reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Cześć wszystkim:sorry2:
Witam nowe mamusie, coraz więcej nas:yes:

Jestem padnieta po pracy, do tego pada u mnie od rana. Dziś prawie nie ma śladu plamienia i nie boli podbrzusze wiec moze będzie juz szło ku lepszemu teraz.

Aniay a coś mówili, czemu tak krwawisz?

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć wszystkim:sorry2:
Witam nowe mamusie, coraz więcej nas:yes:

Jestem padnieta po pracy, do tego pada u mnie od rana. Dziś prawie nie ma śladu plamienia i nie boli Podbeskidzie wiec moze będzie juz szło ku lepszemu teraz.

Aniay a coś mówili, czemu tak krwawisz?
Ja nie krwawie, cayra pisalw o krwawieniach.
Ja poprostu panikuje na zapas

Moja dzisiejsza beta 16dpo 261. Plamienie trochę ustało bo mąż mi przepisał luteinę 2x100mg dopochwowo. Jutro idę do gin:(

Witam wszystkie nowe stycznióweczki!!! :happy: ale nas dużo zaczyna się robić a to dopiero początek :-) :)
Bittersweet daj jak najszybciej jutro znać jak będzie po wizycie u gina.
Bulkaasia super że lepiej u ciebie i że samopoczucie dopisuje :happy:
A ja dzisiaj zrobiłam sobie test żeby sprawdzić samemu czy beta rośnie i się zdziwiłam że kreska testowa jest dużo ciemniejsza niż kreska kontrolna :laugh2: A dodam że jestem dopiero 5 dni po terminie miesiączki i robiłam test w ciągu dnia . A mój mąż zasugerował że może to blizniaki i dlatego haha :laugh2:

IMG_20160510_170321.jpg

Załączniki

• IMG_20160510_170321.jpg
    IMG_20160510_170321.jpg
    547,3 KB · Wyświetleń: 860
Czesc dziewczyny, mam nadzieje ze czujecie sie dobrze. Zycze wszytkim dobrego dnia.
Po powrocie od gina napisze co sie dowiedzialam.

Jak tam po wizycie?

Witam przyszle mamy! Gratuluję II kreseczek. Nieśmiało sie dolaczam. Ostatnia @ 30 marca , od 25 kwietnia testy pozytywne, 27kwiietnia bhcg 190 , 29 kwietnia 460, :-) wizyta u gin 13 maja. Tez jestem bardzo ostrozna w mowieniu o tym , poniewaz w grudniu mialam poronienie zatrzymane 9tc, wywyolywane poronienie ktore sie nie powiodlo i w koncu zabieg. W tantej ciazy dopiero w 6 tyg zrobilam tsh wyszlo 4,9. Od tamtrj pory biore eutyrox 37( po pozytwnywnym tessice dawka zwiekkszona do 50) i bromergon pol tabletki dziennie. Objawow nie mam ,.co mnie troche niepokoi bo poprzednim razem ustapienie objawow bylo zlym sygnalem, ale wszystkiego dowiem sie 13 tego na. Wizycie. Wierze ze bedzie dobrze bo to moja szczesliwa liczba : 13 sie urodzilam i bralam slub :-) i tego sie trzymam. Czekam na wiesci co u Was . Wg om to 5w6d. Termin 5 stycznia. Wytrwajmy wszystkie w takim sklaadzie :-)

Witaj Madziulka :)
Też uwielbiam 13 :-D

Gratuluję wszystkim przyszłym mamom :) U mnie też niedawno pojawiły się 2 kreseczki. Do wczoraj byłam przekonana, że to już 8 tydzień (tak wynikało z miesiączki), jednak USG pokazało zupełnie co innego około 4 - 5 tydzień. Czekam na wizytę u mojego ginekologa (niestety dopiero 15.06), bo do pani, u której byłam nie mam zaufania (podając wiek ciąży dodała chyba, więc tak naprawdę niczego się nie dowiedziałam). Mam już prawie 7 letnią córkę. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych objawów poza powiększeniem piersi i zatrzymaniem miesiączki, tym razem niestety są mdłości, senność, huśtawka nastrojów... Ze zniecierpliwieniem czekam na koniec pierwszego trymestru ;)

Witaj styczniówka :)
Też mam długie cykle i gdybym miała liczyć od dnia ostatniej @, to bym była w 6 tc.
A nie możesz dostać się do gina szybciej? Jeśli nie załapiesz się do lekarza przed 10 tc, to nie załapiesz się na "becikowe".

@aniay czekam na dobre wieści :):):)
@Madziulka890 i @styczniówka17 gratulacje ! :)

Ja dzisiaj żadnych objawów, wizyta 24 maja- mam nadzieję, że zrobię sobie i rodzicom piękny prezent na Dzień Matki :) w pierwszej ciąży nie miałam żadnych obaw,zaszłam w pierwszym cyklu i jakoś w ogóle nie miałach złych myśli, a teraz wariuje ! a to nie czuję nic, a to za mocno boli ! paranoja

U mnie póki co objawów brak, i choć wiem, że na objawy może być jeszcze za wcześnie, to czasem pojawiają się w głowie głupie myśli.
No i przez te głupie myśli zrobiłam kolejne 2 testy :oops:

Witam przyszłe mamusie :)
Również spodziewam się maleństa z terminem na 11.01.2017 :)

Witaj mamuśka :)

Witam wszystkie nowe stycznióweczki!!! :happy: ale nas dużo zaczyna się robić a to dopiero początek :-) :)
Bittersweet daj jak najszybciej jutro znać jak będzie po wizycie u gina.
Bulkaasia super że lepiej u ciebie i że samopoczucie dopisuje :happy:
A ja dzisiaj zrobiłam sobie test żeby sprawdzić samemu czy beta rośnie i się zdziwiłam że kreska testowa jest dużo ciemniejsza niż kreska kontrolna :laugh2: A dodam że jestem dopiero 5 dni po terminie miesiączki i robiłam test w ciągu dnia . A mój mąż zasugerował że może to blizniaki i dlatego haha :laugh2:

Całkiem niezła ta kreska, może faktycznie będą bliźniaki :D

@joanna84-84
Nic nowego nie wiem, ginka tylko się zdziwiła że w ciąży jestem (btw owulacje mialam gdzies w 40tym dniu tego cyklu, wiec z OM to by 8smy tydzien byl) i skierowala na usg w przyszly czwartek. Tutaj nawet się nie sprawdza tylko sie na slowo wierzy, w koncu czemu ktos mialby klamac ze jest w ciazy.
Dowiem sie czegokolwiek w przyszly czwartek, narazie pozostaje mi niepwenosc.
Ale tak sobie tlumacze ze normalnie to do 12tego tygodnia nie ma usg zazwyczaj, i cokolwiek by sie nie dzialo nie mam na to wplywu.
Wedlug koloru testu beta przybywa, poprzednia ciaze mialam ok, dlaczego z ta mialoby byc inaczej?

Witajcie kochane. Ja juz po wizycie. No niestety u mnie brak pęcherzyka. Więc w ciąży niby nie jestem. Nie wiem tylko jak.az 2 testy były mylne... lekarz.mowi ze może pozamaciczna... Widać też był w szoku bo wszystko wskazywało by na ciążę. Poza tym te krwawienia na bank nie są miesiączkowe. Jak nagle przestanę krwawic to mam się zgłosić do szpitala w poniedziałek. Póki co życzę Wam spokojnych ciąż i zdrowych maluszków. Ja póki co jak mi się unormuje cykl to rozpoczynam z mezusiem staranka. Trzymajcie się kochane. Buźka

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie kochane. Ja juz po wizycie. No niestety u mnie brak pęcherzyka. Więc w ciąży niby nie jestem. Nie wiem tylko jak.az 2 testy były mylne... lekarz.mowi ze może pozamaciczna... Widać też był w szoku bo wszystko wskazywało by na ciążę. Poza tym te krwawienia na bank nie są miesiączkowe. Jak nagle przestanę krwawic to mam się zgłosić do szpitala w poniedziałek. Póki co życzę Wam spokojnych ciąż i zdrowych maluszków. Ja póki co jak mi się unormuje cykl to rozpoczynam z mezusiem staranka. Trzymajcie się kochane. Buźka

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
Cayra, bardzo mi przykro. Tulę internetowo.

Do góry