reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Wcale nie śpią [emoji6] obudził mnie krwotok z nosa... Ble...
W trakcie tamowania krwi, obudził się synek z płaczem że bolą nóżki... To już drugi raz mu się zdarza. Ostatnio przeplakal pół nocy,budził się, przychodził do mnie i tak w kółko. Dziś od razu dałam mu nurofen..Nie ma opuchlizny, rumienia ani nic. Pokazuje golenie. Może po prostu rośnie? Jak nie przejdzie, to umówię się do pediatry....
Ehhh.... Z tymi dziećmi... Dobranoc [emoji5]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas jak bolały golenie nocami to właśnie byly bóle wzrostowe. Chociaz pozniej pozniej doszly bóle przeprostowe I do tej pory z nimi walczymy.
Tak jak Shaer sugerowala warto zrobic badania pod katem reumatyzmu, ale ja bym sie za bardzo nie martwila jak ibuprom pomaga.

Szykuje sie do wyjazdu, wieczorkiem bede w polsce a po 12 musze wyjechac z domu. Absolutnie nie znosze skarpet uciskowych.

reklama
Jeszcze taka wieczorna refleksja. Któraś z Was napisała, że miodu nie można przy kp a to nieprawda :) można wszystko jeść, pić i nie ma czegoś takiego jak dieta matki karmiącej. Jedyny wyjątek to alergia pokarmowa u dziecka, ale to niewielki procent dzieciaków. Niestety nasza wiedza, nawet lekarzy, czy położnych o kp kuleje.

Kathana, w miodzie nie chodzi o alergię. Czytałam, że może występować bakteria, która do mleka matki przenika.
Link do: Czy mogę jeść miód, kiedy karmię piersią?
Link do: Czy podczas karmienia piersią można spożywać miód?

Wcale nie śpią [emoji6] obudził mnie krwotok z nosa... Ble...
W trakcie tamowania krwi, obudził się synek z płaczem że bolą nóżki... To już drugi raz mu się zdarza. Ostatnio przeplakal pół nocy,budził się, przychodził do mnie i tak w kółko. Dziś od razu dałam mu nurofen..Nie ma opuchlizny, rumienia ani nic. Pokazuje golenie. Może po prostu rośnie? Jak nie przejdzie, to umówię się do pediatry....
Ehhh.... Z tymi dziećmi... Dobranoc [emoji5]

Napisane na D2203 w aplikacji Forum BabyBoom
@Danutka24 Moj Mikolaj tez tak mial z bolem nog jak byl mniejszy... Budzil sie co jakis czas z placzem w nocy... Musialam mu masowac i usupial... To rzeczywiscie sa tzw. bole wzrostowe i to nie jest nic groznego...Same po jakims czasie mijaja...@Shaer trzymaj sie kochana i uwazaj na siebie i dzieciatko...

Kathana, w miodzie nie chodzi o alergię. Czytałam, że może występować bakteria, która do mleka matki przenika.
Link do: Czy mogę jeść miód, kiedy karmię piersią?
Link do: Czy podczas karmienia piersią można spożywać miód?
Wg. mojej wiedzy to bujda ;) a naprawdę trochę się interesowałam kp i gdyby nie ciąża to we wrześniu byłabym w Warszawie na kursie promotora karmienia piersią :)
Edit: pierwszy lepszy link od Hafiji, która jest specjalistą od kp, położną i konsultantką rządową
Link do: Choroba czyli leki dla mamy karmiącej i pomoc z natury

@kathana łączę się w bólu z tymi zębami. Naszemu synkowi idą teraz piątki i jest masakra. W dzień maruda, w nocy słabo śpi i się przebudza. No i od kilku dni pobudka o 5 :( ja już ledwo żyję

reklama
lidianaaa witamy na styczniowych mamach :) Co do ząbkowania to mi się przy córkach upiekło. Starsza pierwszego zęba miała jako miesięczny niemowlak a mlodsza trzy miesięczny. Dziaselka miały mięciutkie wiec ząbkowanie nie sprawialo bólu i dzięki temu nocki wszystkie mialysmy przespane :) A w wieku sześciu lat były już szczerbate i rosly im stale zęby. Mam nadzieje ze tym razem będzie podobnie.

Do góry