reklama
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
Skrajne.aniay ja jestem przerazona wynikiem referendum. niestety widze mase negatywnych konsekwencji tego I to takich dalekosieznych...
A powiedz jak nastroje na miejscu?
Jedni sie ciesza inni placza.
Ja osobiscie uwazam ze czasem trzeba zlamac nos zeby go wyprostowac. Jest to napewno ogromna zmiana, I teraz trzeba bedzie to dobrze poprowadzic.
Mam wiecej kontaktu z anglikami niz polakami I to z tymi co glosowali za brexitem glownie. Oni widza szanse na to żeby zmienic cos na lepsze.
A unia to i tak tonacy statek, teraz jak grzyby po deszczu bedzie wiecej panstw robić referenda.
idealka
Fanka BB :)
MArlenka powodzonka na wizycie! Pewnie będą super wieści Dzidzia już taka duża, dwa razy większa niż na poprzedniej wizycie
Brzusio ja w tej ciąży, jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciązy po każdym zbliżeniu miałam plamienia - takie różowe. A że nie wiedziałam, że jestem w ciąży to tylko machnęłam ręką. A to już był znak tego, że byłam w ciąży i mam wszystko bardzo ukrwione. A Ty też tak miałaś po poprzednich stosunkach w ciąży?
W poprzedniej ciąży po pierwszym stosunku ok. 8 tc miałam krwawienie i okazało się, że w ten sposób dał o sobie znać krwiaczek na macicy. Gdyby nie to, pewnie nie dowiedziałabym się że on w ogóle jest. Lekarz dał mi na to duphaston (ulubiony lek forumowiczek )
Brzusio ja w tej ciąży, jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciązy po każdym zbliżeniu miałam plamienia - takie różowe. A że nie wiedziałam, że jestem w ciąży to tylko machnęłam ręką. A to już był znak tego, że byłam w ciąży i mam wszystko bardzo ukrwione. A Ty też tak miałaś po poprzednich stosunkach w ciąży?
W poprzedniej ciąży po pierwszym stosunku ok. 8 tc miałam krwawienie i okazało się, że w ten sposób dał o sobie znać krwiaczek na macicy. Gdyby nie to, pewnie nie dowiedziałabym się że on w ogóle jest. Lekarz dał mi na to duphaston (ulubiony lek forumowiczek )
no właśnie nie gorączkuje....Brzusio, idź do szpitala,będziesz spokojniejsza.
Asiz ,może nospa pomoże? Goraczkujesz?
Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
robiłam tak sobie sama, bo wyczytałam właśnie o takim sposobie...boli jak naciskamProstyy sposib na sprawdzenie czy to wyrostek
Kladziesz sie na podlodze I prosisz kogos zeby lekko wcisnal w miejscu wyrostka, jesli boli mocniej jak wciska, to nie wyrostek, jesli jak puszcza to wyrostek.
Czoperka
Dzień dobry,
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Chwalcie się jak tylko wrócicie!
Brzusio, też mi się wydaje że dziewczyny mają rację, ja bym pewnie poczekała do jutra. Ale jeśli się stresujesz to może lepiej podjechać do szpitala?
Asiz, miałam takie coś 2 tyg przed porodem. Cały dzień mnie męczyło, tak że leżałam, albo chodziłam zgięta wpół. Też się martwiłam że to wyrostek. O 1 w nocy pojechałam na izbę przyjęć ale od razu mnie odesłali na porodówkę jak się dowiedzieli że to 38 tc. Na porodówce podpieli mnie pod ktg, co było bez sensu, bo ja wiedziałam że jeszcze nie mam skurczy. I tak przeleżałam do rana, kolka (bo to chyba kolka była, nikt mi w końcu nie powiedział co) przeszła i wyszłam do domu.
MiMeMi, ja przez pierwsze 2-3 miesiące dokarmiałam mm ze 2 razy dziennie i w końcu po 3 miesiącach udało się zostać przy samym cycu, więc się da, ale trzeba bardzo uważać, żeby nie rozleniwić dziecka i piersi i wciąż pobudzać laktację.
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty. Chwalcie się jak tylko wrócicie!
Brzusio, też mi się wydaje że dziewczyny mają rację, ja bym pewnie poczekała do jutra. Ale jeśli się stresujesz to może lepiej podjechać do szpitala?
Asiz, miałam takie coś 2 tyg przed porodem. Cały dzień mnie męczyło, tak że leżałam, albo chodziłam zgięta wpół. Też się martwiłam że to wyrostek. O 1 w nocy pojechałam na izbę przyjęć ale od razu mnie odesłali na porodówkę jak się dowiedzieli że to 38 tc. Na porodówce podpieli mnie pod ktg, co było bez sensu, bo ja wiedziałam że jeszcze nie mam skurczy. I tak przeleżałam do rana, kolka (bo to chyba kolka była, nikt mi w końcu nie powiedział co) przeszła i wyszłam do domu.
MiMeMi, ja przez pierwsze 2-3 miesiące dokarmiałam mm ze 2 razy dziennie i w końcu po 3 miesiącach udało się zostać przy samym cycu, więc się da, ale trzeba bardzo uważać, żeby nie rozleniwić dziecka i piersi i wciąż pobudzać laktację.
już wiem w czym był konflikt...no cóż...na temat karmienia to odkąd pamiętam był konflikt, taki sam jak poród sn czy cc ( głównie cc na prośbę kobiety bez wskazań lekarskich )
ja rodziłam córkę sn i mój głodomor już na sali porodowej dorwał się już do cyca...też pierwszy miesiąc był masakryczny, bo już w szpitalu popękały mi sutki do krwi....kupiłam nakładki silikonowe, ale było jeszcze gorzej...zacisnęłam zęby i karmiłam piersią....bo po pierwsze bardzo tego chciałam, a po drugie miałam bardzo dużo pokarmu...ale nie neguje kobiet, które rezygnują z karmienia piersią...to jest wyłącznie ich wybór...mają do tego prawo...tak samo jeśli chodzi o poród sn czy cc...to też ich wybór...chociaż ja osobiście widzę większe plusy z sn. A reasymując wszystko, kązdy ma prawo do swojego zdania i swoich wyborów w tych sprawach....tylko róbmy to szanując innych
ja rodziłam córkę sn i mój głodomor już na sali porodowej dorwał się już do cyca...też pierwszy miesiąc był masakryczny, bo już w szpitalu popękały mi sutki do krwi....kupiłam nakładki silikonowe, ale było jeszcze gorzej...zacisnęłam zęby i karmiłam piersią....bo po pierwsze bardzo tego chciałam, a po drugie miałam bardzo dużo pokarmu...ale nie neguje kobiet, które rezygnują z karmienia piersią...to jest wyłącznie ich wybór...mają do tego prawo...tak samo jeśli chodzi o poród sn czy cc...to też ich wybór...chociaż ja osobiście widzę większe plusy z sn. A reasymując wszystko, kązdy ma prawo do swojego zdania i swoich wyborów w tych sprawach....tylko róbmy to szanując innych
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
Już sie francja I holandia odgrazaja.aniay to na pewno, po takim precedensie znajda sie szybko kolejne kraje ktore beda chcialy pojsc w ta strone..
Asiz, to nie wyrostek.
reklama
Bridget Jones
Aniay dobre porównanie z tym ze trzeba złamać nos żeby go poskładać.Tez myślę że wywoła to chwilowy zamęt we wszystkich krajach nie tylko UK ale szybko minie.Unia sama w sobie jest ok ale powinno się od początku ją zbudować bo takie zasady jak teraz są dla wielu krajów nie akceptowalne.Myślę ze jak UK się pierwsze odważyło to zacznie się kolejka krajów które się postawią i zamiast to unia stawiać warunki,to kraje członkowskie będą tupac nogą.Co z tego wyniknie,nie wiadomo ale trzeba być dobrej myśli.