reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniowe Mamy 2017 r.

Nie musisz zamykać grupy dlatego,ze ja nie zamierzam sie tu kłócić i obrażać. Za mocno ktoś odebrał to co napisałam i tyle. Nie zamierzam tez odp mam swoją grupę. Dobranoc

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Sancia, dziewczyny prosiły o zamkniętą od kilku dni, Ty jedynie skłoniłaś mnie do działania :) Dziękuję.

reklama
A moze jeszcze poczekajmy? Moze ktoras mama styczniowa nas podczytuje I jak na ogolnym poruszymy jakis intersujacy ja tenat to sie ujawni? :-) tylko np nie wiem czy tak mozna ale blokujmy uzytkownikow ktorzy stosuja w stosunku do drugiego obrazliwych sformuowan np oskarzajacych o egoizm itp?

A moze jeszcze poczekajmy? Moze ktoras mama styczniowa nas podczytuje I jak na ogolnym poruszymy jakis intersujacy ja tenat to sie ujawni? :-) tylko np nie wiem czy tak mozna ale blokujmy uzytkownikow ktorzy stosuja w stosunku do drugiego obrazliwych sformuowan np oskarzajacych o egoizm itp?

Tego wątku nie zamykam, jeśli przyjdą nowe mamy to trzeba je będzie poznać gdzieś.
Chcę zrobić osobny wątek.

Czyli mogę go zabrać ze soba, najwyżej przeżyje traumę ;D

Ja mam to samo :) zapytam najwyżej lekarza, jak cos to mąż się zmyje ;)
Ja mialam 10+5 i robil przez brzuch, ale powiedzial ze generalnie jeszcze powinien przez pochwe, bo lepiej wszystko widac.
Danutka, zakaz laktatorów?! rany, co za szpital! :/ ja też miałam ręczny, podobno jak się dużo odciąga to elektryczne są duuuużo lepsze. Dziewczyny polecają Medelę lub Avent :)

HappyBabyMama, a kto będzie robił selekcję? watek ogolny dla mam z każdego miesiąca jest otwarty, co najwyżej można stworzyć osobny wątek zamknięty. My tak mamy na czerwcówkach 2015 i jest to bardzo fajne. Na ogólne wchodził kto chce, a jak się udzielał dużo i nie psuł forum to dostawał zaproszenie do zamkniętego :)

Bridget, a próbowałaś na mdłości wodę imbirową? kawałek korzenia imbiru gotujesz w wodzie, możesz trochę miodu i soku z cytryny dodać. Jest trochę ostre ale smaczne. Ja mdłości nie mam, ale czytałam gdzieś że pomaga.
Ta miksturka tez jest dobra na przeziebienie. Medele wypozyczano pacjentkom wlasnie w Orlowskim, gdzie rodzilam, pewnie dlatego ze to dobra firma.
Ankamaz, no to trochę zmienia postać rzeczy :) ale wiesz, mm jest na bazie zmodyfikowanego mleka krowiego. A jakie jest mleko krowie? Co jedzą krowy? Bo raczej nie żywność ekologiczną, tylko pasze GMO + hormony i antybiotyki w zastrzykach. No chyba że kupujesz mm bio, które może i jest lepsze, ale dużo droższe. Poza tym nie wszystko przenika do mleka matki, można o tym poczytać. Warto jeść zdrowo ale bez skrajności. I nie namawiam do kp, jeśli ktoś nie chce. To było sprostowanie.
To jest prawda, ze w sumie teraz nie wiemy co jest zdrowe a co nie. Wszystko jest chemiczne i przetwarzane. Jak kogos interesuje to na egaga sa dwa artykuly nasze dzieci jedza smieci i czy twoje dziecko jest uzaleznione od zywnosci przetworzonej. Mozna chwilami osiwiec czytajac to.

Hej dziewczyny

Dziewczyny piekne foto Nam dzis pokazalyscie[emoji4] a te w 3d czy 4d rewelacja KolorowaMama;)

O ja cie piernicze ale sie dyskusja wytworzyla:/
Chyba najlepiej te osobe ignorowac!:)

Ja tez z tych matek jestem co chciala karmic ale sie nie udalo...po tygodniu prob placzu matki i dziecka poddalam sie...a tak bardzo chcialam.
Wiem napewno ze niemialam fachowej pomocy co czym...
W szpitalu polozne widzialy ze mam problem, ale niestety nawet nieproboway pomoc go rozwiazac.
Niestety na poczatku czulam sie jak wyrodna matka;(
teraz zobaczymy co los przyniesie, sprobuje a jak sie nie uda to trudno!

Dziewczyny od ktorego tc dziala ten dektektor? Bo zastanawiam sie nad kupnem

Po prostu nie trzeba odpisywać takim osobom, one chcą zwrócić ma siebie uwagę i pokazać jakie to one są mądre i wszechwiedzące. Pewnie jeszcze nie raz się tu taka niestety pojawi :/

O matko... to chyba jakiś żart. Ktoś kto tak twierdzi nie powinien być lekarzem. Co za bzdury. Ja rozumiem że ktoś nie chce karmić i to jego decyzja, czasem tak jest lepiej. Ale to OCZYWISTE że pokarm matki jest lepszy od mm, a podważanie tej teorii, zwłaszcza przez lekarza jest niepoważne.

Zgadzam sie zgadzam, jak przeczytałam to mnie zmroziło
Ja jestem leniwa i skąpa
Jak nie musze nie wydam na mm[emoji23][emoji23][emoji23]

Przepraszam za głupia ironię

A tak poważnie
Sa rożne sytuacje i ja sama nie wiem jak bedzie teraz, sama miałam chwile zwątpienia, juz podawać chciałam mm, wiec nie zarzekam sie
Ale moze warto próbować?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Truskaweczka2017 zgadzam się z Tobą.

Czy są tu jakieś dziewczyny które zaszły w ciążę zaraz po skończeniu / w trakcie karmienia poprzedniego dziecka? Jeśli tak, to jakie miałyście piersi podczas drugiej ciąży? bo ja jak na razie mam małe i niebolące, w ogóle nie przypominają piersi z 1 ciąży. No i też czytam że wszystkie macie nabrzmiałe i bolące. Nie wiem, tak już zostanie?

Ja mam czytac ze zrozumieniem? Napisalam ze to dla mnie chore. I kazdy ma prawo do własnego zdania. Owszem kto moze karmic sam a tego nie robi nie jest to normalne.

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj przykro tak czytać
Nie każdy chce, nie każdy jest silny, i ma wsparcie
Nie ładnie tak oceniać
Każdy ma prawo miec swój wybór
Żyjemy w wolnym świecie

reklama
Dziewczyny, apel do was, napisałam do administratorki o stworzenie nam wątku zamkniętego.
Jako że chciałabym abyście wy zdecydowały kogo w nim chcecie to piszcie mi na PM wasze "Typy" informacja pozostanie tylko i wyłącznie ze mną.
Chyba że macie jakiś inny pomysł?

Czy możemy sobie ten nasz wątek teraz zamknąć???
Tyle treści???
Czy musi być nowy??

Do góry