reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

reklama
Dzień dobry wszystkim. Witam @lidianaaa :-)
Szkoda, że nie mam stałego dostępu do internetu, bo strasznie za wami tęsknię, gdy nie mogę przynajmniej trochę poczytać, co u was słychać. A później was nadrobić to niezły wyczyn ;-)
U mnie wszystko dobrze. Byłam u lekarza w środę. Nie robiłam usg, ale dokładnie mnie przebadał i stwierdził , że bobas "rośnie jak tra la la" cokolwiek to znaczy :D
@Shaer całe szczęście, że sytuacja się unormowała. Bardzo się martwilam, jak czytałam Twoje posty. Życzę dużo zdrówka i wytrwałości :)

Rany jak was czytam, to mam wrażenie, że jesteście bardzo rozsądnymi bankami. Nieraz jak patrze na niektórych rodziców, to dochodzę do wniosku, że powinno się im zabronić robienia dzieci. Ostatnio mój W opowiadał mi, że stanął na chwilę ze swoim znajomym, który miał przy sobie paro miesięcznego berbecia. Ojciec kompletnie pijany, dziecko ryczy. Mój luby zwrócił mu uwagę , że mały ma przemoczoną pieluchy, ale nawet to do niego nie dotarło. Szkoda, że mnie przy tym nie było, bo od razu bym zadzwoniła po policję. Co za patola :oo2:

Zazdroszczę wam, że czujecie juz ruchy. Ja nie mogę się doczekać, ale to dopiero 16 tydzień, więc pewnie jeszcze trochę poczekam :hmm:

Indiana witaj
Ja sie napieprzylam w kuchni bo m przyjechal, a moj syn spojrzal na obiad i powiedzial "no to wlasnie odechcialo mi sie jesc. Mamciu a czy zamiast tego czegos moge sucha buleczke?"

A jakas gowniara w auchan powiedziala do drugiej wskazujac mnie palcem "jakbym miala taki gruby brzuch jak ta baba to bym sie zabila". Odwrocilam sie i z usmiechem nr 5 powiedzialam "spokojnie jak bedziesz w ciazy to bedziesz miala z dwa razy wiekszy, bo juz masz niezla opone od wcinania czipsow i magdonaldow"

I jeszcze sie pozale.Pies mi zezarl maslo, ja zezarlam sledzia i sledz wrocil. Myslalam ze w 18/19 tygodniu rzyganie jest jest odlegla przeszloscia...

Lindia
O patolach to mozna by ksiazke napisac. Moj maz mowi, ze starczyloby zrobic wyspe, takie getto. Wpuszczac i nie wypuszczac i tylko dowozic alkohol cysternami i po najpozniej 10 latach problem by przestal istniec.

Jakie bierzecie obecnie witaminy? Mnie ginekolog zalecił pregna plus, ale tam nie ma choliny. Czytałam artykuł, że jest to bardzo ważna witamina dla rozwoju płodu. Tym bardziej, że trudno ją dostarczyć w odpowiednich ilościach w pożywieniu podczas ciąży. Sama nie wiem, co o tym sądzicie?

Jakie bierzecie obecnie witaminy? Mnie ginekolog zalecił pregna plus, ale tam nie ma choliny. Czytałam artykuł, że jest to bardzo ważna witamina dla rozwoju płodu. Tym bardziej, że trudno ją dostarczyć w odpowiednich ilościach w pożywieniu podczas ciąży. Sama nie wiem, co o tym sądzicie?

Ja tez biorę pregna plus :) mi lekarz na razie w ogole nie kazał brać, ale ja biorę pregna plus co drugi dzien dla spokoju.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A jakas gowniara w auchan powiedziala do drugiej wskazujac mnie palcem "jakbym miala taki gruby brzuch jak ta baba to bym sie zabila". Odwrocilam sie i z usmiechem nr 5 powiedzialam "spokojnie jak bedziesz w ciazy to bedziesz miala z dwa razy wiekszy, bo juz masz niezla opone od wcinania czipsow i magdonaldow"
Shaer masz nerwy ze stali ze tak zareagowalas. Ja wolalabym się w takiej sytuacji nie znaleźć bo sama nie wiem która wersja mnie by się odezwala :D

Ja biorę kwas foliowy bo zostało kilka tabletek i Omega med DHA, później będę tylko pragnę bo lekarz to polecał

Ja dzisiaj pilnuje dwóch siostrzencow 2 i 6lat, bo siostra na weselu. A mój mały z mężem, więc z deszczu pod rynne wpadłam :)

reklama
U nas chyba też czwórki idą. Druga nic niespokojna, budził się z płaczem i spal dalej. A pierwsze ząbki pojawiły się dopiero po skończeniu 11 miesięcy.

@kathana ja podczas kp w sumie nie unikałam żadnych pokarmów (tylko groch, bo nie miałam okazji i nie objadałam się kapustą, ale łyżkę bigosu na święta zjadłam). Ale jak jest ryzyko choroby, to mimo wszystko odpuściłam i odpuszczę miód.

@Shaer i dobrze przygadałaś głupim małolatom.

@Lindia Ja biorę Mama Aktiv teraz a poźniej Femibion 2 bo mam zapas.

Idziemy z m do kina na "śmietankę towarzyską" Woodego Allena. Mam nadzieję, że syn nie da w kość dziadkom, bo strasznie do mnie się dzisiaj tulił i nie odstępował na krok.

Miłego wieczoru

Do góry