reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Ja tez się złapie bo 1 ciąża obumarła w 13 tyg a druga córka urodziła się z wadą wiec tez będę miała darmowe prenatalne a na l4 zamierzam iść od września chyba ze będzie coś nie tak to wcześniej ale mam nadzieje ze będzie ok

Napisane na GT-I9515 w aplikacji Forum BabyBoom

Matko powiedzcie jak sobie radzic ze zmeczeniem? Nie jestem w stanie normalnie pracowac bo zasypiam ze zmeczenia w ciagu dnia a pracuje i nie mam czesto mozliwosci zrobienia sobie 2 godzin przerwy aby sie zdrznac :(

Ja mam dwunastogodzinne zmiany,ciężko mi tyle pracować... Teraz poszłam na tydzień. Potem mam wizytę 2 czerwca, mam nadzieję już pozostać na l4...

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej kochane milo czytac, ze wszystko Oki u Was ;)

Ja poszłam walczyć o swoje prawa i jakaś przerwe w pracy ale usłyszałam, ze względem mojego szefa ta praca jest lekka i musi traktować mnie na równi z reszta pracownikow ( pracuje ja i 2 facetów) także nie wiem ktory z Panów jest w ciazy, ze podpisałam umówe ze pracuje bez przerwy i ze to jeszcze nie jest ciąża ( ?!?!?) i on sie nie martwi przynajmniej do 12tc litoooosci! Dobrze, ze w sobotę mam prywatna wizytę to wezmę zwolnienie i położę mu przed nos [emoji49]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja poszłam walczyć o swoje prawa i jakaś przerwe w pracy ale usłyszałam, ze względem mojego szefa ta praca jest lekka i musi traktować mnie na równi z reszta pracownikow ( pracuje ja i 2 facetów) także nie wiem ktory z Panów jest w ciazy, ze podpisałam umówe ze pracuje bez przerwy i ze to jeszcze nie jest ciąża ( ?!?!?) i on sie nie martwi przynajmniej do 12tc litoooosci! Dobrze, ze w sobotę mam prywatna wizytę to wezmę zwolnienie i położę mu przed nos [emoji49]

:wściekła/y::angry::no: jak tak można... okropnie słyszeć takie rzeczy. Jeszcze musimy tak zaciekle walczyć o siebie

to jest chore że trzeba prosić się a i tak cie szefostwo olewa. Równo z pracownikami ? Jak to są faceci ? niby jak to u niego wygląda ..

reklama
Ja już po usg, poza pecherzykiem ciazowym 12mm I zoltkowym narazie nic nie widac, wiec mam powtorke za 10 dni. Jak na 6Ty tydzien wszystko Wydaje sie byc prawidlowe.(moje wyliczenia owu sie zgadzaja)
Mimo wszystko pewnie sie wciaz bede martwic do nastepnego usg.
Teraz czekam na autobus do pracy który mam za 30 minut. I który bedzie jechal godzine. Normalnie marnotrastwo czasu.
Jakby było nie tak by ci powiedzieli! Jest dobrze i tak będzie do końca, cieszę się ogromnie :) nie stresuj się już!

Jesteście/ planujecie iść na l4?

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja nie wróciłam po moim synku do pracy, bo akurat na roczek lezelismy w szpitalu i później nie mogliśmy dojść do siebie, wiec siedzę z nim w domu, ale od września żłobek lub prywatne przedszkole, bo tam można od 2.5 roku, a tyle będzie miał we wrześniu

Danutka24:) Pozazdrościć .. Takie pytanie wgl co do badań prenatalnych moja ginekolog kazała sie popytać jak to właśnie z tym jest .. powiedzcie trzeba je zawsze robic ? bo tak jak wczesniej wspominałam to moje pierwsze dziecko więc się wgl nie orientuje a różnie ludzie mówią.
Ja pójdę na pewno, bo w razie czego można już w brzuszku leczyć, ale dla mnie nic nie zmienia :)

Matko powiedzcie jak sobie radzic ze zmeczeniem? Nie jestem w stanie normalnie pracowac bo zasypiam ze zmeczenia w ciagu dnia a pracuje i nie mam czesto mozliwosci zrobienia sobie 2 godzin przerwy aby sie zdrznac :(
Ja na szczęście codziennie drzemie z synkiem w dzien, wczoraj nie przez wizytę i aktorka była, ból głowy że zmęczenia ogromny, podziwiam was-pracujące :) szczególnie że tu nawet kawa gdyby smakowała pewnie by nie pomogła

Co za palant!! Mam nadzieje że szybko dostaniesz zwolnienie i będziesz miała jego łaskę w poszanowaniu!

Do góry