reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Tragedia trochę poczytałam i mam dość. Dziewczyny opisują swoje przejścia z kolkami i mi się już nie chce czytac. Moje wspomnienia z tamtego okresu tez nie sa przyjemne. Pozostaje mi liczyc na pediatrę.

Witam kochane odebrałam wreszcie testy genetyczne z krwi i Jezu jak ja sie cieszę ryzyko niskie wszystko w najlepszym porządku .Obiecałam sobie że od dzisiaj koniec z martwieniami zaczynam sie cieszyć sie ciążą .A co do wizyty ma 3 sierpnia to zobaczymy ile ja przytyłam bo jak narazie to 6,5 kio na minusie ale ja spora babka jestem.
Karmić piersią teraz zamierzam ale niewiem jak to bedzie 2 poprzednie córki karmiłam 1 miesiąc nie dałam rady teraz mysle że mi się uda troche dłużej.Nienawidze wcipskich bab które się wtrącają i dopytują .
Trzymam kciuki za mamy które wciąż czekają za wynikami z krwi żeby wszystko było ok.

Nutka13 ciesze się razem z tobą :)

Dziewczyny zaraz sobie spisze tytuly książek i spróbuje wypozyczyc albo poszukać na chomiku

Anula
Super wiesci!
U nas powodem kolek byly pewne produkty i moj... stres.
Mialam dosc zajebistych rad, zwlaszcza od tesciowej,ktora mojego meza nie karmila piersia ani nawet nie zajmowala sie nim. Oddala pod opieke tesciowe, na mleko krowie z butli i mleko w proszku.
Moja mama sie nie wtracala. Powiedziala tylko, ze ona 30 lat temu karmila mnie swoim mlekiem i duzo mi to jako wczesniakowi (29 c) dalo.
A ja wpierw sluchalam,a potem zaczelam sluchac samej siebie. I robic tak jak kaze mi instynkt. Inni swoje dzieci wychowali tak, jak uwazali za sluszne. Tak samo jak wychowam moje dzieci tak,jak uznam za stosowne. Nie kazda kobieta moze rodzic sn, tak samo nie kazda moze karmic piersia. Wazne, aby kazda z nas miala wybor i swiadomosc.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny.
Temat karmienia powrócił widzę. Ile osób tyle punktów widzenia ja nie oceniam i uważam że każdy decyduje za siebie. Ja karmili Antka 8 mcy mimo ciężkich początków uważam że to był wspaniały czas dla nad obojga. Sam się odstawił i luzik.teraz też chciałabym bardzo karmić i mam nadzieję że się uda. Dla mnie to plusy tego typu że w nocy wyciągam tylko cyca i nie muszę iść do kuchni szykować mieszanki, nie muszę targac butli i tego wszystkiego przy wyjściu z domu, nie muszę myć i suszyć tych butli i smoków,nie muszę wydawać kasy. Ale wiadomo sprawa indywidualna każdej mamy która wie najlepiej co jest dobre dla niej i maluszka.
Mojemu pierworodnemu wypadl dzis pierwszy mleczak i już jest podekscytowany wróżką zebuszka [emoji3]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja się w końcu wzięłam za czytanie i nadrabiam zaległości. Od wczoraj na tapecie książka ks Jana kaczkowskiego a następne w kolejce kod Leonarda da Vinci i anioły i demony Browna.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
nutka super ze wyniki ok! ja tez dzis dopiero dostalam wyniki z krwi pappa I tez ryzyko niskie : )

czyli teraz wszystkie czekamy na polowkowe!

czy ktoras z Was miala cesarke planowana?
ja mialam emergency wiec jestem ciekawa jak taka planowana wyglada bo pewnie teraz taka mnie czeka

Do góry