reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Brzuch mam spory nie zapne się w żadne spodnie. Wszyscy wkoło już wiedzą bo widać. Swoją drogą ja mimo szczupłej sylwetki zawsze miałam brzuch teraz chociaż nie muszę go wciągać.

Bezpieczna się nie czuję. Nie widziałam dziesiątka od prawie 5 tyg.a usg w środę mam nadzieję że wszystko jest w porządku.
Na pewno wszystko w porządku:)

hej dziewczyny!
Happy3 gratulacje razy trzy! Ale super :-) :) taki trójpaczek......ale rozumiem twoje obawy...
Betina ja przez dwa dni miałam takie kłucia...i do dzisiaj nie wiem czy to gazy czy więzadła czy co....na szczęście przeszło...a tez było nieciekawie
Marlena trzymam moooocnooo kicuki! czekamy na dobre wieści! :happy:
Kolorowa mama wszystkiego najlepszego dla córci :rofl2::rolleyes:
Brzusio porozmawiaj z lekarzem jakie są wskazania do przedłużenia pobytu w szpitalu....tylko broń Boże nie wypisuj się na własne żądanie...bo jakby cos się stało :no:
Nie! balabym sie wypisywać na własne zyczenie.jakos dam rade w końcu chodzi o dobro dzidziusia:)

ja sobie obiecalam, że jak na prenatalnym usg będzie wszystko dobrze i jak wejdę w drugi trymestr to przestanę się zamartwiać, a zacznę się w końcu cieszyć :) Ciekawe czy mi się to uda
Jak zacznę drugi trymestr to zacznę wyczekiwac pierwszych ruchów,w pierwszej ciąży bardzo szybko poczułam,możliwe, że byłam bardzo nerwowa,bo miałam ważny egzamin i się nakręcałam. Dziecko też było nerwowe;-) teraz mam większy luz.
No ale jak już poczuje ruchy, będę pewna, że Maluch wciąż jest ze mną. [emoji2]

Swoją drogą nie zapomnę,jak przesadziłam z makówkami i... dziecko nie poruszały mi się dwa dni... Tak je uspałam... Mało zawału nie dostałam ;-)

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :) ja jestem po udanej wizycie. Jutro mam prenatalne, wiec dzis tylko tak "zerknęliśmy", co u malucha, jak mu tam.. 13 tc od ostatniego badania minęły 3 tygodnie a maluszek prawie 3 razy większy. Jutro będziemy mierzyć dokładnie ale juz na oko widać z 8 cm :) widziałam jak rusza nożkami i raczkami i wkurza się, ze ktoś atakuje go usg :) piękny widok i bardzo się cieszę, ze jutro też je zobaczę. A potem, ni cóż, będzie to musiało wystarczyć na kolejne 3 tygodnie. Jestem przeszczęśliwa. Urzekł mnie mój narzeczony, który zdziwiony moim zdenerwowaniem przed wizytą ( był ze mną pierwszy raz ) zapytał z dziecięcą naiwnością "nie rozumiem, czemu Ty zamiast cieszyć się, to zamartwiasz się wizytą.. Przecież powinnaś cieszyć się, ze zobaczysz maleństwo.. - ja się cieszę" - zakończył lekko urażony. Chyba jest wreszcie coś, czego chcę uczyć sie od mężczyzn :) czasem ich "prostota" jest balsamem dla duszy. Będę go zabierała ze sobą :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry