reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Cześć dziewczyny. Podczytuje regularnego ale nie mogę się jakoś wbić w pogadanke [emoji32]
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze wszystkim mamusiom które są po gratuluję.
Pisalyscie o witaminach widziałam. Ja wczoraj kupiłam prenatal duo. Jak na moje oko najlepszy skład spośród witamin które oglądałam. Wysoki poziom Fe bo aż 60 mg podobnie jak dha 600 mg. Dodatkowo jod Wit d Chopina i kwas foliowy. Natomiast płyny do higieny intymnej kupuje albo z aa albo ten z biedy.
Z nastrojami u mnie podobnie jak u was -różnie
Niestety jestem bardzo nerwowa a mój syn bardziej nieznośny więc każdego dnia jest walka.mlody ma teraz wakacje bo w czerwcu skończył przedszkole i naprawdę rozpiera go energia i głupie pomysły. Przy tym ma słuch wybiorczy co doprowadza mnie do szału.
Zjadłam obiad idę robić tarte z wisniami i bęzą

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

HappyBabyMama mam dokładnie tak samo z tym sikaniem. Nawet w nocy nie wstaawalam tyle razy i rano myślałam czy wszystko ok [emoji5] ale mdłości dały znać więc myślę że jest wszystko w porządku.

Shaer- ostatnio oglądałam jakiś wywiad z gin i mówiła że nie wiadomo jaka ilość kofeiny szkodzi ale na pewno jedna kawa dziennie nie ma wpływu na rozwój dziecka.

Ale dużo napisalyscie nie jestem w stanie wszystkiego teraz przeczytać [emoji5]( w pracy ).

Co do chorobami w żłobka. Moja córka poszła ok roku i była raz w miesiącu przez tydzień chora. I trwało to do momentu jak zaczęłam jej codziennie podawać syrop ( cebulą, miód, czosnek, cytryna ). Nie wierzyłam że to tak może wzmocnić dziecko. Były momenty że większość dzieci nie chodziła bo był wirus a jej nic nie brało ( a należy raczej do tych chorowitych ). Skończyły się problemy z uszami a mieliśmy już termin na drenaż ucha. Więc od września czy chora czy zdrowa codziennie będzie syropek [emoji5]

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Jakim cudem dziecku taki syrop przemycilas? Moja miod I czosnek wyczuwa na kilometr nawet jesli tylko do smaku jest.

U mnie choroby sie skonczyly jak przestalam mala ubierac według babcinych wskazan zeby zawsze cieple raczki byly.
(nie zapomne jak przy +10 poszla do przedszkola w rajstopkach pod spodniami bo przeciez zimny wiatr)

Teraz ubiera sie sama I nie pamietam kiedy ostatnio była chora.

Witam.

Ale dziewczyny dzis produkcja;)

Dzisiejszym wizytujacym po gratuluje dobrych wiesci a tym przed zaxiskam kciuki i czekam na wiesci;)

Shaer powiem Tobie ze mi lekarka tez mowila ze nospe tylko w wyjatkowych sytuacjach!

Szkoda ze nikt mi nieodpowiedzial na temat detektora tetna:/

Witam.

Ale dziewczyny dzis produkcja;)

Dzisiejszym wizytujacym po gratuluje dobrych wiesci a tym przed zaxiskam kciuki i czekam na wiesci;)

Shaer powiem Tobie ze mi lekarka tez mowila ze nospe tylko w wyjatkowych sytuacjach!

Szkoda ze nikt mi nieodpowiedzial na temat detektora tetna:/
Nie wiem jakie było twoje pytanie na temat detektora, ale ja sobie z ciekawości poczytałam na necie o tym i raczej lekarze odradzają. Luzie czesto żle u=interpretuja te szmery. Poczytaj sobie jest dużo artykułów na necie. Ja się zastanawiałam nad kupnem,ale zdecydowałam że na pewno nie kupię. Po pierwsze uważam, że pewnie nie za dobrze jest maluszka ciągle ładowac tymi ultradzwiekami oprócz usg jescze w domu detektorem, a poza tym co mi da że to mam, jak nie uslysze serduszka to i tak nic nie zrobię. Ale może wypowiedzą się dziewczyny które to miały i używały bo ja to laik jestem :)

Julia, ja też się nie wypowiadam, bo dla mnie to totalnie zbędny gadżet, który tylko może napędzić niepotrzebnego stracha. Nie miałam, nie używałam, nie znam się na tym i nie zamierzam ;)

Nie wiem jakie było twoje pytanie na temat detektora, ale ja sobie z ciekawości poczytałam na necie o tym i raczej lekarze odradzają. Luzie czesto żle u=interpretuja te szmery. Poczytaj sobie jest dużo artykułów na necie. Ja się zastanawiałam nad kupnem,ale zdecydowałam że na pewno nie kupię. Po pierwsze uważam, że pewnie nie za dobrze jest maluszka ciągle ładowac tymi ultradzwiekami oprócz usg jescze w domu detektorem, a poza tym co mi da że to mam, jak nie uslysze serduszka to i tak nic nie zrobię. Ale może wypowiedzą się dziewczyny które to miały i używały bo ja to laik jestem :)
Tu w Anglii mowia zeby nie uzywac samemu bo czasem jesli przestaje sie czuc ruchy a coś sie wylapie detektorem to rodzic może zignorowac, albo na odwrot rodzic może spanikowac jak nic nie wylapie.

A co do nospy to tutaj zabroniona w ciazy. Bo może powodowac skracanie I miekniecie szyjki.

Jestem po genetycznym, wszystko w porządku- śliczna kość nosowa, przezierność w normie. Dzidziuch pomachał do nas nóżką. No i najwieksza moja radość- prawdo podobnie dziewczynka!!! Jestem happy.
Teraz do pracy, pakowanie i jutro wakacje!
Ale super !! Wzruszyłam się!! Wspaniałych wakacji :):):)

ja po cichu też liczę na dziewczynkę, ale mało prawdopodobne, moja mama ma 7 wnucząt: 6 wnuków i 1 wnuczkę ;)

reklama
Aniay - hmmm z tym syropek to nie było tak łatwo :). Po pierwsze nie łyżeczka tylko taka strzykawka do syropow a po drugie córka po syropku dostawala pół misia haribo.[emoji5] i ładnie piła ten syropek wtedy. Może mało wychowawcze ale ciągle faszerowanie sterydami i antybiotykami wydaje mi się gorsze niż kawałek zelka.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry