reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

@ankamaz ale to wcale nie powiedziane, że będzie tak i u Ciebie ;) To właśnie mężczyzny strona gra tu główną rolę - tak słyszałam. Więc bardziej popatrz na dzieciaki i płeć jaka się rodziła ze strony Twojego M ;)

reklama
Na zatoki polecam roztwór wody morskiej,naprawdę pomaga.
Nastroje w ciąży kipskie to normalka.raz płacz raz śmiech i tak w kółko.
Trzymajcie proszę kciuki bo mam popołudniu usg genetyczne i jestem cała sztywna ze stresu.
Ja trzymam za dzisiejsze wizyty i oby ten dzień był dla nas pełen dobrych wiadomości:)
Trzymamy kciuki:)

Tu w Anglii mowia zeby nie uzywac samemu bo czasem jesli przestaje sie czuc ruchy a coś sie wylapie detektorem to rodzic może zignorowac, albo na odwrot rodzic może spanikowac jak nic nie wylapie.

A co do nospy to tutaj zabroniona w ciazy. Bo może powodowac skracanie I miekniecie szyjki.
Nie wiem jak jest z szyjką, ja miałam nakaz brania 3x dz nospe i magnez w poprzedniej ciąży i w 41 tygodniu ciąży szyjka była długa i twarda. Indukowanie porodu nic nie dało. Dziecko urodziło się zdrowe, spokojne,także nie wiem skąd lekarze biorą różne opinie o nospie. Ja,oczywiście, bałam się brać i przeczytałam chyba wszystko w internecie na ten temat... Niepotrzebnie się nakrecilam, w końcu zaufalam lekarce. Bez powodu by mi nie kazała brać. Wszystko dobrze się skończyło.

Nie mówię,by brać leki na własną rękę, ale by zaufać gdy trzeba :-)

Co do emolientow, to kocham ten wynalazek, jestem leniwa i jak tylko znalazłam coś co myje i pielęgnuje to od razu zakupiłam. Bardzo się u nas sprawdziło.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Ó

Trzymam kciuki za wizyty!

Emolient emolientowi nie równy :) jak jest na bazie naturalnych olejków to super, ale jak zawiera emolienty ropopochodne (co się zdarza b. często) to już nie super. U nas będzie olej kokosowy. Najprościej. Bez zbędnej chemii. Łagodnie zmywa brud, nawilża i działa antybakteryjnie. A do dupki jakieś łagodne naturalne mydełko.

Trzymam kciuki za wizyty!

Emolient emolientowi nie równy :) jak jest na bazie naturalnych olejków to super, ale jak zawiera emolienty ropopochodne (co się zdarza b. często) to już nie super. U nas będzie olej kokosowy. Najprościej. Bez zbędnej chemii. Łagodnie zmywa brud, nawilża i działa antybakteryjnie. A do dupki jakieś łagodne naturalne mydełko.
A które zawierają substancje ropopochodne? U nas sprawdziło się wiele,żaden nie uczulił, ale syn nie jest alergikiem.

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny chwalę się,moje dzidzi ma wszystko na swoim miejscu,pezeziernosc dobra i kość nosowa jak trzeba,reszta też w porządku. Tym razem o płci nic lekarz nie mówił tylko powiedział ze za wcześnie.
Dzięki za wszystkie kciuki,ściskam :*
Yaaaay, super. gratulacje! Jakaś fotka może?

reklama
Hej. Gratuluje serdecznie wizytujacym i ciesze sie, ze moge poczytac takie dobre wiesci Ja no spe bralam prawie cala ciaze z blizniakami i to na dodatek forte. Wszystko bylo w porzadku do samego konca ciazy i po porodzie. Powiem szczerze, ze ja tez skrycie licze na dziewczynke...chociaz moj facet ma dwoch braci, a ja dwoch synow, ale nie trace nadziei... A pa.ietacie dziewczyny kiedy zaczelyscie czuc ruchy dzieciatek w poprzednich ciazach?

Do góry