reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Niezapominajka ja tez mam wątpliwości ale w pl mamy cała rodzine, chce zeby dzieci miały normalne dzieciństwo z dziadkami, kuzynostwem, ciotkami a nie zeby widziały och raz czy dwa w roku. Chyba przez ciaze zrobiłam sie taka sentymentalna i do tego moja mam wróciła niedawno do kraju i po tym sie podlamalam i podjęliśmy decyzje.

Happybabymama kamam takie kłucie ale czytałam, ze to niby normalne, ze tak bola wiązadła.

Witam z rana.
I musze wam powiedzieć, ze męczą mnie strasznie głupie sny np ze maz mnie zdradził w pracy o obleśna angielka, po czym sie przyznał w dom i sie wyprowadziłam, jak sie dziecko urodziło to błagał o powrot, kooooszmar![emoji849][emoji849][emoji849][emoji849] dzis mu powiedziałam to stwierdził, ze siada mi na głowę.
Tez macie takie zryte sny ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
KolorowaMama
Tez mam zryte. Dzis mi sie snilo ze moj maz zdradzil mnie ze swoim kolega i tlumaczyl, ze musial bo on ma plaski brzuch i ze w tylek to nie zdrada. Jak mu to napisalam smsem to odpisal ze moj umysl jest wypaczony.

Teraz sie dowiedzialam,ze ta kolezanka,ktora jechala na wakacje do Francji i zrobila minscene o atak w Nicei stara sie piec lat o dziecko. A zawsze sie deklarowala jako osoba, ktora miec dzieci nie chce i nie lubi. Strasznie mnie obgaduje wsrod wspolnych znajomych i w bylej pracy i dziewczyny uznaly ze ona mi ciazy zazdrosci. Tez mi bylo przyjkro, plakalam,ale uznalam ze nie ma sensu kotynuowac znajomosci.
Bo jestem w stanie jej bol zrozumiec,ale nie moze karac innych kobiet, za to ze maja dzieci lub beda je miec.
A ciaza jest zazrazliwa. W pracy w pierwszej ciazy siedzialam na krzesle,na ktorym przede mna siedzialy 2 kobietki i odchodzily bo zaszly w ciaze. Ponoc jak ja dalam L4 to dwie panny sie prawie o ten fotel pobily.

@aniay tez prosze o dodanie do zamkniętego ;)

@kolorowa ja dzis wlasnie ide do fryzjera i tez bede robiła olaplex- super sprawa tylko ze u mnie żadna wielka metamorfoza tylko odrosty i podcięcie w sumie ;)

Witam Was wszystkie :) mnie dxis w sumie czeka miły dzionek bo najpierw zakupki ciuchowe, pózniej kawa z koleżanka a na zwieńczenie dnia fryzjer :) tak to mozna funkcjonować [emoji16] miłego dzionka

Dziewczyny, super robótki :-)

Malina, podziel się zdjęciem pokoju pirackiego. Ja zaczęłam marynistycznym dla syna, ale ciąża odjęła mi sił i zapału
Niestety kobiety, które długo się starają mogą tak reagować (nie oceniam, pewnie też zależy od kondycji emocjonalnej). Zauważyłam na forach dla staraczek. Jak my staraliśmy się o pierwsze dziecko 2 lata to nikt o tym nie wiedział. Nawet najbliżsi. Ja akurat nie miałam kontaktu z żadną ciężarówką wtedy, więc w sumie nie wiem jakbym reagowała. Choć podejrzewam, że nie unikałabym kontaktu i starała się cieszyć.

@ela2016 uważaj na pracę stojącą za jakiś czas. Lekarz pewnie bada długość szyjki. Jak zacznie się skracać (nie u każdej kobiety, ale niektóre mają z tym problem) to pewnie praca stojąca nie byłaby wskazana tylko leżenie. Nie chcę Ciebie straszyć, bo nie o to mi chodzi. Raczej uczulić na taką kwestię i dopilnować, że ci się nie dzieje takiego.

Miłego dnia

I mam jeszcze pytanie do dziewczyn co maja większa wydzielinę czy ona jest bezbarwna
Bo moja jest taka żółtawa
Nie mam innych objawów ale juz sama nie wiem ;(

Ja na żółtawa czekam heh, bo niestety teraz jest tak zwane cappuccino. Lekarz [emoji40] mówił że żółtawa jest ok jeśli nie ma zapachu i nie wywołuje swędzenia.

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

A co to jest ten olaplex bo piszecie a ja pojęcia nie mam :) a moze tez bym chciała ha ha
Shaer z ta Nicea to wtedy laska przesadziła, ale flustracje związana z brakiem dziecka jej wybacz. Odetnij sie ale sie nie złość i nie bierz tego do siebie. Jestem w stanie zrozumiec ze jak ktos tyle lat ma problem to moze byc emocjonalnie wyczerpany i zazdrosny. A ty sie ciesz ze Tobie zazdroszczą a nie ty komuś:)
Ja dzis miałam koszmar związany z ciąża ale nawet nie bede opisywać.
Miłego dnia dziewczyny:)

reklama
Ja moich snów nie pamiętam, ale pewnie dlatego ze udaje mi się przespać bez wstawania na siusiu i innych przebudzen.

Do góry