reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Aniay to zlot czarownic w Toruniu [emoji12] ja nie zrobiłam dzis obiadu, jak maz wroci to jedziemy zjeść na mieście to takie nasze super piątki [emoji12] a młodej robiłam naleśniki.

Ja w listopadzie chce lecieć bo chce zjechać na stałe do pl. Nie lubie Uk o tęsknie za Polska a zwłaszcza teraz jak moja mama wróciła.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A ja znowu tutaj się czuje dużo bardziej w domu niż w Polsce. Do polski ciągnie mnie do moich ukochanych przyjaciółek i jeżdże żeby się Oliwka ze swoim tatą mogła spotkać.
Co do rodziców to niestety oni nie akceptują mojego związku z Adamem z względu na to że według nich wciąż jestem żonata z moim byłym mężem (ślub kościelny)
Nie utrudniają mi, pomagają mi jak mogą ale nie mogę pozbyć się uczucia odrzucenia.

A tutaj mam ukochanego człowieka obok, córkę, pracę, dom, przyjaznych ludzi do okoła i ogólnie pojętą atmosferę akceptacji. Brakuje mi przyjaciółki trochę ale zawsze mogę do mojej Kasi zadzwonić ;P

reklama
Dziewczyny a czy wy czujecie juz pierwsze ruchy? Jakie macie z tym doswiadczenia z poprzednich waszych ciaz? Ja z synkiem poczulam w 20tc bo mialam lozysko na przedniej scianie. Teraz juz nie moge sie doczekac tego magicznego momentu [emoji7]

Napisane na SM-T310 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a czy wy czujecie juz pierwsze ruchy? Jakie macie z tym doswiadczenia z poprzednich waszych ciaz? Ja z synkiem poczulam w 20tc bo mialam lozysko na przedniej scianie. Teraz juz nie moge sie doczekac tego magicznego momentu [emoji7]

Ja w poprzedniej ciąży w 15tym tygodniu poczułam a w tej jeszcze niekoniecznie... wydaje mi się że też mam łożysko na przedniej ścianie, i czasem aż brzuch mi się rusza od pulsowania ale ruchów jeszcze nie czuje, co najwyżeja tak jakby balon napełniony wodą się ruszał.

Jak masz lozysko na przedniej scianie to niestety nie bedziesz czula tak zbyt wyraznie. Ja czulam od 20tc ale np maz nie mial okazji poczuc ruchow kladac reke na ,oim brzuchu nawet jak ciaza byla juz duza.... ja czekam jak na szpilkach ale u mnie dopiero 13tc

Ja czuję takie delikatne dotknięcia jakby, smyranie. W pierwszej czułam ok. 14 tygodnia,wcześnie. Teraz jestem w 16 i czuje delikatniej ruchy.

Co do piłki to została mi, korzystałam z niej namiętnie, ale nic mi z tego nie przyszło... I tak cc :(
Tyle,że synka w brzuchu pobujalam ;-)

Miała któraś z Was laktator z Canpolu? Nie wiem,czy wydawać tyle na medele, bo jak się okaże, że z karmieniem dlugodystansowym będę mieć problem jak w pierwszej ciąży... Chodzi mi o elektryczny laktator, ręczny mam,ale ręka może dopaść...

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Link do: Graco Quattro Tour Deluxe Travel System in Bear & Friends
Dziewczyny, takie cudo odkupuje od znajomej :) Tylko na koniec miesiąca po wypłacie bo narazie to mam bank rozbity ><
Zastanow sie czy napewno chciesz spacerowke montowana tylko przodem do swiata... gondolka w tym wozku jest baaardzo mala i starczy max na 2-3 miesiace. A potem co? Jak wozic takiego maluszka przodem do swiata? Moj syn bardzo dlugo musial mnie widziec wiec dla mnie taki wozek to pomylka. Ale co fakt ze prowadzilam i na spacerkach sprawuje sie super. Extra lekko sie wozi. Ale to tyle plusow jakich w nim widze....

Do góry