reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
@aniay a ja dzisiaj pierwszy dzień gdzie nie chce się jeść, nawet mąż dzwonił czy nie chcę burrito i powiedziałam zdecydowanie nie,kiedy takich rzeczy nie odmawiam ;p nie to, że wpłynęło na mnie słowa lekarza, taki dzień jakiś,może twoje wymioty też jednorazowy wyskok mają hehe no czas leci 2miesiące za nami !
@marlena:) fajna sprawa z tymi zdjęciami,tylko jak ktoś zaczyna od 'zera' , bo ja to się śmieję że zaczynam od 6 m-ca, a skończę w 15 m-cu ;p
po wczorajszej wizycie już oficjalnie chwalimy się ciążą, ale znajomi ,szczególnie męża, dziwnie reagują, teksty typu : a no tak myśleliśmy, itp. jakbym już w tej ciąży łaziła 10m-cy, tacy znudzeni czy nie wiem, rozumiem,że im to lotto czy jestem czy nie , ale mogli by chociaż pogratulować , albo życzyć powodzenia

a jeszcze rozwala mnie to jak ktoś mówi "połasiliście się na 500+" albo "przekonało was 500+" - no ja pierdzielę! wiecie, że z ręką na sercu ani razu o tym nie pomyślałam ! Jak dadza to wezmę, przyda się, ale żeby to był powód ?
No mnie też ten tekst z 500 plus tak irytuje ze normalnie bym udusila:)ale nie ma się co przejmować i jeszcze potwierdzić takiemu delikwentowi "tak oczywiście 500 plus skłoniło mnie do zajścia w ciążę";)

Ależ proszę bardzo ;) ja korzystam z dwóch aplikacji na telefon jednej angielskiej ovia pregnant o ta pokazuje tyg w formie dni np 8w1d a druga mam polska happy baby i tam pokazuje sie 9 tydzien ;) zobacz moze któraś z nich przypasuje i Tobie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aaa... ja mam aplikacje HiMommy! I tam właśnie jest 8tydz i 1 dz. :-D Ale już zwatpilam jak to jest i wolałam zapytać :-) :)

Eh,nie przejmuj się. Pewnie tekst z 500+ jest teraz na topie,bo też często go słyszę. A ludzie są różni. Znam takich,co w ten sposób okazują zazdrość. Nic nie poradzisz.. [emoji4]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
A ja mówię, że chcemy 1500 zł, więc liczę na trojaczki [emoji12]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a jak wy liczycie te tygodnie? Mi w kalendarzu pokazuje że mam 8t i 1d. To jestem w 8 tyg czy to juz jest 9 tydz? Bo juz zglupialam... :rofl2:

Ja sie w 99% przydadkow spotkalam z liczeniem tak:
8tc+1 to jest sie w trakcie 9 tygodnia. 8 pelnych tygodni i 9 tydzien w trakcie.

Tak samo mam to liczone w Holandii. Jak umawialam sie z polozna to powiedziala, ze pierwsza wizyta jest w 10tc, umowila mnie na 20 czerwca a wtedy dokladnie bedzie 9tc+3 czyli 9 pelnych tygodni i w trakcie 10.

9tc [emoji7]

reklama
Ja byłam 03.06.16 i nie było widac serduszka a juz trzy dni póxniej biło jak szalone :) U takiego maluszka to naprawdę te kilka dni robia różnicę że może juz bc widać. U mnie w trzy dni fasolka urosła półtora razy :)

wiem, ze tam wszystko jak szalone sie rozwija, ale wolalalam poczeac, bo kolejne dopiero mam kolo 12 tyg., czyli w polowie lipca....

Do góry