole jakiejś nie nabawilam a do tego wszystkie majtki sie nagle za ciasne zrobily.
No i 17Ty tydzien I wciaz czekam na ruchy.

Trzymam kciuki za dzisiejsxe wizytujace.

reklama
Kiki kciukasy za wizytę
KolorowaMama noo o masakra jakaś strasznie odkrywcza ta położna. Chyba wykształcenie za worek kartofli kupiła.
Marlena powodzenie w dopinaniu wszystkich rzeczy przed ślubem
Ja już po zakupach obiad zrobiony i dalej mnie nosi. Od rana sprzątam w szafkach i wszystko co mi nie potrzebne wywalam -czy to syndrom wicia gniazda?

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry