reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Dziewczyny, bardzo Wam wspólczuję tego braku wsparcia i niezrozumienia ze strony faceta. Ja bym tak nie dala rady chyba... Nie potrafię sobie wyobrazić nawet. Ale na szczęście nie muszę, bo mój by mi tak nigdy nie zrobił.

Idealka, ja to usłyszałam na konferencji u dominikanów z o.Adamem Szustakiem. Polecam nawet tym, którzy są antykościelni, bo nie ma tam kościelnych rzeczy, tylko neutralne, uniwersalne, związkowe :) trwa to godzinę, ale o językach miłosci jest na samym początku

Marlena na mniej więcej co drugą wizytę (czyli co ok 2 miesiące)

Julia, a to jest jakaś różnica między znieczuleniem normalnym a dla kobiet w ciąży? Mi dentystka powiedziała, że to miejscowe i się nie wchłania, więc nie ma obaw.

Bridget podpisuję się pod tym co napisałaś.

Hej dziewczyny!
Anula trzymam mocno kciuki za badania!
Jeśli chodzi o badania moczu i krwi to z reguły są co miesiąc, ale w ciąży najważniejsze jest badanie moczu.
Kolejny temat małżeństwa. To nie zabłysne tu nowością... Rozmowa rozmowa i jeszcze raz rozmowa. Ale uważam też, że dużo zależy od ludzi i ich charakteru. Jeśli ktoś nie dobrał się charakterami to albo z czasem nauczymy się siebie, w dużej mierze kompromisy albo pozostaje tylko szukać szczęścia z kimś innym. U mnie wlasnie minęło 10 lat po ślubie i naprawdę wierzcie mi nigdy nie mieliśmy tak zwanych cichych dni. Nawet po mocnej kłótni potrafimy normalnie zaraz ze sobą rozmawiać.

Dla dziewczyn, które boja się dentysty. Dam Wam na przykład mojamoja córkę. Zaczęła chodzić do dentysty jak miała 4,5 roku. Strasznie ma słabe zęby i psuł się jeden po drugim. Chodziliśmy ponad rok. Ani jednego razu nie zaplakala na fotelu i mało tego raz nawet usnęła :laugh2:poważnie. Dentystka aż zdjęcie chciała jej zrobić. A jak miała 5 tke wyrywaną to aż zdziwiona była ze pani doktor jej wyrwała. Nawet nie poczula kiedy. Także taki z niej terminator :-p

Ostatnia edycja:
Dziewczyny strułam sie starym ryżem! Błagam pomocy bo umrę. Boli mnie żołądek chce mi sie wymiotować ale nie moge źle sie czuje do tego. Jakies rady? Bo skonam!

Mietowa herbata, lez duzo pij wody lyczkami. Sproboj raz sie wyrzygac od razu bedzie Ci lepiej;)

Wyszlam na plac zabaw ledwo wytrzymalam półtorej godziny juz bedziemy sie zbierac jest mi tak duszno ze oddychac nie moge. Niech spadnie ten cholerny deszcz.

reklama
Do góry