reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Mam dzisiaj niezły kocioł. Wróciłam jakieś dwie godziny temu, po pracy pojechałam do taty, a on miał kłopoty z sercem, dusiło bolało. Zastanawialiśmy się czy nie wezwać karetki. Jak wychodziłam dzięki Bogu było już dobrze. W takich sytuacjach zaczynam sobie uświadamiać jak okropnie trudno byłoby mi bez niego.

Apropo sikania jeszcze. Dziecko musi być dojrzałe do odpieluszenia, jeżeli nie jest to naciskając można je bardzo zniechęcić. Jeżeli jednak wyczujecie, ze imPuls z pęcherza do mózgu dociera i dziecko wie kiedy powinno usiąść na kibelek a tego nie robi to sprubójcie zastosować kalendarz moczenia. Rubryki są na tydzień, ale pod uwagę weźcie 5 dni. Jeźeli dziecku powiedzmy 3 razy dziennie uda się zrobić na nocnik to mamy uśmiech, plus czy co tam się chce, poniżej trzech razy smutna minka. W sobotę dziecko wybiera nagrodę - najlepiej niematerialną, fikolandia, kino, lody itp. Można pomóc dziecku czarując brzuszek żeby nie sikał w majtki, pokazać mechanizm sikania- w brzuszku jest balonik na końcu którego są drzwiczki to taki specjalny mięsień, którym możemy sterować. Nauczyć dziecko ćwiczeń mięśni koegla, najpierw na mokro, żeby potrafił to poczuć puźniej na sucho. To tyle na razie.

12. 08 idę na usg to chyba będzie początek 19 tygodnia, ale wydaje mi się, że jeszcze nie połówkowe. Boję się trochę, że mojej Jagodzie wyrośnie siurek:baffled:

reklama
Anula0000 tak odnośnie Twojego związku- mój facet też jest młodszy - w pierwszej ciąży też dużo z nim przeszłam i myślałam że nic z tego nie będzie. Na początku wydawało mi się że ta różnica wieku nie ma znaczenia, okazalo się z czasem że ma(po prawie 2 latach związku sie okazało- jak zaszłam w pierwszą ciązę;)) . Moja rada jest jedna- Twoja cierpliwość albo rozstanie. Mnie dużo steresów to kosztowało, teraz po prawie 9 latach też nie jest idealnie ale sama dorosłam i pewne rzeczy zaakceptowałam, nie staram się go zmienić na siłę- a to było moim największym problem kiedyś. Jak masz ochotę pogadać i ponarzekać czasami na tego "małolata";) to pisz na priv.

@malina4444 jesteś cudna! dzięki! Niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi :-D

@Shaer wooooooow

Moja siostra też ma synka, urodził się z zębem, a mój dla porównania pierwszego zęba miał równo w swoje pierwsze urodzinki :) ale nie w tym sęk ;p Szybko się rozwijał, może nie ma konkretnych zainteresowań, ale np. już w wieku 5 lat nauczył się sam czytać, ogółem w przedszkolu był problem z nim bo on się nudził, Panie zamiast odpowiadać na jego pytania karały go siedzeniem w kącie, z dziećmi w ogóle się nie dogadywał, poprawiał jak przekręcały wyrazy. Siostra specjalnie też do niego nie podchodzi, wszyscy w koło mówią,że to takie nieszczęśliwe dziecko, kiedy inne dzieci cieszą się z byle czego on siedzi naburmuszony. Szkoda mi go, moim zdaniem ma dzieciak potencjał który rodzice i nauczyciele bardzo tłumią, dla nich to problem.

Mam dzisiaj niezły kocioł. Wróciłam jakieś dwie godziny temu, po pracy pojechałam do taty, a on miał kłopoty z sercem, dusiło bolało. Zastanawialiśmy się czy nie wezwać karetki. Jak wychodziłam dzięki Bogu było już dobrze. W takich sytuacjach zaczynam sobie uświadamiać jak okropnie trudno byłoby mi bez niego.

12. 08 idę na usg to chyba będzie początek 19 tygodnia, ale wydaje mi się, że jeszcze nie połówkowe. Boję się trochę, że mojej Jagodzie wyrośnie siurek:baffled:

A tata leczy się na serce? Współczuję przeżyć [emoji17]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
HappyBaby odzywała się po badaniu?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
@idealka dzięki za pamięć i troskę :) już się odzywam. Wszystko u mnie w porządku. Do dzidziusia zajrzała tylko na chwilkę - spał sobie zwinięty w kłebuszek, serduszko pukało :) Zrobiła mi cytologie, zleciła morfologie i mocz i ochrzaniła że dwa kilo przytyłam "żeby Pani potem nie płakała że zrzucac trzeba" :) Poza tym nic nowego i mam niedosyt :). Kolejna wizyta 13.09.16r a potem połówkowe jakoś jeszcze w między czasie ale to u innego gina mam się umówić.
Anula fajnie że juz znasz płeć :)

Do góry