reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Niezapominajka ja tez mam wątpliwości ale w pl mamy cała rodzine, chce zeby dzieci miały normalne dzieciństwo z dziadkami, kuzynostwem, ciotkami a nie zeby widziały och raz czy dwa w roku. Chyba przez ciaze zrobiłam sie taka sentymentalna i do tego moja mam wróciła niedawno do kraju i po tym sie podlamalam i podjęliśmy decyzje.

Happybabymama kamam takie kłucie ale czytałam, ze to niby normalne, ze tak bola wiązadła.

Witam z rana.
I musze wam powiedzieć, ze męczą mnie strasznie głupie sny np ze maz mnie zdradził w pracy o obleśna angielka, po czym sie przyznał w dom i sie wyprowadziłam, jak sie dziecko urodziło to błagał o powrot, kooooszmar![emoji849][emoji849][emoji849][emoji849] dzis mu powiedziałam to stwierdził, ze siada mi na głowę.
Tez macie takie zryte sny ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
KolorowaMama
Tez mam zryte. Dzis mi sie snilo ze moj maz zdradzil mnie ze swoim kolega i tlumaczyl, ze musial bo on ma plaski brzuch i ze w tylek to nie zdrada. Jak mu to napisalam smsem to odpisal ze moj umysl jest wypaczony.

Teraz sie dowiedzialam,ze ta kolezanka,ktora jechala na wakacje do Francji i zrobila minscene o atak w Nicei stara sie piec lat o dziecko. A zawsze sie deklarowala jako osoba, ktora miec dzieci nie chce i nie lubi. Strasznie mnie obgaduje wsrod wspolnych znajomych i w bylej pracy i dziewczyny uznaly ze ona mi ciazy zazdrosci. Tez mi bylo przyjkro, plakalam,ale uznalam ze nie ma sensu kotynuowac znajomosci.
Bo jestem w stanie jej bol zrozumiec,ale nie moze karac innych kobiet, za to ze maja dzieci lub beda je miec.
A ciaza jest zazrazliwa. W pracy w pierwszej ciazy siedzialam na krzesle,na ktorym przede mna siedzialy 2 kobietki i odchodzily bo zaszly w ciaze. Ponoc jak ja dalam L4 to dwie panny sie prawie o ten fotel pobily.

@aniay tez prosze o dodanie do zamkniętego ;)

@kolorowa ja dzis wlasnie ide do fryzjera i tez bede robiła olaplex- super sprawa tylko ze u mnie żadna wielka metamorfoza tylko odrosty i podcięcie w sumie ;)

Witam Was wszystkie :) mnie dxis w sumie czeka miły dzionek bo najpierw zakupki ciuchowe, pózniej kawa z koleżanka a na zwieńczenie dnia fryzjer :) tak to mozna funkcjonować [emoji16] miłego dzionka

Dziewczyny, super robótki :-)

Malina, podziel się zdjęciem pokoju pirackiego. Ja zaczęłam marynistycznym dla syna, ale ciąża odjęła mi sił i zapału
Niestety kobiety, które długo się starają mogą tak reagować (nie oceniam, pewnie też zależy od kondycji emocjonalnej). Zauważyłam na forach dla staraczek. Jak my staraliśmy się o pierwsze dziecko 2 lata to nikt o tym nie wiedział. Nawet najbliżsi. Ja akurat nie miałam kontaktu z żadną ciężarówką wtedy, więc w sumie nie wiem jakbym reagowała. Choć podejrzewam, że nie unikałabym kontaktu i starała się cieszyć.

@ela2016 uważaj na pracę stojącą za jakiś czas. Lekarz pewnie bada długość szyjki. Jak zacznie się skracać (nie u każdej kobiety, ale niektóre mają z tym problem) to pewnie praca stojąca nie byłaby wskazana tylko leżenie. Nie chcę Ciebie straszyć, bo nie o to mi chodzi. Raczej uczulić na taką kwestię i dopilnować, że ci się nie dzieje takiego.

Miłego dnia

I mam jeszcze pytanie do dziewczyn co maja większa wydzielinę czy ona jest bezbarwna
Bo moja jest taka żółtawa
Nie mam innych objawów ale juz sama nie wiem ;(

Ja na żółtawa czekam heh, bo niestety teraz jest tak zwane cappuccino. Lekarz [emoji40] mówił że żółtawa jest ok jeśli nie ma zapachu i nie wywołuje swędzenia.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

A co to jest ten olaplex bo piszecie a ja pojęcia nie mam :) a moze tez bym chciała ha ha
Shaer z ta Nicea to wtedy laska przesadziła, ale flustracje związana z brakiem dziecka jej wybacz. Odetnij sie ale sie nie złość i nie bierz tego do siebie. Jestem w stanie zrozumiec ze jak ktos tyle lat ma problem to moze byc emocjonalnie wyczerpany i zazdrosny. A ty sie ciesz ze Tobie zazdroszczą a nie ty komuś:)
Ja dzis miałam koszmar związany z ciąża ale nawet nie bede opisywać.
Miłego dnia dziewczyny:)

reklama
Ja moich snów nie pamiętam, ale pewnie dlatego ze udaje mi się przespać bez wstawania na siusiu i innych przebudzen.

Do góry