reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

aniay i bridget Jones podziwiam Was kobietki że pracujecie.ja bym nie dala rady od 5tyg.jestem na zwolnieniu bo wymioty i osłabienie nie daly mi normalnie funkcjonować.I to czasem tak jak dzis musze urwać sobie drzemka w dzień bo jestem nie do zycia.Także duży szacun dla Was dziewczyn pracujących:)
Zalezy jak kto sie czuje. Ja ogolnie czuej sie bardzo dobrze tylko mecze sie szybko. Pracuje w tej chwili na okolo pol etatu i jest w miare okej. Calego etatu bym nie dala rady, wykonczylabym sie.

Dziewczyny mam pytanie co do kremów na rozstępy
Od kiedy warto się smarować i jakie znacie dobre ?
Ja mam bio-oil ale taka prawda, ze jak ktos ma miec rozstepy to bedzie mial. Ja mam cale posladki zaorane,dorobilam sie ich w okresie dojrzewania.

Ja właśnie mam tendencje do rozstępów bo kiedyś jak przytyłam bardzo szybko 10 kg to mi pośladki poszczelały ii mam rozstępy i boję się żeby teraz przy ciąży jeszcze bardziej mi się nie zrobiły i wszędzie to najgorsze będzie jak dla mnie.
Moja mama ma caly brzuch w ogromnych i glebokich rozstepach :( mnie pewnie to samo czeka.

Dzięki dziewczyny,kciuki się przydadzą ! mam nadzieję, że usłyszę serduszko <3 zabieram męża ze sobą, ale poczeka pod gabinetem, a wasi mężczyźni chodzą z wami na wizyty ?

No najgorzej, że rozstępów ciężko się pozbyć, albo w ogóle się tego calkowicie nie da zrobić.
Ja twarz ok, tylko tłusta
Oczywiscie ze chodzi :) byl na USG i teraz tez idzie ze mna do poloznej. To wspolne dziecko w koncu :)

Ja w pierwszej ciazy smarowalam sie prawie od poczatku, ale nie pamietam czym. Teraz tez sie smaruje balsam babydream z rossmana. Na razie jest ok szybko sie wchlania i dobrze, bo wtedy ciagle tlusty brzuch i piersi mialam i to mnie strasznie wkurzalo, a teraz jest fajnie i chyba przy nim zostane.

Musze sie podzielic z Wami co mi sie dzisiaj przydarzylo. Bylam z synem na placu zabaw, w kolo na lawkach siedzialy matki, dzieciaki lataly. W ktoryms momencie jakis gnojek takiego malca 2.5 lub 3 lata zepchnal z histawki i ten maluch lezal na kamyczkach (zwirku) i nie mogl wstac, strasznie sie darl. Spadl gowa do tylu, lezal na plecach. Nikt nie podbiegal, kazdy tylko sie gapil. Wreszcie wstalam podnioslam to drace sie dziecko i zaczelam niesc za ogrodzenie tego placyku, gdzie rodzice z reguly pala fajki, wyszla mi na przeciw cyganka, tego sie nie spodziewalam, bo dzieciak na cyganskie raczej nie wygladal, ale mniejsza z tym dzieciak to dzieciak. Jak jej oddawalam go zobaczylam ze mam reke cala we krwi, bo on o ten zwirek glowe rozcial. I teraz umieram ze strachu, bo ja mialam lekko rozciety palec od paru dni i skorke przy paznokciu troche zdarta. Powiedzcie mi czy ja moglam zlapac hiv albo inne gowno? Jutro ide do internisty niech mi da skierowanie na krew. W piatek mam gina, a jak na zlosc wczoraj robilam sobie testy.
Mezowi powiedzialam przez tel. Tak sie zaczal drzec na mnie, ze nie powinnam podchodzic, ze to, ze tamto. Ja wiem, ze jest ogolnie znieczulica i sama sobie jestem winna. Pocieszcie mnie troche bo chyba do rana nie zasne. Nie chce chodzic po innych forach i szukac info o chorobach itp, bo nie chce sie nakrecac.
Prawdopodobienstwo jest na prawde znikome, ze cos zlapalas.
A teraz nie ma sensu isc na badania bo nic nie wyjdzie. HIV robi sie najwczesniej 6 tyg. po kontakcie mogacym spowodowac zarazenie. Nie wiem ile trwa inkubacja innych chorob zeby wyszly we krwi. Tak czy siak warto sie mozesz sie skonsultowac z lekarzem. Nie zaszkodzi :)

8tc [emoji7]

reklama
ja już po wizycie ! Nie słyszałam serduszka,ale widziałam:) fasolek ma 20mm i to jest według usg 8t4d :) Zlecił badania i teraz dopiero za miesiąc jeśli nic się nie wydarzy ;) ogółem wizyta dziwna, lekarz był bardzo zmęczony, godzina opóźnienia, no i jak usłyszał,że ważę 74 kg na 162 wzrostu to kazał mężowi zakneblować mnie, żebym nie jadła,jakoś tak niemiło mi się zrobiło, chociaż to było powiedziane w formie żartu ,pewnie przez ciążę się przejęłam tym
szliśmy na tą wizytę i mówię do męża,że nie mam objawów, siedzimy w poczekalni i tak mi bylo duszne,w końcu poszlam do łazienki i zwymiotowałam i jakoś tak spokojniej czekało mi się na tą wizytę;)

ale sie rozpisalyscie dziewczyny, ja mialam taki ciezki,nerwowy dzien, upaly sa u nas straszne, zmeczenie mnie lapieczy Wam hormony tez tak szaleja???
dzis zapisalam sie na kolejne usg na 17.06 wiec mam nadzieje, ze uslysze serduszko

co do kremow, smarowalam sie roznie, len ze mnie, ale i tak na finiszu wyskoczyly mi rozstepy na brzuchu i pod piersiami,

co do wizyt z Mezem, to kiedy mogl to byl ze mna, teraz tydzien temu tez byl ze mna, zas jak pojade za tydzien, to prawdopodobnie pojade sama, ciezko co chwile urywac mu sie z pracy

ja w pierwszej ciazy tez piekna cera, wlosy geste, tylko pierwszy trymestr dal popalic, a pozniej to juz gory moglam przenosic i tez dziewczynka

ale sie rozpisalyscie dziewczyny, ja mialam taki ciezki,nerwowy dzien, upaly sa u nas straszne, zmeczenie mnie lapieczy Wam hormony tez tak szaleja???
dzis zapisalam sie na kolejne usg na 17.06 wiec mam nadzieje, ze uslysze serduszko
U mnie w sumie bez objawowo. Hormony uśpione ;) ale wczoraj zauważyłam że hałas wyprowadza mnie z równowagi. Strasznie zaczął mnie denerwować szum samochodow za oknem - którego kiedys nie słyszałam tak bardZo:) tez mam wizytę 17.06. I też w ciagu dnia czuje sie zmęczona. Pracuje w domu wiec moge sie zdrzemnąć ale wam w pracy wspolczuje i podziwiam.

reklama
Do góry