reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Aniay, weź nospę forte a jeżeli nie chcesz to 3, 4 tabletki magnezu na rozkurczenie. Kłujące bóle podobno nie są niebezpieczne, gorzej z tymi które odczuwamy jak na miesiączkę ( te mogą być skurczowe). No i odpoczywaj.

Kolorowa- śliczna córeczka no i fajnie, że będzie piesek. My mamy jamnika i dzieciaki poprostupo ją uwielbiają.

reklama
Yoan, ja zrobiłam Nifty tydzień temu. Nie powiem, koszty duże, na usg z tym badaniem poszło 3 tyś. nawet nie chcę na konto zaglądać. A przed nami wakacje i remont samochodu. Ale spokój wewnętrzny przez najbliższe pół roku też cenny. Ja już mam 37 lat prawie, no i te współczynniki ryzyka wzrastają mocno po 35 roku. Chociaż wierzę, ze wszystko będzie ok.

MiMeMi a dlaczego robiłaś te Nifty?? Tylko ze względu na wiek?? Badania prenatalne wyszły Ci dobrze?? Zastanawiam sie bo ja mam 35 lat mi nic takiego tu nie proponują czekam na razie na wyniki swojego usg bede wiedzieć cos za tydzien ;/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Weronika
Alez sa. Mialam robione 05.07.2016r. w PreMediCare na Druzbickiego w Poznaniu. Mialam skierowanie od ginekolozki prowadzacej, ktore okazalo sie niepotrzebne z racji mojego wieku (mam 35 lat skonczone). Wczoraj dostalam wyniki na mail - pappa, nifty, przeziernosc, kosc nosowa itd. Dwie strony opisow i wykresow. Nie placilam ani zlotoweczki

Asiz, ja jestem typem pracoholika i w pierwszej ciąży długo pracowałam bo niewyobrażałam sobie siedzieć w domu na l4. Ale już roczny macierzyński był super. Czas szybko leci. I mozna się przyzwyczaić do siedzenia w domu, szczególnie z dzieciątkiem. Tego co mi jednak brakowało to ludzi.

Yoan, ja zrobiłam Nifty tydzień temu. Nie powiem, koszty duże, na usg z tym badaniem poszło 3 tyś. nawet nie chcę na konto zaglądać. A przed nami wakacje i remont samochodu. Ale spokój wewnętrzny przez najbliższe pół roku też cenny. Ja już mam 37 lat prawie, no i te współczynniki ryzyka wzrastają mocno po 35 roku. Chociaż wierzę, ze wszystko będzie ok.
Ja mam 37 skończone :)

reklama
Shaer ja równiez nie spotkałam się z tym, aby ktoś wykonywał bezpłatnie nifty. Robiłam prenatalne wczoraj, ale to było tylko usg,pobranie krwi na pappa i rozmowa z genetykiem który najpierw pytał mnie czy chciałabym amnio, a potem sama mówiła, że są również bezinwazyjne testy nifty za 2500 zł....

Do góry