reklama
Trzymamy kciukiNa zatoki polecam roztwór wody morskiej,naprawdę pomaga.
Nastroje w ciąży kipskie to normalka.raz płacz raz śmiech i tak w kółko.
Trzymajcie proszę kciuki bo mam popołudniu usg genetyczne i jestem cała sztywna ze stresu.
Ja trzymam za dzisiejsze wizyty i oby ten dzień był dla nas pełen dobrych wiadomości
Danutka24
Fanka BB :)
Nie wiem jak jest z szyjką, ja miałam nakaz brania 3x dz nospe i magnez w poprzedniej ciąży i w 41 tygodniu ciąży szyjka była długa i twarda. Indukowanie porodu nic nie dało. Dziecko urodziło się zdrowe, spokojne,także nie wiem skąd lekarze biorą różne opinie o nospie. Ja,oczywiście, bałam się brać i przeczytałam chyba wszystko w internecie na ten temat... Niepotrzebnie się nakrecilam, w końcu zaufalam lekarce. Bez powodu by mi nie kazała brać. Wszystko dobrze się skończyło.Tu w Anglii mowia zeby nie uzywac samemu bo czasem jesli przestaje sie czuc ruchy a coś sie wylapie detektorem to rodzic może zignorowac, albo na odwrot rodzic może spanikowac jak nic nie wylapie.
A co do nospy to tutaj zabroniona w ciazy. Bo może powodowac skracanie I miekniecie szyjki.
Nie mówię,by brać leki na własną rękę, ale by zaufać gdy trzeba :-)
Co do emolientow, to kocham ten wynalazek, jestem leniwa i jak tylko znalazłam coś co myje i pielęgnuje to od razu zakupiłam. Bardzo się u nas sprawdziło.
Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Ó
Czoperka
Trzymam kciuki za wizyty!
Emolient emolientowi nie równy jak jest na bazie naturalnych olejków to super, ale jak zawiera emolienty ropopochodne (co się zdarza b. często) to już nie super. U nas będzie olej kokosowy. Najprościej. Bez zbędnej chemii. Łagodnie zmywa brud, nawilża i działa antybakteryjnie. A do dupki jakieś łagodne naturalne mydełko.
Emolient emolientowi nie równy jak jest na bazie naturalnych olejków to super, ale jak zawiera emolienty ropopochodne (co się zdarza b. często) to już nie super. U nas będzie olej kokosowy. Najprościej. Bez zbędnej chemii. Łagodnie zmywa brud, nawilża i działa antybakteryjnie. A do dupki jakieś łagodne naturalne mydełko.
Danutka24
A które zawierają substancje ropopochodne? U nas sprawdziło się wiele,żaden nie uczulił, ale syn nie jest alergikiem.Trzymam kciuki za wizyty!
Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Bridget Jones
Dziewczyny chwalę się,moje dzidzi ma wszystko na swoim miejscu,pezeziernosc dobra i kość nosowa jak trzeba,reszta też w porządku. Tym razem o płci nic lekarz nie mówił tylko powiedział ze za wcześnie.
Dzięki za wszystkie kciuki,ściskam :*
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
Yaaaay, super. gratulacje! Jakaś fotka może?Dziewczyny chwalę się,moje dzidzi ma wszystko na swoim miejscu,pezeziernosc dobra i kość nosowa jak trzeba,reszta też w porządku. Tym razem o płci nic lekarz nie mówił tylko powiedział ze za wcześnie.
ankamaz
@KIKI83 oo dałaś nadzieję, chociaż mąż jedynak, ale u ciotecznego rodzeństwa to idealnie pół na pół płci żeńskiej i męskiej
@Bridget Jones super wieści!!
@Bridget Jones super wieści!!
reklama
Anula0000
Hej. Gratuluje serdecznie wizytujacym i ciesze sie, ze moge poczytac takie dobre wiesci Ja no spe bralam prawie cala ciaze z blizniakami i to na dodatek forte. Wszystko bylo w porzadku do samego konca ciazy i po porodzie. Powiem szczerze, ze ja tez skrycie licze na dziewczynke...chociaz moj facet ma dwoch braci, a ja dwoch synow, ale nie trace nadziei... A pa.ietacie dziewczyny kiedy zaczelyscie czuc ruchy dzieciatek w poprzednich ciazach?