reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Witam wszystkie styczniowe mamusie<3

Czytam wasze farum od 2 dni i postanowiłam napisać - w sumie w grupie raźniej;)
Długo spóźniał mi się okres (mam nieregularne cykle, więc nie zwracałam na to uwagi) aż pewnego dnia (w moje urodziny) postanowiłam zrobić test i... pojawiły się wymarzone, wyśnione, upragnione 2 kreseczki !:tak:
Po trzech dniach odwiedziliśmy lekarza i jest nasza fasolka <3 Obecnie jestem w 9tc.
Nie mam żadnych wymiotów, zachcianek, złego samopoczucia. Może tylko trochę bardziej jak zawsze chodzę zmęczona i powięksyły mi się piersi i.. brzuch (delikatnie, ale jednak) Czy to na tym etapie już możliwe?.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę samych bezobjawowych i nudnych ciąż:D

Witam wszystkie styczniowe mamusie<3

Czytam wasze farum od 2 dni i postanowiłam napisać - w sumie w grupie raźniej;)
Długo spóźniał mi się okres (mam nieregularne cykle, więc nie zwracałam na to uwagi) aż pewnego dnia (w moje urodziny) postanowiłam zrobić test i... pojawiły się wymarzone, wyśnione, upragnione 2 kreseczki !:tak:
Po trzech dniach odwiedziliśmy lekarza i jest nasza fasolka <3 Obecnie jestem w 9tc.
Nie mam żadnych wymiotów, zachcianek, złego samopoczucia. Może tylko trochę bardziej jak zawsze chodzę zmęczona i powięksyły mi się piersi i.. brzuch (delikatnie, ale jednak) Czy to na tym etapie już możliwe?.

Pozdrawiam wszystkie mamusie i życzę samych bezobjawowych i nudnych ciąż:D
Witamy wszystkie nowe mamy, przypywa nas w tempie ekspresowym.
Truskaweczka, zazdroszcze bezobjawowych tygodni.

Pytanie do was, moze cos mi podpowiecie. Ostatnie dni najlepiej wchodza mi rzeczy jak kaszka manna, kaszka ryzowa z bobowity, makaron z serem, ryz na mleku z musem jablkowym ale to sa rzeczy które musze robić na swierzo a nie mam pojecia co zabrać do pracy.
Chleb odpada. Ryzowe wafle w malutkiej ilosci sa ok.
Pomocy?
U nas dzisiaj dzień ojca, robimy pieczen wolowa na przyjscie tescia. Normalnie ja uwielbiam ale sie boje co zrobi z moim zoladkiem

Witam nowe dziewczyny! Gratulacje :)

U mnie bez większych zmian, wczoraj miałam mega zgona, po prostu cały dzień na pograniczu pawia, ale jadnak tego pawia nie było, więc po prostu cały dzień męczarni…

Dziś jest już trochę lepiej, zjadłam sniadanie, 2. sniadanie, 3. sniadanie, zaraz zupa itd ;) Najważniejsze u mnie to nie dopuścić do pustego żołądka, tylko jak to zrobić skoro mam odrzut na wszystko i zero zachcianek, ehhh…

Życzę Wam miłej niedzieli bez dolegliwości! buziaki.

Coraz więcej styczniówek :)
A ja niedługo nie będę miała co jeść. Na mięso i ryby nie mogę patrzeć :/ obrzydza mnie sam zapach ziemniaków, nawet lodówki nie mogę otworzyć bo przeszkadzają mi zapachy :/ oby niedługo przeszło

a ja już od paru dni nie miałam mdłości i mam cichą nadzieje że to już koniec :) O dziwo słodycze zrobiły mi się obojętne i zaczęło smakować mięso :O Boje się ze dużo przytyje, w dwóch poprzednich było +20. Tyle ze zaczynałam od 60 kg. A teraz waga startowa duuuuużo większa :(. Jak przytyje jak poprzednio to zamiast chodzic, kulac się zaczne heheheeh

a ja już od paru dni nie miałam mdłości i mam cichą nadzieje że to już koniec :) O dziwo słodycze zrobiły mi się obojętne i zaczęło smakować mięso :O Boje się ze dużo przytyje, w dwóch poprzednich było +20. Tyle ze zaczynałam od 60 kg. A teraz waga startowa duuuuużo większa :(. Jak przytyje jak poprzednio to zamiast chodzic, kulac się zaczne heheheeh
Ja w poprzedniej ciąży przytyłam prawie30kg , wód nie miałam, dziecko 2kg ;p zostało mi dobre 10kg, w tej początek był straszny,rzuciłam się na jedzenie,ale szybko minęło z powodu problemów żołądkowych, nie chudnę ,co mnie w sumie dziwi,bo jem naprawdę o wieeele mniej , waga stoi

Witam nowe dziewczyny, ale nas już sporo ;) oby tylko więcej !

@aniay u mnie w domu kiedyś często robiono ryż zapiekany z jabłkiem miodem cynamonem, śmiało można do pracy albo budyń na mleku kokosowym z nasionami chia - tylko owoce byś musiała dodać przed samym skonsumowaniem, też da sie do pracy

@kolorowaMama udanego urlopu! koniecznie napisz jak będziesz w PL na wizycie co u Twojej fasolki :)

O nie dziewczyny. Za wcześnie wam się pochwaliłam, że nie mam mdłości. Zjadłam pierwsze sniadanie, drugie i heja do toalety :hmm:
I czuje się jakby przez magiel mnie przepuszczono. No cóż mam nadzieję ze ustapi.
A Tak poza tym mam do was pytanie. 30 czerwca mam drugie usg. Będzie to 11tc. Jakie usg jest wtedy wykonywane?

reklama
O nie dziewczyny. Za wcześnie wam się pochwaliłam, że nie mam mdłości. Zjadłam pierwsze sniadanie, drugie i heja do toalety :hmm:
I czuje się jakby przez magiel mnie przepuszczono. No cóż mam nadzieję ze ustapi.
A Tak poza tym mam do was pytanie. 30 czerwca mam drugie usg. Będzie to 11tc. Jakie usg jest wtedy wykonywane?
Miedzy 11 a 13tc robi się usg genetyczne.

Do góry