reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Witam poniedziałkowo wszystkie mamy a szczególnie te nowe na forum :)

Przede wszystkim trzymam mocno kciuki za osoby, które mają dzisiaj wizytę. Ja mam w środę prenatalne i już się nie mogę doczekać aż zobaczę mojego maluszka :biggrin2:

Bittersweet super wiadomość, dobrze, że dziecinka okazała się zdrowa :)
Shaer rozumiem Cię, bo ja też mieszkam w sporej dzielnicy Dąbrowy Górniczej. Jest tutaj bardzo dużo ludzi, którzy nadużywają alkoholu albo narkotyków (albo jednego i drugiego). Co gorsza dotyczy to zarówno mężczyzn jak i kobiet. A dzieją się tutaj rzeczy, których nie widziałam nawet w telewizji i czasami aż mi się odechciewa na to patrzeć. Dlatego planuje się niedługo przeprowadzić, bo nie chcę, żeby moje dziecko wychowywało się w takiej atmosferze.

Co do imion to ja akurat nie mam problemu co do chłopca, bo już dawno z partnerem ustaliliśmy, że jeśli kiedyś urodzi nam się synek, to damy mu ma imię Gabriel. Jeśli chodzi o dziewczynkę to chciałam zawsze dać na imię swojej córce Emilia, ale mój W ma córkę właśnie o tym imieniu więc odpada. Ale myślę o Ewelinie ;)

Lindia, hehe u nas tez ma byc Gabrys albo Ksawcio, jesli bedzie facet, ale na 70% ma byc dziewczynka... Myslimy nad Hania czy Michalina, po tatusiu

reklama
Jestem po usg prenatalnym. Wszystkie pomiary bardzo dobre :) potwierdzone że to chłopczyk. Przezierność 1,6, prawdopodobieństwo wystapienia trisomia 21 1:6217. Lekarz też informował o Pappa, ale ja go chyba nie będę robić ( co proponujeie?). Wszystko bardzo dokładnie nam opowiadal sprawdzał, nerki, jelita, pępowinę, oczodoły, serce, żołądek - wszystko z każdej strony i wszystko mu sie podobało :) Maluszek ma 71 mm. Serce 155 u/min.
Dziewczyny które robiiły to badanie w 12 tygodniu jakie miałyście parametry?
Kamisia 1101 u mnie też na badaniu informacja że zostałam poinformowana o badaniach - podobno zarządzenie Ministra Zdrowia.

HappyBabyMama, ja robilam tez w 12 tygodniu, maluszek mial 82,2 mm, nt bylo 1,5, serduszko 152, a PI 1. Gratuluje i pozdrawiam

Dzień doberek :)

Aaaale się cieszę z Waszych wizyt :) Dzieciaczki wszystkie zdrowe i rosną jak na drożdżach ;)

HappyBabyMama co do paraliżu sennego to ja go na szczęście nie doświadczam, jednak niejedna dziewczyna pisała o koszmarach sennych w ciąży, więc może ciąża jakoś sprzyja takim zaburzeniom snu. Nie wiem czy to pomogłoby, ale może spróbuj pić melisę przed snem, może to jakoś ukoi Twój system nerwowy…

Miłego dnia dziewczynki!

Hejo;)

Ja dzis lece popoludniu na wizyte do mojej lekarki, mialam usg w piatek na prenatalnych ale chce tez dzis;)

Ktos dzis wizytuje?;)

Milego dnia;)

Hej hej

Gratuluje wizyt!
Happybabymama moja mama często miewa paraliż senny.

Ja zrobiłam dzis wagary córce i mężowi w pracy i jedziemy na odkryty basen bo o dziwo w tym deszczowym kraju dzis 32 stopnie maja byc ! [emoji7][emoji12]
Buziam i życzę miłego dnia .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Co macie na mysli piszac o paralizu przysennym? :-) skurcz np lydki podczas snu?:> jesli tak to mnie ostatnio obudzil skurcz w stopie :/ gdzie jest lato ja sie pytam???? U Was tez tak pochmurni ze.I humor.u mnie kiepski prrzez to.

A ja mam dzisiaj duzego stresa... Po 16 mam odebrac Pappa i bardzo sie denerwuje... Mam do Was pytanie... Czy ktoras z Was podczas snu miewa takie dretwienia nogi lub reki. Ja ostatnio mam tak ciagle, nieraz musze zwiesic w dol z lozka, zeby mi krew doplynela...?

Madziulka paraliż przysenny to raczej jak nie możesz się ruszyć i masz duszności w momencie zasypiania lub budzenia się. Przynajmniej z tego co pomiętam :)

Gratuluje wszystkim mamusiom udanych dzisiejszym wizyt. Ja mam 26 lat i tez mam na badaniu wpisane zalecenie wykonania pappa pomimo dobrego wyniku usg. Lekarz powiedział, ze oni tak musza napisać... Ja nie robię.

Ostatnio mnie pobolewa gardło...;( co można brać w ciąży na gardło ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Z chemicznych na gardlo mozna uniben albo tantum verde do psikania. A z naturalnych dziewczyny swietnie napisaly, przyda sie na zas. Jak zima przyjdzie.
A ja mam dzisiaj duzego stresa... Po 16 mam odebrac Pappa i bardzo sie denerwuje... Mam do Was pytanie... Czy ktoras z Was podczas snu miewa takie dretwienia nogi lub reki. Ja ostatnio mam tak ciagle, nieraz musze zwiesic w dol z lozka, zeby mi krew doplynela...?
To trzymam kciuki bedzie dobrze.
Na te skurcze to juz pisane bylo, ze dobrze brac magnez.

Mnie dzis znow boli glowa. Ale chociaz w miare cieplo i sucho na dworzu wiec idziemy jak zwykle na plac zabaw.

reklama
Co macie na mysli piszac o paralizu przysennym? :-) skurcz np lydki podczas snu?:> jesli tak to mnie ostatnio obudzil skurcz w stopie :/ gdzie jest lato ja sie pytam???? U Was tez tak pochmurni ze.I humor.u mnie kiepski prrzez to.
Lato w Anglii dzisiaj 30 stopni to tutaj konic swiata prawie;)
Anula Trzymam kciuki za pozytywne wyniki.

A ja właśnie drugi bunt zoladka xaliczylam.
Kiedy sie to wreszcie skonczy?

Do góry