reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Czesc dziewczyny :-) do tych z Warszawy : w Premium medical przy rondzie wiatraczna 2 lipca zapraszaja na bezplatne usg prenatalne mamy miedzy 11a 14 tc czyli dla nas :-) na Facebook jest ogloszenie I kontakt . Jest to w ramach szkolen dla lekarzy, ostatnio wygladalo to tak ze usg robi prof I pokazuje co I jak I jesli wyrazam zgode robia stazysci.

Marlena Ty sie szefem nie przejmuj!!! Oni zawyczaj maja pracownika w doopie! Liczy sie tylko kasa. Juz sama smieciowka pokazuje jaki ma stosunek do Ciebie jako pracownika. Dbaj o siebie bo jak przegniesz to bedziesz zalowac. Nie chce Cie straszyc ale po prostu uswiadomic, ze szef ma Cie jako czlowieka gleboko w okreznicy a stawiasz go na pierwszym miejscu! A na pierwszym w tej chwili powinnas byc tylko Ty.

9tc [emoji7]

Paraplu dzisiaj mam zamiar mu powiedzieć że wogóle jestem w ciąży bo nie i wtedy zobaczymy czy mi odpuści czy się zwolnię. Dziękuję wam za rady takich potrzebowałam :)

Ja dzisiaj stwierdziłam że chyba nie dam rady już wstać i wyjść do pracy. Pamiętacie dziewczyny jak pisałyśmy o bólu podbrzusza ? U mnie sie przerodziło w jakieś mocne skurcze aż dzisiaj rano się poskręcałam z bólu az pod sam kręgosłup mi poszło i zaczynam sie martwic bo tak już mam od kilku dni przynajmniej z 3 razy dziennie a nie wiem czy to tez jest okey czy nie a wizyta dopiero 24.. Chyba się przepracowuję ale zwolnić się nie mogę niestety a mój "kochany" szef nie chcę mi nikogo dozucic do pomocy bo twierdzi że jeszcze za wcześnie a naprawdę opadam z sił :(

Zycze Ci zeby okazało sie ze to tylko gazy albo co innego bezpiecznego, bo z twojego opisu tak mi sie kojarzy.
Mnie jak gazy dopadna to sie zwijam z bulu ale walcze z nimi od lat.

Cześć dziewczyny. Poczytałem i szczerze współczuję sytuacji w pracy.pracuje w korporacji i wiem co to znaczy praca ponad normy. Biorąc pod uwagę duży stres w pracy od 7 tyg jestem na L4 podobnie było jak byłam w pierwszej ciąży. Planowałem chodzić do końca lipca ale to nie na moje nerwy. I tak czuję się słabo a stres związany z myślą że muszę iść do roboty jeszcze to potegowal.szef wściekły ale mam to gdzieś są rzeczy ważne i ważniejsze. Niestety smieciowe umowy nie dają takiej samowolki.straszne to jest w naszym chorym kraju istny wyzysk.

Czesc dziewczyny :-) do tych z Warszawy : w Premium medical przy rondzie wiatraczna 2 lipca zapraszaja na bezplatne usg prenatalne mamy miedzy 11a 14 tc czyli dla nas :-) na Facebook jest ogloszenie I kontakt . Jest to w ramach szkolen dla lekarzy, ostatnio wygladalo to tak ze usg robi prof I pokazuje co I jak I jesli wyrazam zgode robia stazysci.
Kurde ja sie jeszcze nie załapie bo bedzie 9tc

Marlena Ty rób tak zeby tobie było dobrze. Ja rozumiem ze nie chcesz sie zwalniać bo nie masz wtedy kasy. Ale to decyduj o tym do kiedy pracujesz ty. Nie patrz na nikogo. A moze jak powiesz szefowi ze jestes w ciazy i ze chces pracować ale musisz troszke przystopować i czasem miec wolne bo masz gorsze dni to sie dogadacie:)

reklama
A gdzie pracujesz? Czym się zajmujesz?

Prowadzę Antykwariat.

Marlena Ty rób tak zeby tobie było dobrze. Ja rozumiem ze nie chcesz sie zwalniać bo nie masz wtedy kasy. Ale to decyduj o tym do kiedy pracujesz ty. Nie patrz na nikogo. A moze jak powiesz szefowi ze jestes w ciazy i ze chces pracować ale musisz troszke przystopować i czasem miec wolne bo masz gorsze dni to sie dogadacie:)

Wszystkiego się dzisiaj dowiem może masz rację może mi odpuści no zobaczymy oby było dobrze :)

Do góry