reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Co do farbowania, czytałam trochę jak byłam w pierwszej ciąży i podobno ok.
Starałam się nie wdychać, okno było otwarte. Ale jak byłam w zaawansowanej ciąży to zmieniłam zakład fryzjerski, na taki żeby miał lepsza wentylację.

Maryqska, nie denerwuj się na wyrost. Poczekaj kilka dni.
Jak planowałam 1 ciąże, to moja lekarka powiedziała, żeby przyjść tydzień po spóźniającej się @. Po czym poszłam tak w klinice i lekarka zanim mnie zbadała, powiedziała, że pewnie nic nie będzie jeszcze widać, może pęcherzyk. I był rzeczywiście. Ale powiedziała to w taki sposób, że wiedziałam, że trzeba czekać jeszcze. Teraz planowałam pójść dopiero conajmniej w połowie 7, może nawet 8 tyg żeby mieć pewność zobaczenia serduszka. Niestety moja gin miała mieć wolne i byłby to już 9 tydzień. I stchórzyłam, więc poszłam jakoś 5t6d.

aniay, ja tam się nie dziwię, że ktoś długo pracuje w ciąży. Jak się dobrze czuje i ma dobre warunki w pracy. Ja pracowałam do 30 tyg i pewnie pociągnęłabym jeszcze z 2-3 tygodnie, ale poszłam na l4 troszkę z rozsądku. Bo po przyjściu z biura wieczorami nie miałam siły. I dopiero na l4 zaczęłam szykować torbę do szpitala i wyprawkę, w sumie robiąc zakupy głównie w Internecie.

Miłej soboty

Ostatnia edycja:
hej. pisałyście , że nie możecie się doczekać usłyszeć serduszek. ja wczoraj pierwszy raz znalazłam serduszko dyrektorem tętna. kupiłam go w 2 ciąży i często używałam. Na instrukcji jest napisane, że łapie dopiero od 12 tc a ja mam dopiero 7. Bajer wcale nie taki drogi, bo 4 lata temu dałam za niego ok 120 zł. co do farbowanie włosów - bzdura totalna. zabobon z lat 80-tych podobnie jak zakaz przechodzenia pod drabiną, bo się dziecko pempowiną okręci.

Napisane na SM-J100H w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Witam

Malami ja tydzien temu zrobilam sobie wlosy...tez w to niewierze[emoji4]
Serio zlapalas serduszko? Kurde musze sie rozejrzec i tez sobie kupic!!!!!

Dziewczynom gratuluje udanych wizyt.
Te ktore sie martwia, trzymajcie sie i wierzcie[emoji4]

No ja jestem po wizycie wszystko ok plamienia w ogóle nie związane z ciążą tylko moją nadzerka... dzidzia zdrowa bije serduszko termin na 25.01.

Z om wychodzi ze jestem 6+3 a z usg dzidziuś ma 5+6

I dostałam l4 bo mam małego krwiaka ja w każdej ciazy..czyli wolne juz mam do stycznia 2018 [emoji6]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

No ja jestem po wizycie wszystko ok plamienia w ogóle nie związane z ciążą tylko moją nadzerka... dzidzia zdrowa bije serduszko termin na 25.01.

Z om wychodzi ze jestem 6+3 a z usg dzidziuś ma 5+6

I dostałam l4 bo mam małego krwiaka ja w każdej ciazy..czyli wolne juz mam do stycznia 2018 [emoji6]

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom
Mówiłam ze wszystko będzie dobrze;)super ze wszystko dobrze:)

Witam

Malami ja tydzien temu zrobilam sobie wlosy...tez w to niewierze[emoji4]
Serio zlapalas serduszko? Kurde musze sie rozejrzec i tez sobie kupic!!!!!

Dziewczynom gratuluje udanych wizyt.
Te ktore sie martwia, trzymajcie sie i wierzcie[emoji4]
Ja tez nie wierze z tym farbowaniem.w pierwszej ciąży to sie tym przejmowalam i nie farbowalam w pierwszym trymetrze i wyglądałam jak zoombi z siwymi:)

reklama
Ja tez będę włosy farbować w następnym tygodniu i frys zmienić do kosmetyczki idę muszę sobie jakoś humor poprawić .Dziś wziełam się za porządki i pomyłam okna posprzątałam ale mam pomoc moje córy jedna ma 13 a druga 8 to mi pomagają dobrze mieć córeczki.Teraz tatusiowi synek by sie przydał bo z nim do garażu niema kto chodzić.Ja od środy jem zdrowo zero słodyczy zero smażonego piję tylko wodę i czuję się wspaniale mdłości nie mam momentami to zapomnę że w ciąży jestem
.

Do góry